Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Το κόκκινο τσούζει περισσότερο

Αυτός εδώ είναι ο "επισκέπτης" που έχει μπουκάρει απρόσκλητος -ή μάλλον όχι και τόσο απρόσκλητος- στο σπίτι σου, μαγαρίζει το κρεβάτι σου, σκίζει τα ρούχα σου, σπάει τα πορτοπαράθυρα, τρώει το φαΐ σου, κι όπου νά'ναι θα φάει κι εσένα (αν δε σ'έχει ήδη φάει και δεν το πήρες ακόμα χαμπάρι).

Έχει ήδη κατασπαράξει ότι μπορεί να φαγωθεί και τώρα έχει στραφεί προς το μέρος σου και ξερογλύφεται με τις τρεις διχαλωτές του γλώσσες. Τα σάλια του σχεδόν ήδη τρέχουν πάνω στα πατζάκια σου ενώ υποχωρείς πισωπατώντας προς τον τοίχο. Και να, η πλάτη σου ακουμπά πάνω σε μια οριζόντια σανίδα. Γυρνάς πίσω σου και κοιτάς απελπισμένος. Είναι μια ραφιέρα, γεμάτη από διάφορα αντικείμενα. Μια μικρή ελπίδα αστράφτει. Μήπως άραγε μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι για να σωθείς;
Για δες τι υπάρχει:

Α
Ουάου! Μια εκπληκτική συλλογή από γαλάζιες σκιες και είδη make up με τα οποία ο απειλητικός επισκέπτης σου μπορεί να γίνει σκέτος κούκλος και να καταλάβει πόσο cool τύπος είσαι. Μετά θα κάνετε γκιβμιφάιβ κι αντί για σένα θα πάει να φάει τον κάγκουρα το γείτονά σου.
Μπορείς πάλι, αν δε γουστάρεις πολλά κολλητηλίκια, να ζωγραφίσεις στη δική σου μούρη δόντια κι άλλες αγριάδες και να τον κάνεις να φύγει χεσμένος με την ουρά στα σκέλια.

Β
Μια σακουλίτσα με πρώτης ποιότητας φούντες, καλλιεργημένες στοργικά στο μπαλκόνι σου. Ίσως να προλαβαίνεις να στρίψεις δυο χοντρούς μπάφους και να κεράσεις τον ένα στον επισκέπτη σου. Α, ένας δεν του φτάνει, κάντους τρεις. Έτσι θα γουστάρετε, θα τον ηρεμήσεις, θα κάνετε καλό κεφάλι και θα φουμάρετε φυσώντας χοντρά δαχτυλίδια διαδοχής.

Γ
Ένα σούπερ υπέροχο νεροπίστολο το οποίο με τα χαρούμενα φωτάκια του, τις δυνατές ριπές του και τους απειλητικούς ηλεκτρονικούς ήχους "κρρρρρρπάπάπά" και "τζούβτζούβ" που ακούγονται όταν πατάς τη σκανδάλη, μπορεί να φοβερίσει τον επισκέπτη σου και να τον αναγκάσει να επαναδιαπραγματευτεί τη συμπεριφορά του.

Δ
Ένα κομψό σετ αποκριάτικες μάσκες με εύκαμπτα λάστιχα το οποίο μπορεί να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του επισκέπτη σου (έστω κι αν το ένα από τα κεφάλια του θα μείνει ακάλυπτο).

Ε
Ένα κουτί με σκυλοτροφή για να κεράσεις τον επισκέπτη σου, γιατί μέχρι τώρα τον είχες παρεξηγήσει. Αυτός μπήκε για να σε βοηθήσει ρε παραστρατημένε, να σε νοικοκυρέψει που τά 'χες κάνει όλα μουνί κι εσύ νόμιζες πως θέλει να σε κατασπαράξει. Χαμογέλα του, χάιδεψέ τον και κέρασέ τον. Καλόοοοο σκυλάκι.

ΣΤ
Μια εκπληκτικής τέχνης προτομή ενός αρχαίου έλληνα φιλόσοφου, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, με την περήφανη επίδειξη της οποίας μπορείς να πείσεις τον επισκέπτη σου πως έχεις λαμπρό αλλά άνοστο ντιενέι, σε αντίθεση με τον τραγανό πακιστανό που καθαρίζει παρμπρίζ ή τον ζουμερό αλβανό που μένει στο υπόγειο.

Ζ
Για στάσου, πίσω πίσω είναι ένα κόκκινο μαστίγιο. Είναι λίγο παλιομοδίτικο, σκονισμένο και η λαβή του παραείναι ξύλινη και άκαμπτη. Όταν το χτυπάς στον αέρα όλο "φσουτ" και "φσουτ" κάνει, δεν αλλάζει λίγο τροπάρι να γουστάρεις.
_________________________________________

Το τέρας σ'έχει τώρα στριμώξει για τα καλά στη γωνία. Ανοίγει τα τρία του στόματα κι ετοιμάζεται να σε χάψει. Έστω και την ύστατη στιγμή σκέψου καθαρά τι θα πιάσεις.
Το νου σου!
Ένα είναι σίγουρο.
Το κόκκινο τσούζει περισσότερο.

3 σχόλια:

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Εσύ φίλε μου καλά τα λες . Αλλά για να διαλέξεις το σωστό πρέπει πρώτα να θέλεις να σωθείς.

ένας στρατολάτης είπε...

Τι να προσθέσω ανορθόγραφε; Μάλλον πως η ελπίδα δεν πεθαίνει ούτε την ώρα που ο επισκέπτης τραγανίζει τα μαλακά μας μόρια..

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Το νου σου μπούφο μη σε τουμπάρουν πάλι οι επιμελώς μεταμφιεσμένοι μασκαράδες.