Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Φασίστες κατά μουσουλμάνων

Η ιστορία διδάσκει ότι σε περιόδους πολιτικών κρίσεων οξύνεται η ρατσιστική μισαλλοδοξία. Οι φασίστες είναι άτομα μειωμένης αντίληψης, στοχοπροσηλωμένα στον εντοπισμό εχθρών· οι πολιτικές κρίσεις τους προσφέρουν απλόχερα τις συνθήκες ασυδοσίας που χρειάζονται για να διοχετεύσουν τη βία τους σε ομάδες πληθυσμού που δεν μπορούν να αντιδράσουν. Η θρασυδειλία είναι η φύση των φασιστών.

Αντιγράφω από τη χτεσινή "Καθημερινή":
"Γεγονότα βίας επαναλαμβάνονται καθημερινά στις πλατείες Αττικής και Αγ. Παντελεήμονα. Το Σάββατο το βράδυ άγνωστοι εγκλώβισαν 40 περίπου μουσουλμάνους στο αυτοσχέδιο τζαμί της οδού Αριστομένους. Εβαλαν λουκέτο στην πόρτα του ημιυπόγειου διαμερίσματος ώστε να μην μπορούν να φύγουν, έριξαν μέσα βενζίνη και έβαλαν φωτιά. Οι αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν αφού οι αλλοδαποί έσβησαν από μέσα τη φωτιά και παρατάχθηκαν μπροστά στο ημιυπόγειο διαμέρισμα ώστε να αποφευχθεί λιντσάριμα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου. Ομως τέσσερις περαστικοί Αιγύπτιοι υπήρξαν θύματα της βίας των αγνώστων, όπως και άλλοι αλλοδαποί στη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού που εξαπολύθηκε σε παρακείμενους δρόμους. Εκ των Αιγυπτίων ο κ. Χακ Ιμπραχήμ νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό με μαχαιριές στο δεξί χέρι και την πλάτη, εκδορές, εκχυμώσεις, κατηγορούμενος από την αστυνομία ότι ο ίδιος κρατούσε μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε. Ο κ. Κερίμ Χουσεΐν παραμένει ασαφές εάν νοσηλεύεται ή βρίσκεται ακόμη κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα. Μόλις την περασμένη Πέμπτη οι σκηνοθέτες Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Χρήστος Βούπουρας και Γιώργος Κόρρας, κάτοικοι της περιοχής, κατήγγειλαν ότι ενώ επιθέσεις όπου υπήρξαν μάρτυρες ή θύματα έχουν γίνει από Ελληνες, η αστυνομία επιμένει να καταγράφει στα επίσημα έγγραφά της ότι γίνονται από Αφγανούς..."

Η ύπαρξη διασυνδέσεων αστυνομίας και φασιστών δεν είναι θεωρία συνομωσίας, είναι κάτι που διαπιστώνεται καθημερινά. Αναρωτιέμαι μόνο τι θα συμβεί αν κάποια στιγμή οι επιτιθέμενοι αμυνθούν ή -ακόμα "χειρότερα"- προβούν σε αντίποινα. Η ελληνική κοινωνία είναι σε μεγάλο βαθμό κρυφοφασίζουσα και είμαι βέβαιος πως επιζητά διαρκώς προφάσεις για να αποσυμπιέζει τις καταπιεσμένες της έξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: