Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αποκλειστικό: Το ΚΚΕ είναι δεκανίκι των κρεατέμπορων και της Ελληνικής Ζυθοποΐας

"Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;" Αναρωτήθηκε κάποτε, επ' αφορμή του φόνου του Λαμπράκη, ο "αείμνηστος εθνάρχης" Καραμανλής. Τελικά τον τόπο τον κυβέρνησε εναλλάξ το κόμμα του και το κόμμα του ετέρου καππαδόκη, ο οποίος όμως έφτασε μόλις μέχρι το βαθμό του "αείμνηστου". Ούτε καν του "παπατζή", πόσο μάλλον του "εθνάρχη". Μετά από μερικές δεκαετίες αείμνηστης εναλλάξ διακυβέρνησης των αείμνηστων και των επιγόνων τους, ο τόπος έφτασε εδώ που έφτασε. Το ερώτημα "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο" απαντήθηκε. Μένει να απαντηθεί το:
"Ποιος φταίει για τη σημερινή κατάντια;"
Η απάντηση είναι απλή. Αν ρωτήσεις δέκα περαστικούς, οι οκτώμιση θα απαντήσουν "ΟΛΟΙ".
"Τι όλοι;" Θα πεις. "Κυβέρνησε και το ΚΚΕ;"
Κι αν νομίζεις ότι θα αλλάξει η απάντηση, εδώ είμαι εγώ για να τεκμηριώσω ατάκα κι επιτόπου το ότι όχι μόνο φταίει το ΚΚΕ αλλά όσοι το κατηγορούν είναι επιεικείς μαζί του σε βαθμό παρεξήγησης. Θα αποδείξω παρακάτω ότι το ΚΚΕ όχι μόνο είναι δεκανίκι της Νουδού αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, της χρυσής αυγής, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των κρεατέμπορων και της Ελληνικής Ζυθοποιΐας.


1. Ποιο μωρέ; Το ΚΚΕ; Αφού είναι δεκανίκι της ΝΔ / του ΠΑΣΟΚ / της κυβέρνησης / των αφεντικών

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Το ΚΚΕ διασπά το εργατικό κίνημα, σαμποτάρει ή κουκουλώνει τους αγώνες, εμποδίζει τη ριζοσπαστικοποίηση, προστατεύει τη βουλή, τραμπουκίζει τους γνήσιους επαναστάτες κλπ. Με λίγα λογικά αλματάκια μπορείς πανεύκολα να αποδείξεις όλα τα παραπάνω.

α. Οι πορείες / συγκεντρώσεις
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ πάει πάντα μόνο του. Αποφεύγει τους υπόλοιπους πορευόμενους σα να είναι ψωριάρηδες. Πάνε οι άλλοι στο Σύνταγμα, πάει αυτό στην Ομόνοια. Ή ακολουθεί σε απόσταση. Κι αντί να περιμένει να κάνουν οι "ψωριάρηδες" το γιουρούσι ή τελοσπάντων να διαλυθούν πρώτοι, αυτό κάνει μια γρήγορη παρέλαση και αποχωρεί. Φυσικό κι επόμενο είναι οι γνήσιοι αγωνιστές να απογοητεύονται και να πέφτει το αγωνιστικό ηθικό τους. Διότι, μια-δυο ωρίτσες παραπάνω στην πλατεία και μπραφ, θα γκρεμιζόταν η κυβέρνηση. Η οποία ανακουφίζεται βλέποντας ότι για μία ακόμα φορά δεν θα χρειαστεί να στριμωχτεί σε ελικόπτερα. Ποιος ξεχνά τη μέρα που το ΠΑΜΕ προστάτεψε τη βουλή από τα πλήθη που ήταν έτοιμα να την καταλάβουν εξ΄εφόδου; Κι αν δεν το έκαναν μιαν άλλη μέρα, όταν το ΠΑΜΕ έλλειπε μπροστά απ' τη βουλή, φταίνε οι χωριστές συγκεντρώσεις και ο Κρόνος που έχει σκαλώσει στον Ερμή. Πότε θα κάνει ξαστεριά και πότε συναστρία, να μην είναι ανάδρομος ο Κρόνος και νά'ναι πάλι οι συνθήκες κατάλληλες για μια νέα έφοδο; Σίγουρα πάντως οι αστολόγοι του ΠΑΜΕ θα το έχουν προβλέψει για να ξανα-ανακοπεί η λαϊκή ορμή.

