Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η ωραία μου κόκκινη ομπρέλα

Ομπρέλα: το αντικείμενο που αποτελείται από μακρύ ματσούκι φέρον στη μία άκρη αγκλίτσα και στην άλλη κοίλο υφασμάτινο δίσκο με μεταλλικές ακτίνες. Χρησιμοποιείται ως μπαστούνι, ως ματσούκι ομπρελοδικίας και, κυρίως, ως προστασία από τη βροχή. Αρχαϊστί τον όμβρο, εξ ου και το αντιδανεικό "ομπρέλα".

Όταν βρέχει και θες να πας κάπου φοράς αδιάβροχο ή -αν θες να είσαι πιο κομψός- παίρνεις από το σπίτι σου μια ομπρέλα. Υπάρχουν στο εμπόριο και πτυσσόμενες, που μαζεύονται και χωρούν ακόμα και στην κωλότσεπη.
Όταν βρέχει και δεν έχεις ομπρέλα ή αδιάβροχο δίνεις 3-4 ευρώ σ' έναν πλανόδιο και αποκτάς μία, μετρίας συνήθως ποιότητας. Έχω μια ωραιότατη κόκκινη την οποία απόκτησα ακριβώς πέρισυ, στις 7 Νοέμβρη του '12, ένα βράδυ πού 'βρεχε, πού 'βρεχε μονότονα. Δακρυγόνα έβρεχε μονότονα, η βροχή έπεφτε σε μορφή καρεκλοπόδαρων. Η ωραιότατη κόκκινη ομπρέλα αγοράστηκε σ' ένα -όχι και τόσο ωραίο- υπόστεγο, στο οποίο λίγο μετά έκαναν γιουρούσι πεντέξι -καθόλου ωραίοι- μπάτσοι. Θα ήταν ίσως λίγο πιο ωραίοι αν δεν βλαστημούσαν ακατάσχετα και δεν κόντευαν να γκρεμίσουν τη τζαμαρία της εισόδου. Πίσω από την οποία τους βλέπαμε με χαρά να μουσκεύονται, και με τρόμο να ετοιμάζονται να γκρεμίσουν τη τζαμαρία. Ίσως για να μας πάρουν τις ομπρέλες. Τελικά, ευτυχώς, η ομπρέλα μου δεν χρησιμοποιήθηκε ως ματσούκι ομπρελοδικίας αλλά μόνο ως προστασία από τη βροχή. Λίγο αργότερα δηλαδή.

Όταν βρέχει και θες να πας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παίρνεις την ομπρέλα σου και πας. Κι έτσι μαζεύονται πάνω από 10.000 ομπρέλες όλων των αποχρώσεων. Ακόμα και κατά τους ομπρελοκαταμετρητές των αστικών ΜΜΕ.
Όταν βρέχει και θες να πας στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ θυμάσαι ότι δεν λειτουργεί ο σταθμός Συντάγματος κι ότι πρέπει επιτέλους να "ενωθεί η αριστερά". Κι έτσι δε μαζεύεται ψυχή.

Και η βρόχα έπιπτε στρέιτ θρου.
Η κόκκινη ομπρέλα που φαίνεται πάνω δεξιά δεν είναι δική μου. Η δική μου είναι πολύ πιο ωραία.

6 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Να σαι καλα φιλε μας..Κι εσυ και η ομπρελλα σου...!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω πληροφορίες ό,τι την ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ κόκκινη ομπρέλα σου τότε τη ταίριαξες με απόκτηση μιας ωραιότατης επίσης μακώ μπλούζας-σουβενίρ που σου δώρισαν για να αλλάξεις και να μη πάθεις πλευρίτη κάποιοι άθλιοι αντιΚΚΕδες που αποφεύγουν τις διαδηλωσεις υπό βροχήν....
Αυτοί θα βρέθηκαν εκεί με μόνο σκοπό να σε αποπλανήσουν με δώρα,αλλά εσύ έδειξες χαρακτήρα.

ένας στρατολάτης είπε...

Γεια σου Μαχαίρη.


"Ανώνυμε", ορθές οι πληροφορίες σου αλλά και η ομπρέλα δώρο ήταν.
Συμπέρασμα: Οι ΚΚέδες δεν αποπλανούνται με δώρα και η αντιΚΚέδικη φαγούρα δεν μετριάζεται με το νερό.

Λύσιππος είπε...

Χθές στην ΕΡΤ,πού ήταν κρυμμένοι ρε φίλε οι 10.000 και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο δελτίο των 9 από το πεζοδρόμιο,και δε τους είδε κανείς.Μήπως ξέρεις?

ένας στρατολάτης είπε...

Για να μην ψάχνεσαι αδίκως, δες στο κέντρο του πάνελ.
Αγλαΐα Κυρίτση: Υποψήφια με το ΠΑΜΕ Τύπου στην ΕΣΗΕΑ.
Πάντα στο επίκεντρο θα βρεις έναν κομμουνιστή και γύρω τριγύρω κάποιους που ψάχνουν δημοσιότητα, στριμώχνοντας τους κώλους τους σε κάθε πρόσφορο πάνελ.

Λύσιππος είπε...

Μα έψαξα κάτω απ'τη φούστα της Αγλαίας και δεν ήταν κανείς από τις 10.000 με τις ομπρέλες.
Και σήμερα που ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο πάνελ,ρώτησα και πήρα απάντηση ό,τι τους κάλεσαν αλλά δεν ήθελαν να στείλου.
Εγώ δεν τους πίστεψα,και ξανά έψαξα στα φουστάνια της Αγλαίας μήπως κρύβεται.
Αγαναχτισμένη πιά η αγαπητή μου Αγλαία,μου ορκίστηκε ότι δε τους κρύβει αυτή.