Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η νέα Νουδού

Η κυβέρνηση της Αριστεράς με την οποία έπρεπε λέει να κάνουμε ενότητα και να συνεργαστούμε για να μην ξαναέρθει η Δεξιά, αλλά δεν συνεργαστήκαμε επειδή ήμασταν προδότες και στηρίζαμε υπογείως τη Νουδού, τα κατάφερε τελικά θαυμάσια. Τόσο θαυμάσια που η Δεξιά έχει φάει μια κρίση ταυτότητας στο κατακέφαλο και είναι αμφίβολο αν θα συνέρθει ποτέ ή θα μας αφήσει χρόνους.

Εκεί που νομίζαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, μας βγήκε τελικά ότι είναι η νέα Νουδού. Στη Νουδού άργησαν να το καταλάβουν, λογικό είναι άλλωστε, δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για ολιγωρία και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν. Όσο και να μαλλιοτραβιούνται οι δελφίνοι, τώρα είναι αργά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κοντεύει να ιδιωτικοποιήσει την αστυνομία και να καταργήσει το πενθήμερο.


Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε ποιο θα είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά δεν θα είναι. Δεν ξέρω αν θα σκάσει μύτη την πρώτη του μηνός, όπως προαναγγέλεται με τα χολιγουντιανά τρέιλερ του Βαρουφάκη, ή αν η Φώφη θα νεκραναστήσει το ορίτζιναλ ΠΑΣΟΚ.

Έτσι το λέω, φυσικά και ξέρω. Το νέο ΠΑΣΟΚ θα είναι η παλιά Νουδού. Αφού το ΠΑΣΟΚ ψόφησε και ο ΣΥΡΙΖΑ στρογγυλοκάθησε στη θέση της, η Νουδού δεν μπορεί παρά να μετατοπιστεί λιγουλάκι στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ. (Σιγά τη μετατόπιση δηλαδή).
Έτσι θα μπορεί να ξαναγίνει αντιμνημονιακή και να αγκαλιάσει τους κεντρώους ψηφοφόρους, όλους δηλαδή τους μαλάκες που αποτελούν τη μικροαστική πλειοψηφία.

Θα μας πάρει λίγο καιρό να το συνηθίσουμε, διότι είχαμε μάθει ότι: κόκκινο και ροζ αριστερά, πράσινο κέντρο, μπλε δεξιά. Τώρα θα μάθουμε το: κόκκινο αριστερά, μπλε κέντρο, ροζ δεξιά.
Βαρουφάκη, αν θες τη γνώμη μου, για να προκόψεις να διαλέξεις το πράσινο για το κόμμα σου.
Έχει μείνει αμανάτι και σε περιμένει.

2 σχόλια:

βραχόκηπος είπε...

Δεν γνωρίζω καταστάσεις. Και είναι πολλά τα ανθρώπινα. Αλλά αν είναι οι ίδιοι λόγοι, που σε οδήγησαν πολύ καιρό εκτός μπλοκ, όπως και σε μένα, ένα θέλω να σου πω; Δεν έχει σημασία, γιά ποιόν λόγο πολεμάς. Συνέχισε να πολεμάς.

Γράφε!

ένας στρατολάτης είπε...

Μεταξύ μας.. διανύω μια περίοδο που βαριέμαι να γράψω οτιδήποτε.
Το πολύ σε μια πενταετία θα μου έχει περάσει!