β. Τα συνδικάτα
Στα συνδικάτα το ΠΑΜΕ δουλεύει για τους εργοδότες. Σνομπάρει το παλλαϊκό αίτημα για γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Ένα αίτημα απολύτως ρεαλιστικό, άσχετο αν η συνδικαλιστική πυκνότητα στην Ελλάδα τραβά την κατηφόρα (από 37% το 1985 έπεσε είκοσι χρόνια μετά περίπου στο μισό). Για να μην πούμε για τη συνδικαλιστική συμμετοχή. Άσχετο κι αν η όποια πυκνότητα αφορά κυρίως στα συνδικάτα του δημοσίου. Κι άσχετο αν οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν καν σωματείο ώστε να απολαμβάνουν στοιχειώδους συνδικαλιστικής κάλυψης, έστω και για μια δίωρη στάση εργασίας. Πόσοι και πόσοι απεργοσπάστες δεν λένε: "Εγώ 24ωρη / 48 ωρη δεν κάνω αλλά άμα είναι για διαρκείας θα είμαι μπροστάρης!" Οι παρατάξεις, όμως, της ανόθευτης αριστεράς αφουγκράζονται το λαϊκό αίσθημα και απαιτούν απεργία διαρκείας. Κι έχουν βέβαια δίκιο, αφού δίκιο έχει πάντα στη ζωή αυτός που φεύγει. Το ΚΚΕ μεταθέτει τις όποιες εξελίξεις στη δευτέρα παρουσία ακριβώς επειδή βλέπει τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού και φοβάται πως θα χάσει τη δουλειά του ως δεκανίκι. Ο λαός είναι πανέτοιμος για την ανατροπή και το μόνο που του λείπει είναι μια απεργία διαρκείας με μιάμιση τζούρα ΚΚΕ (έτσι γράφει η συνταγή της επανάστασης). Κι αυτή τη τζούρα το ΚΚΕ την αρνείται προδοτικά!

γ. Τα τάτσι μίτσι κότσι
Τρανή απόδειξη για το πόσο ξεπουλημένο είναι το ΚΚΕ είναι τα κατά καιρούς εύσημα που του απονέμουν τα τσιράκια του συστήματος. Όπως είναι φυσικό, όταν κάποιος λέει καλά λόγια για σένα θέλει το καλό σου. Κι όταν λέει κακά το κακό σου. Όταν ας πούμε ο Πορτοσάλτε απονέμει εύσημα στο ΠΑΜΕ το κάνει για να ενισχύσει την εικόνα του. Αδιαμφισβήτητα. Ή, αντίστοιχα, όταν ο Πάγκαλος βρίζει τον Τσίπρα το κάνει γιατί έτσι η εικόνα του Τσίπρα θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Όπως εξάλλου συνέβη στον έρμο το ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκπληκτικής -ομολογουμένως- σύλληψης και εκτέλεσης εκστρατείας "Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα".

δ. Οι ύποπτες συναλλαγές
Οι ΚΚέδες το παίζουν κομμουνιστές αλλά είναι στυγνοί καπιταλιστές. Ακόμα δεν έχουν δώσει πειστικές εξηγήσεις για το υπερσύγχρονο άιπαντ που δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες της Παπαρήγα. Πρόσφατα ξεπούλησαν τον 902 σε ύποπτους και ακατανόμαστους επιχειρηματίες δηλώνοντας τάχα ότι με τα έσοδα θα πληρώσουν σωρρευμένες οφειλές. Φυσικά τα λεφτά του ξεπουλήματος θα μπουν στις τσέπες των γραφειοκρατών οι οποίοι κυκλοφορούν για ξεκάρφωμα με παντόφλες κι εργατικές φόρμες, μετακινούνται με το μετρό, αλλά έχουν πολυψήφιες καταθέσεις στην Ελβετία και επιδίδονται σε οργιώδεις κραιπάλες στα μυστικά διαμερίσματα του Περισσού. Για να συνεχίσουν να κονομάνε εις βάρος του λαού επιδίδονται με μεθοδικότητα στα ανωτέρω α. και β. Αλλά ουδέν κρυπτόν υπό του ηλιθίου και ολο και κάποιος ριγμένος στη μοιρασιά θα αποκαλύψει την αλήθεια. Κάτι σαν τις "αποκαλύψεις" περί Γερμανού ας πούμε.


2. Μα είναι προφανές ότι το ΚΚΕ είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ
Με παπά και με κουμπάρο. Τα επιχειρήματα συντριπτικά. Προ των περσινών εκλογών του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ απήυθυνε διαρκώς εκκλήσεις στο ΚΚΕ να συνεργαστούν σε επίπεδο Κυβέρνησης της Αριστεράς. Το ΚΚΕ έκανε τάχα μου το δύσκολο. Και δια στόματος Παπαρήγα έβαλε ένα φοβερό αυτογκόλ δηλώνοντας ότι δεν θέλει να κυβερνήσει. Τα γεγονότα όμως ήρθαν να αποδείξουν ότι το αυτογκόλ ήταν εσκεμμένο κι από πριν ξεπουλημένο. Το ΚΚΕ έχασε το 50% της εκλογικής του δύναμης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναδείχτηκε έτσι σε ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Τι πιο απτό από αυτό; Αρνήθηκε τη συμμετοχή σε μια ενιαία κυβέρνηση της αριστεράς διότι δεν ήθελε να κυβερνήσει, δεν θέλει ρε παιδί μου ευθύνες, θέλει πάντα να κάνει το δεκανίκι της όποιας εξουσίας. Η συνεχιζόμενη ρητορεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, με την έμφαση και την έκτασή της, λειτουργεί, αποδεδειγμένα, υπέρ του. Το ΚΚΕ παριστάνει ότι τάχα μισεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Ε, άμα σε μισεί ένα γραφειοκρατικό "απολίθωμα", δεν μπορεί, σίγουρα ζηλεύει τη φρεσκάδα και την ομορφιά σου. Κι αν συνεχίσει τη ρότα αυτή, είναι βέβαιο πως θα συρρικνωθεί κι άλλο, κι ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους θα κυβερνήσει.


