Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Δώστε τσόντα στο λαό!

Η υπόθεση Ζαχόπουλου δεν με είχε απασχολήσει μέχρι σήμερα το πρωί, σχεδόν καθόλου. Η πολιτική της διάσταση έχει βέβαια ενδιαφέρον, αλλά σε ποιόν προκαλεί πια έκπληξη ο αποχαρακτηρισμός προστατευόμενων αρχαιολογικών ή δασικών εκτάσεων ή ευαίσθητων οικοσυστημάτων προς όφελος ιδιωτών; Ή ακόμα ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης δια ποικίλων μεθόδων;
Σήμερα το πρωί είδα κρεμασμένη σε περίπτερο εφημερίδα με πρωτοσέλιδη φωτογραφία-καρέ από το περιώνυμο DVD.
Ο ένας πρωταγωνιστής είναι στην εντατική, η φερόμενη ως πρωταγωνίστρια στη φυλακή και το ψηφιακό πόνημά τους σε κοινή θέα μέσω του πρωτοσέλιδου του «Θέματος». Η τηλεοπτική περσόνα και εκδότης, ο ίδιος που στο τηλεοπτικό του σόου πουλάει ανακυκλωμένες τηλεοπτικές χλαπάτσες, γαρνιρισμένες με καλοξυρισμένα αιδοία σταρλετιτσών που χαϊδεύονται ναζιάρικα μπροστά στο φακό, ο ίδιος που μέχρι πρότινος προσέφερε στο ξαναμμένο κοινό της εφημερίδας του ταινίες που πολλοί από αυτούς θα ντρέπονταν να τις ζητήσουν στο βίντεο κλαμπ, αυτός ο ίδιος προσφέρει σήμερα στο κοινό του ακόμα ένα προϊόν της κουλτούρας του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η καυλοκουλτούρα κυριεύει πρωτοσέλιδο. Πριν από 11-12 χρόνια η «Αυριανή» δημοσίευε πρωτοσέλιδες φωτογραφίες της Δήμητρας-Λιάνη Παπανδρέου σε γαργαλιστικές πόζες. Η κυκλοφορία της είχε ακαριαία εκτοξευτεί από τα 2000 στα 60000 φύλλα! Ο εκδότης μπορεί να είναι ήσυχος. Η συνταγή του έχει σίγουρη επιτυχία, αφού η ζήτηση -από εμάς όλους- είναι εξασφαλισμένη. Καλού κακού όμως, όταν κάνουμε σεξ ας έχουμε τη βιντεοκάμερα κλειστή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεμος ειναι ενας αντιπαθητικος μακακας.Το εκανε απλα για να πουλησει και να προκαλεσει ακομα περισσοτερο σαλο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία ένα τυπάκος (Θέμος)επιβάλει ως κυρίαρχη κουλτούρα την καυλοκουλτούρα και τον χαβαλέ.Δεν λέω καλώς ο χαβαλές αλλά σε συγκεκριμένα πλάισια και όρια, από την στιγμή που γίνεται κυρίαρχο μέσο κοινωνικής έκφρασης τότε και ηίδια η κοινωνία έχει τεράστιο πρόβλημα και ο μόνος που επωφελείται είναι είναι ο συγκεκριμένος τυπάκος. Δυστυχώς η δική μας κοινωνία έχει χάσει τις αντιστάσεις στις απέναντι στην υποκουλτούρα και στα υποκατάστατα της από το τραγούδι και την μουσική μέχρι το γλέντι και τον δημόσιο λόγο δηλαδή είμαστε χωρίς να το ομολογούμαι "ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ"

ένας στρατολάτης είπε...

Προσυπογράφω δις.