Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

Αδηφαγία

Από την "Καθημερινή":
"Το 11% των θέσεων εργασίας που αντιστοιχεί σε περίπου 20.000 εργαζομένους της, σκοπεύει να περικόψει την επόμενη τετραετία η Unilever, η οποία παράγει προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά με 400 διαφορετικά εμπορικά ονόματα, από το σαπούνι Dove μέχρι και τις σούπες Knorr.
Από τον κολοσσό, ο οποίος διατηρεί την έδρα του τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Ρότερνταμ, ανακοινώθηκε επίσης χθες ότι τα κέρδη του αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο φέτος κατά 16%, κυρίως λόγω των αυξήσεων των τιμών των προϊόντων του αλλά και της αύξησης των πωλήσεων του παγωτού. Τα καθαρά κέρδη της Unilever ανήλθαν το δεύτερο τρίμηνο στα 1,14 δισ. ευρώ και ήταν κατά πολύ υψηλότερα από τα 1,06 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η τιμή της μετοχής της Unilever εκτινάχθηκε χθες κατά έως και 8,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Μάρτιο του 2000. Το απόγευμα κυμαινόταν στα 22,68 ευρώ.
"
Η ανήθικη φύση του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος, μια αφορμή για αγανάκτηση, μια απόφαση για αποχή από τα προϊόντα των εταιρειών που κερδοσκοπούν ξεδιάντροπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: