Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Στις έξι η ώρα για τα μεθεόρτια - updated

Αχ, πάνε κι αυτές οι εκλογές. Τέτοιο υπερθέαμα σαν το χτεσινοβραδυνό των τηλεοπτικών πάνελ θά 'πρεπε να το ζούμε πιο συχνά, δεν υπήρχε βέβαια ιδιαίτερο εκλογικό ενδιαφέρον αφού όσο με καίει ποιος θα κερδίσει στο τατζίκικο ντέρμπι μεταξύ Παρβόζ Μπομποτζόν Γκαφούροφ και Ιστικλόλ Ντουσχάνμπε άλλη τόση αγωνία είχα για τις γαλαζοπράσινες μονομαχίες. Ήταν όμως πολύ διασκεδαστικές οι τοποθετήσεις των γαλαζοπράσινων τενεκέδων των πάνελ και όχι μόνο αυτών. Κρατώ τις κορυφαίες από τις στιγμές που έζησα:

Το διάγγελμα της νέας και φερέλπιδος πολιτικού Ντόρας η οποία αφού διασύρθηκε από τον Σαμαρά στο ενδοκομματικό τους ντέρμπι και την πούλεψε από το κόμμα της εμφανίζεται τώρα ως τιμήτρια της αποχής και οσιοπάρθενη εναλλακτική λύση.
Ο Κυριάκος που μας χάρισε στιγμές γέλιου, μελαγχολίας, συγκίνησης αλλά και βαθυστόχαστων αναλύσεων και διαφωνιών σχετικών με την κληρονομικότητα φυσικών του χαρακτηριστικών.
Ο Παπουτσής, πασίγνωστος για τον ηρωϊσμό του στην υπόθεση Σάμινα, τον οποίο είδα τρεις φορές να ρωτά τους συνομιλητές του -με ύφος Καραγκούνη μετά από τριπλό άξελ και διπλό τόλουπ που δεν συγκινεί το διαιτητή- αν θέτουν ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης λόγω της αποχής.
Ο Σαμαράς που εξακολουθεί να βρίκεται σε μακάρια νιρβάνα, μην καταλαβαίνοντας ότι το κόμμα του έχει τελειώσει κι ότι ο ίδιος είναι κομπάρσος στο νέο κομματικό τοπίο που σχεδιάζουν αυτοί που μας θεωρούν ακόμα όλους ηλίθιους.
Ο Κουβέλης, πρώτος πρώτος και καμαρωτός σε διάγγελμα πανηγυρισμού για τη δικαίωση της "Δημοκρατικής Αριστεράς" μετά την επικράτηση Καμίνη και Μπουτάρη. Ένα υπουργείο πιστεύω πως του αξίζει, ή έστω ας τον κάνουν "συνήγορο του πολίτη".
Ο θλιβερός Ψαριανός που είχε δηλώσει ότι στήριζε Σγουρό αλλά μια κι αυτός βγήκε κι ο αγώνας δικαιώθηκε νωρίς ασχολήθηκε με την αναζήτηση υπόγειων συμφωνιών ΝΔ με ΚΚΕ στον Πειραιά για να βγει δήμαρχος ο Μιχαλολιάκος. Να προστεθεί στο βιογραφικό του, ο ΔΟΛ πληρώνει όσο όσο για τέτοια σαΐνια.
Και μια και είπα ΔΟΛ, το παραλήρημα του τενεκέ με τα γυαλάκια Λοβέρδου για το πως τολμά το 10% να έχει και στόμα να μιλά. Είχε βέβαια απέναντί του τον πράο και ευγενή Σπύρο Χαλβατζή. Χάθηκε νά 'ταν καμια Κανέλλη να του βάλει τα γυαλάκια στην κωλότσεπη;

Δεν κρύβω ότι ευχαριστήθηκα για μερικά αποτελέσματα κυρίως γιατί όπου αριστεροί υποψήφιοι αναμετρώταν με πασόκους κέρδισαν κατά κράτος. Μεγαλύτερη η χαρά για την Πετρούπολη όπου πάντως ο Συνασπισμός τάχθηκε ενάντια στον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά το ξεπερνάμε, ευχάριστα τα αποτελέσματα στο Ελληνικό, την Πάτρα, την Καισαριανή, την Ελευσίνα, τη Νέα Ιωνία.

Το πανηγυράκι τέλειωσε, η κυβέρνηση έκανε το κομμάτι της, βγαίνει σήμερα με ύφος νικητή χαρη στις "πλειοψηφίες" του 20% που τη στηρίζουν.
Στο Σύνταγμα στις έξι η ώρα να πάρει την απάντηση που της αξίζει. Κι αυτή και τα συνεταιράκια της, το Μητσοτακέϊκο, το Λάος και η ΔΑ.

Κι ας είμαστε προετοιμασμένοι γιατί ο βρώμικος πόλεμος της πραγματικής κυβέρνησης, της χούντας των ΜΜΕ τώρα αρχίζει.

Ενημέρωση 16:00
Είχα διαβάσει το πρωί για την επιστολή Αϊβαλιώτη προς το νέο δήμαρχο Ικαρίας που τυγχάνει θείος του. Περίμενα τυχόν διαψεύσεις αλλά απ' ότι φαίνεται η επιστολή είναι αυθεντική. Νομίζω ότι η επιστολή κλείνει τον κύκλο μιας βρώμικης συμπαιγνίας για την απώλεια του δήμου από το ΚΚΕ η οποία ξεκίνησε με την σύμπραξη σε κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αλλά και Συνασπισμού (πράγμα που βρίσκω απαράδεκτο), συνεχίστηκε με την επιεικώς ύποπτη και στην ουσία εγκάθετη λεκτική τοποθέτηση του ακροδεξιού Πάνου Καμμένου υπέρ του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και ολοκληρώθηκε με τη μετακίνηση των ψήφων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον κοινό υποψήφιο την δεύτερη Κυριακή. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως είναι δυνατόν να συστρατεύτηκαν Συνασπισμός και κυρίως ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το φαιογαλαζοπράσινο συνάφι. Θέλω να πιστεύω πως οι αριστεροί ψηφοφόροι δεν είναι -στη μεγάλη τους πλειοψηφία- πρόβατα ώστε να ακολουθούν τυχόν αντίθετες με τη συνείδησή τους ντιρεκτίβες, αυτό τουλάχιστον αποδείχθηκε κατ' αναλογία στους δήμους που διεκδικούταν από αριστερούς υποψηφίους κόντρα σε γαλαζοπράσινους. Πρέπει εξάλλου να σημειώσω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούσε σε στήριξη αριστερών υποψηφίων στο δεύτερο γύρο. Το μόνο που μένει να συμπεράνω είναι ότι τα βρώμικα παιχνίδια σαν αυτά του Καμμένου εξακολουθούν να πιάνουν κόσμο στα δόκανά τους. Γι΄αυτό επιμένω πως ο βρώμικος πόλεμος έχει αρχίσει και θα κορυφώνεται όσο το ΚΚΕ ισχυροποιείται. Έχουν γνώση οι φύλακες;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά εύγε για την μεστή γραφή και την μεγάλη πολιτική ωριμότητα.


ΜιΡο

ένας στρατολάτης είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ ΜιΡο για τα καλά σου λόγια, λίγο τα παραλές νομίζω.