3. Ρε συ, το ΚΚΕ είναι δεκανίκι της χρυσής αυγής
Με ποιο τρόπο; Όσο το ΚΚΕ τηρεί στάση ήπια ως παθητική, όσο δεν φέρνει το επαναστατικό ζητούμενο σε επίπεδο πράξης, να τιμωρήσει τους κλέφτες και τους "προδότες" με καρπαζές και αγχόνες, μοιραία θα δημιουργεί ζωτικό χώρο στους εξτρεμιστές της ακροδεξιάς. Γιατί; Δεν είναι λογικό επιχείρημα; Αφού το ΚΚΕ δεν εξτρεμίζει ενισχύει εμμέσως αυτούς που εξτρεμίζουν. Κι όπως έγραφε ανώνυμος σχολιαστής (ουδεμία σχέση με διαμορφωτές αντανακλαστικών) το ΚΚΕ στο Πέραμα έστειλε μόνο 10 άτομα (και όχι 100) για αφισοκόλληση διότι ήθελε θύματα. Γιου νόου, αρνητική διαφήμιση (αλλά πάντως διαφήμιση) στη χρυσή αυγή και πάσα στη Νουδού των δυσαρεστημένων χρυσαυγιτών. Σατανικό! 


4. Κι όμως το ΚΚΕ είναι δεκανίκι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Βλέποντας ένας αριστερός τα καμώματα του ΚΚΕ δεν πρόκειται βέβαια να τρέξει απογοητευμένος στην αγκαλιά των ναζί. Ή στο ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί ή -αν είναι λίγο πιο ριζοσπαστικός- θα στραφεί αριστερότερα. Όπου θα βρει πλήθος κομμάτων και κομματιδίων. Κι ανάμεσά τους ισχυρότερη και θορυβωδέστερη θα εντοπίσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η οποία είναι γενικώς "αντι-", όπερ αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική, αντιφασιστική κλπ. Κι όπως όλοι οι "αντι-", έχει ευκινησία και ισχυρό τεκμήριο αθωότητας.

Όσον αφορά στους κρεατέμπορους και την Ελληνική Ζυθοποιΐα, το ότι το ΚΚΕ είναι δεκανίκι τους είναι προφανές από το γεγονός ότι στο φεστιβάλ ψήνονταν μόνο κεμπάπ και σουβλάκια (γιατί όχι και σαρδέλες ή χαλούμι;) ενώ από μπύρες διατίθονταν μόνο Άμστελ.


Συμπεράσματα από το παραπάνω παραλήρημα:
Ακόμα κι αν έχεις τις καλύτερες των προθέσεων η προκατάληψη στουμπώνει τα βασικά γάγγλια.
Η βλακεία είναι ανίκητη γιατί η γεύση της μοιάζει μ' αυτή του φρούτου της γνώσης.
Η ψευτιά δεν χρειάζεται λογική και τεκμηρίωση αφού η βλακεία είναι πιστός της σύμμαχος.
Κανένα επιχείρημα δεν θα πείσει ποτέ κάποιον που έχει ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Στο επόμενο επεισόδιο: Ο Εφιάλτης, η Κερκόπορτα και το ΚΚΕ

4 σχόλια:

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Καλό!!!

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

μαχαιρης είπε...

Δεν ειπες και το κατακαλυτερο..Οτι ΑΝ συμμαχουσε με τον ΣΥΡΙΖΑ...
ΘΑ ΕΦΕΥΓΑΝ οι ΔΕΞΙΟΙ-ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΕΙΣ ψηφοι,απ αυτο..Και θα ηταν το συνολο..ΛΙΓΩΤΕΡΟ απο ΤΩΡΑ...!!
Ειναι γνωστο αλλωστε..Οτι οι ΠΑΣΟΚΟΙ
[ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ]
Απεχθανονται ΠΟΛΥ περισσοτερο το ΚΚΕ...
Απο τους Νουδουληδες...!!

ΡΕ...
Μπας και..ΟΛΟ το ΣΥΡΙΖΑ..
Ειναι ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ προς το..ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟ..Των ΚΚΕΔΩΝ..!!!

Μηπως και ο..ΠΟΥΤΙΝ..Ειναι κρυφοκουκου;;;;


ένας στρατολάτης είπε...

Βρε συ Μαχαίρη, είχα μείνει με την εντύπωση ότι επικροτούσες μια τέτοια συμμαχία.
Ο Ομπάμα είναι κρυφοκούκου, ο Πούτιν είναι πράκτορας του ΚΚΕ.