Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Του μπε ορ νοτ του μπε;

Ανακοινώθηκε λοιπόν το πλαίσιο της επικαιροποίησης του μνημονίου από τον υπουργό ψευτιάς και ξεπουλήματος Γ.Παπακωνσταντίνου.
Δεν έχω διάθεση να γράψω τίποτα παραπάνω εκτός του ότι κάθε φορά, παρά την εμπειρία, μου προκαλεί εντύπωση η ανανδρία και η ψευτιά που διακρίνει τους κυβερνώντες στις ανακοινώσεις τους.
"Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε, πάντως, ότι "σαφής προτίμηση" είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα να αφορούν στον περιορισμό των δαπανών. "Μιλάμε για παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα, δεν μιλάμε για παρεμβάσεις τύπου μισθών συντάξεων ή οτιδήποτε άλλο", απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου".
Τόσες και τόσες φορές διαμήνυσαν ψευτοθιγμένοι ότι δεν θα πειράξουν δώρα, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, συντάξεις κλπ. Μπορεί ανδρισμό να μην έχουν, έχουν όμως μπόλικη κουτοπονηριά και ειδικεύονται στις λεκτικές γιρλάντες (όπως η.. "σαφής προτίμηση"). Καταλαβαίνουν πολύ καλά πως ο ψεύτης δεν κινδυνεύει από τίποτα άλλο εκτός από (προσωρινή και δολίως αναστρέψιμη) άρση της αξιοπιστίας του. Κι αυτό προφανώς δεν τους ενοχλεί καθόλου γιατί σ' αυτούς που πραγματικά απευθύνονται τα μέτρα θα ηχήσουν ως χαρμόσυνα καμπανάκια.

3 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Μα ειδες ρε γαμω τα αυτια μου...
Πιο πολυ απ ολα...Αυτο με πειραζει...
Τα Πουστικα...Αυτα τα κολπα...
Τα λεκτικα σκατακια...
"σαφης προτημηση"....
Και μετα...Αμα πεσει ο μπαλτας...
Λενε...Μα το ειπαμε...Απο τις ταδε του μηνου...
Δεν το καταλαβατε...;;;
Και σουρχεται......

Θανασης Ξ. είπε...

Αυτά, παιδιά, μην τα παρακολουθείτε, διότι ανεβάζουν και την πίεση. Ούτως ή άλλως ξέρουμε όλοι τι παίζεται...

ένας στρατολάτης είπε...

Γαμάμε τ'αυτιά μας..
Μας ανεβαίνει η πίεση..
Τελικά όντως όλα αυτά αποσκοπούν στο να μας ξεκάνουν με όλους τους πρόσφορους τρόπους!