Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Fair enough

Όλως περιέργως, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το δημόσιο μπορεί να κατάσχει χωρίς προειδοποίηση καταθέσεις οφειλετών του, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση που είχε κρίνει αντιθέτως.
Όλως περιέργως, ο Άρειος Πάγος δέχτηκε την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών κατά των καθαριστριών, ανατρέποντας την απόφαση του Πρωτοδικείου η οποία διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.
Όλως περιέργως,  το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε (με ανούσιους αστερίσκους) ότι οι δήμοι μπορούν να γεμίζουν τους δρόμους με παρκόμετρα, ανατρέποντας προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών πρωτοδικείων.
Όλως περιέργως, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ο όρος "φειδωλή εξόρυξη" που το ίδιο είχε διατυπώσει παλαιότερα, καλύπτει επαρκέστατα το ρημαδιό των Σκουριών.
Όλως τυχαίως, η δικαστική εξουσία κρίνει τελεσίδικα καταπώς προστάζουν οι ανάγκες της τάξης που κυβερνά. Ακριβώς όπως κάνουν οι έτερες εξουσίες, η εκτελεστική και η νομοθετική. Εξουσίες είναι αυτές και μάλιστα διακριτές. Ενδυματολογικά τουλάχιστον.

Ο δικαιοσύνος είναι μονόφθαλμος

Όλως περιέργως, υπάρχουν ακόμα φουκαράδες που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε κάποια από τις αστικές εξουσίες. Συνήθως δε στη δικαστική. Περιμένουν δικαίωση από αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις και τις ανατρέπουν, ακόμα κι αν χρειαστεί να αλλάξουν επί τούτου οι άβολοι νόμοι. Τό 'να χέρι νίβει τ' άλλο, και τα δυο την αστική εξουσία.
Όλως περιέργως υπάρχουν ακόμα φουκαράδες που υπομένουν τον καπιταλισμό γιατί τουλάχιστον παρέχει ελευθερία. Την ελευθερία να τρέχεις στο δικαστήριο για να δικαιωθείς. Πρωτοδίκως.

6 σχόλια:

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Όσοι φίλε στρατολάτη , στρουθοκαμηλίζουν περιμένοντας λύσεις από αστούς δικαστές, πρωθυπουργούς και κανάλια τους αρέσει μάλλον να αφήνουν ελεύθερο κώλο για να πηδάει ακόμη και ο κάθε μικροαστός.

ένας στρατολάτης είπε...

Κοίταξε, ο καθένας οφείλει να εξαντλεί τις πιθανότητές του, ακόμα και στα αστικά δικαστήρια. Οφείλει πάντως να βγάζει και συμπεράσματα, για τα οποία απαιτείται ταξικό πρίσμα.

Λύσιππος είπε...

α)Στην απαρίθμηση ΔΕΝ αναφέρεις ότι για τους μπάτσους,καραβανάδες,κλπ μαντρόσκυλα/κοπρόσκυλα οι δικαστές έκριναν ότι είναι ΑΔΙΚΕΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ οι όποιες περικοπές μισθού και θα τους ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.

β)Έχει αστικό σύστημα η Ελλάδα?
Ο Κ.Μοσκώφ ρητά λέει ότι έχει κρατικοδίαιτο μεταπρατικό.
Αν όμως έχει αστικό τότε η Γαλλία,Ελβετία,Νορβηγία,Αίγυπτος,
Ονδούρα,Κίνα κλπ τι έχουν?
Όλα στο ίδιο σακί δε χωράνε νομίζω.
Άλλο μητρόπολη,άλλο προτεκτοράτο,άλλο αποικία.

ένας στρατολάτης είπε...

α. Αυτονόητο. Δεν απαρίθμησα κάθε απόφαση αλλά κάποιες ενδεικτικές, σκανδαλώδους ανατροπής πρωτόδικων αποφάσεων.
β. Βεβαίως, κρατικοδίαιτο μεταπρατικό. Ποιοι είναι οι μεταπράτες; Ο περιπτεράς και ο σουβλατζής; Ποιοι είναι οι κρατικοδίαιτοι; Ο οικοδόμος ή ο εργολάβος; Είναι ή δεν είναι εξουσία ο εργολάβος, ο εφοπλιστής και ο μεγαλέμπορος; Μήπως οι σχέσεις υποτέλειας στο διεθνές κεφάλαιο τους καθιστούν αθώους περαστικούς; Κι αν δεν είναι αστική αυτή τους η εξουσία, τι είναι;
Και σε τελική ανάλυση αν κολλάς στο "αστική εξουσία" πες μου πως θέλεις να τη λέω.

Λύσιππος είπε...

Το πλέον κατάλληλο και ιστορικά θα ήταν "κοτσαμπάσης" καθότι υπάρχει μόνο λόγω των σχέσεων του με το "ντοβλέτι" τοπικό ή ανώτερο-κεντρικό.
"Ολιγάρχες" λίγο ασαφές.

Πάντως σε χώρα όπως η Ελλάδα που ποτέ δεν υπήρξε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αστική δημοκρατία όπως πχ Αγγλία,Γαλλία ΔΕΝ υπήρξε και γνήσια Αστική τάξη.

Η ύπαρξη ή όχι πραξικοπημάτων τα τελευταία 150 χρόνια είναι ένα ακόμη κριτήριο.
Η πραγματική Αστική τάξη ΔΕΝ τα χρειάζεται στο δικό της κράτος ούτε στις γνήσιες αποικίες της,τα χρειάζεται όμως στα προτεκτοράτα της.

Προσοχή λοιπόν στη χρήση του όρου ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ένας στρατολάτης είπε...

Τι πιο βολικό για τον καπιταλισμό απ' το να καμουφλάρεται πίσω από κοτζαμπάσηδες, φεουδάρχες, μαρκησίους και βραχμάνους.
Μόνο που είναι πλέον αδιάφορο αν υπήρξε ποτέ αστική τάξη στην Ελλάδα, αφού στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία η κάθε τοπική εξουσία, είτε φορά γραβάτα είτε φέρμελη, συναλλάσσεται με τη Siemens και τη Microsoft. Άρα πρόκειται ξεκάθαρα για αστική εξουσία αφού τον καπιταλισμό υπηρετεί.
Προσοχή λοιπόν γιατί πουθενά δεν γράφω "αστική τάξη στην Ελλάδα" αλλά "αστική εξουσία".