Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Να χύνατε έξω κύριε

Το Συμβούλιο της Επικρατείας εκρινε αντισυνταγματικά τα "προνόμια" των πολυτέκνων στην εισαγωγή των τέκνων τους στα ΑΕΙ. Ορθά έκρινε το ΣτΕ, δε γίνεται να εισάγονται τα μούλικα των πολύτεκνων με ευνοϊκότερους όρους από τα παιδιά των ολιγότεκνων. Δηλαδή αυτοί που ελέγχουν το κορύφωμα της ηδονής τους και εκσπερματίζουν υπαιθρίως είναι μαλάκες;
Καλό μεν το μέτρο, είναι όμως μισό. Εξίσου αντισυνταγματικά είναι τα προνόμια των ΑμεΑ και άλλων προνομιούχων. Εξίσου αντισυνταγματικά και τα επιδόματα. Άκου επιδόματα. Ο κόσμος πεινάει και θα πλερώνουμε επιδόματα; Για να πάει μπροστά ο τόπος πρέπει να επέλθει ισότητα σε όλους. Κι όταν λέμε ισότητα θα πει προς τα κάτω. Ισότητα με τον τελευταίο. Τι να κάνουμε; Είναι πτωχό το κράτος μας, ειδάλλως θα μοίραζε απλόχερα σε όλους. Τα ψιχία που διαθέτει, ας τα διαθέσει για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις, μεγάλη η Χάρη τους. Όταν έρθει η Ανάπτυξη, όταν μπούμε στην ΕΟΚ θα χεστούμε στο εκιού και θα φάμε όλοι καλά.

Τώρα, πέρα από τις μπούρδες, οφείλω να ομολογήσω ότι πιστεύω πως το ΣτΕ καλά κάνει και χαρακτηρίζει συνταγματικά τα μνημόνια και αντισυνταγματικά τα εναπομείνοντα ρινίσματα προνομίων.
Διότι το σύνταγμα δεν είναι τίποτ' άλλο από ένα γυαλιστερό κωλόχαρτο της αστικής τάξης. Κωλόχαρτο με άρθρα, για να σκουπίζει καλύτερα.
Φιλολαϊκό σύνταγμα θα υπάρξει μόνο με άλλη εξουσία.



4 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Τρίζουν τα κόκκαλα του ΑΣΤΟΥ Μακρυγιάννη.
Μα τι να τη κάνουμε τη κληρονομιά ενός κωλόχαρτου?Στη πυρά.Σ'αυτό συμφωνούν και ο Όθωνας,οι Βαυαροί του,ο Πάγκαλος,ο Μεταξάς,ο Παττακός και ο Τέλλογλου.
Έως το 2368 που θα έχουμε λαϊκή ΕΞΟΥΣΙΑ είναι περιττό αυτό το κωλόχαρτο που το χρησιμοποιούν πουλημένοι δικαστές και δε το υπερασπίζεται ο περιούσιος λαός.
Κι αυτοί οι άθλιοι που λένε ότι δε φταίει το όπλο,αλλά το χέρι που το κρατάει,ομιλούν επειδή δεν έχουν λαϊκή και ταξική συνείδηση,όπως ο Γιάγκοντα και ο Γιεζόφ.

ένας στρατολάτης είπε...

Τι μου θύμισε το σχόλιό σου! Το αγαπημένο μου πόστ όλων των εποχών:
http://vathia.blogspot.gr/2007/02/how-to-debate-greek-style.html
Τουτέστιν, πως να περάσουμε την άποψή μας χρησιμοποιώντας συναισθηματικά μέσα. Παρεμπιπτόντως παρατίθεται και ο Μακρυγιάννης!

Για να μην τρίζουν τα κόκκαλα του Μακρυγιάννη πρέπει να δεχτώ ή το υπάρχον σύνταγμα ή κανένα. Ποιοί εφήυραν τα συντάγματα, για ποιο λόγο και για ποιων τα συμφέροντα είναι φαίνεται άσχετο. Κι αφού λέει "Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία" να προσκυνήσω.
Μάλλον παραέγινες κοινοβουλευτικός.

Λύσιππος είπε...

Είμαι αντι-κοινοβουλευτικός αλλά συμμετέχω 100 χρόνια σε εκλογές και έδρανα,και τσεπώνω με χαρά τις χρηματοδοτήσεις.
Τους εφευρέτες του συντάγματος δεν τους ήξερε κανείς.Γιαυτό όλα τα φασιστικά καθεστώτα όπως και αυτά του ανύπαρκτου είχαν συντάγματα βάσει των οποίων ξέκαναν μερικά εκατομμύρια.
Μήπως είσαι Αναρχικός?Μόνο αυτοί δε συμμετέχουν σάυτό το θέατρο

ένας στρατολάτης είπε...

Τσεπώνεις χρηματοδοτήσεις; Πως το κατάφερες;
Συντάγματα, τρόπον τινά, υπήρχαν από αρχαιοτάτων, τα σύγχρονα όμως αντλούν από τη "διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου". Η οποία για την εποχή της ήταν μεγάλη κατάκτηση και δεόντως επαναστατική, αφού σήμανε την έναρξη της μετάβασης από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό.
Καιρός δεν είναι όμως να υπάρξει μια ριζική αναθεώρηση;
Ωραίες οι Νεφελοκοκκυγίες αλλά ούτε είμαι ούτε γνωρίζω κανέναν αναρχικό.