Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ζητείται δράκος για παραμύθι

"Έλλειμα-φονιά" για τους μισθούς βλέπει η σημερινή Ελευθεροτυπία και επεκτείνεται στις φημολογούμενες επιπρόσθετες περικοπές σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Την ώρα που το παραμυθάκι για τους ενάμισι εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους ξέμεινε από δράκους και βρυκόλακες η κυβέρνηση αναζητά καλικατζαράκια μπας και μπαλώσει το σενάριο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που απογράφηκαν ήταν τελικά 768.009, από τους οποίους οι 45.000 με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Στις 52 ΔΕΚΟ υπάρχουν άλλοι 23.000. Πιθανόν να υπάρχουν άλλοι τόσοι σε ΝΠΙΔ του δημοσίου που δεν χαρακτηρίζονται ως ΔΕΚΟ, το γράφω εντελώς αυθαίρετα και χουβαρντάδικα ίσως και νά 'ναι κανα δυό χιλιάδες. Σε κάθε περίπτωση οι μισθοδοτούμενοι από τον εθνικό προϋπολογισμό είναι αμφίβολο αν ξεπερνούν τις 800.000. Βέβαια από τα παπαγαλάκια του 1,5 εκατομμύριου δεν περιμένει κανείς τσίπα και "ορθές επαναλήψεις".
Αφού λοιπόν δεν υπάρχει και πολύ πράμα για απόλυση πως θα βουλώσει καμιά μαύρη τρύπα; Δεκτή οποιαδήποτε πρόταση, συμπεριλαμβανόμενης της "να ρίξουμε μέσα τους νυν και τους πρώην κυβερνώντες".

Από την άλλη το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά είναι προ των πυλών. Βέβαια πρέπει να παραδεχτεί κανείς αν θέλει νά 'ναι δίκαιος και δημοκράτης ότι το νέο πλαίσιο έρχεται για να άρει μερικές αδικίες του παρελθόντος. Έτσι, σαν παράδειγμα, πλέον θα είναι ισότιμη η προσφυγή εργοδοτών και σωματείων εργαζομένων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Μέχρι τώρα τα σωματεία αλώνιζαν και παίρναν ότι συμβάσεις τους κάπνιζε ενώ οι εργοδότες μέναν συνέχεια μπουκάλα. Έχοντας μάλιστα αποθρασυνθεί από τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις των Παναγόπουλων (το όνομα που προκαλεί τρόμο σε κάθε εργοδότη), όποιο σωματείο συναντούσε εργοδότη διστακτικό στον διπλασιασμό των αποδοχών της ΣΣΕ έτρεχε στη διαιτησία κι αυτή τις τριπλασίαζε. Τώρα αυτά κομμένα και καιρός ήτανε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημενε Στρατολάτη
οι αναρτίσεις σου για τα εικαστικά ειναι παραμελημένες τελευταία λογω των πολιτικών

Σου δινω θέμα ¨εκθεση ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ στο μουσείο Κυκλαδικής τέχνης" αν θέλεις γράψε

ένας στρατολάτης είπε...

Μας έφαγε η επικαιρότητα. Εξάλλου ένα τέτοιο θέμα θέλει το χρόνο του. Στα υπ' όψη.

Unknown είπε...

Καλησπερα.
Που να δεις τι θα γινει με τα Επικουρικα!!!

ένας στρατολάτης είπε...

Καλωσήρθες taspa. Υπάρχει κάτι που θα γλυτώσει;

Ανώνυμος είπε...

Η Χαφιεδοτυπία… τι άλλο κάνει από το να λειτουργεί ως ρουφιάνα ……