Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι...

Είναι κρίμα που αποδεικνύεται με τόσο εμφατικό και άκομψο τρόπο η αδυναμία λειτουργίας πολυτασικών κομμάτων στην Ελλάδα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, όχι γιατί θα προσέφεραν κάτι ουσιαστικό στην κοινωνία αλλά γιατί το πείραμα της συνύπαρξης τάσεων μέσα σε ένα πολιτικό κόμμα χωρίς αυτές να ευνουχίζονται από την κομματική πειθαρχία είχε ένα ενδιαφέρον, εγκυκλοπαιδικό μάλλον τελικά. Την ευθύνη βέβαια δεν νομίζω ότι την φέρει ο ίδιος ο ΣΥΝ κι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι έσωθεν διασπαστές τους. Κι αν ο ρόλος των νεοφώτιστων της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν μάλλον προφανής από παλιά, για τον Αλαβάνο είχα την αυταπάτη -περισσότερο με μη πολιτικές αφορμές- ότι ήταν σοβαρός. Κι όμως σήμερα ανακοίνωσε μια προσωπική υποψηφιότητα ξεκάθαρα διασπαστική την οποία μάλιστα φρόντισε να γελοιοποιήσει μόνος του με μανιφέστα σαν αυτό:
"Στα πλαίσια της περιφέρειας Αττικής θα είναι απαγορευμένη η είσοδος στην τρόικα και στους ανθρώπους της. Στις δράσεις της περιφέρειας Αττικής θα εφαρμόζεται το Σύνταγμα της ελληνικής Δημοκρατίας και όχι η αντισυνταγματική νομοθεσία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Θα υπερασπιστούμε τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών με κάθε αγώνα, έτοιμοι για κάθε συνέπεια και για κάθε τίμημα". 

Update
Θα πρέπει να διευκρινήσω ότι το σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του Α.Αλαβάνου στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το βρήκα μέσω των googlenews μόνο στον κόμβο του τηλεοπτικού σταθμού Mega, παρ' ότι το έψαξα αρκετά για να το διασταυρώσω. Δεδομένης λοιπόν της απόλυτης αναξιοπιστίας των ΜΜΕ -ιδίως των τηλεοπτικών- διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για την ακρίβεια της απόδοσης των δηλώσεων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ
ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ....

Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1918 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΙΣΚΩΝ

ένας στρατολάτης είπε...

Ο κόσμος υποφέρει και πεινά
μα μόνος του διαλέγει τα δεινά.