Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Από δω η γυναίκα μου κι από δω το αίσθημά μου

Τι σκατολαός είμαστε θε μου;
Τι μάζα του κερατά;
Από που ν'αρχίσει κανείς;

Απ' την πολιτική; Πότε θα κάνει ξαστεριά πότε θα φλεβαρίσει. Θέμε ανατροπές, θέμε λύσεις, θέμε και σωτήρες. Χωρίς σωτήρες ξεχνάμε ανατροπές, ξαστεριές, φλεβαρίσματα και λύσεις. Νά 'χαμε ένα Τρικούπη, έναν Ελβενιζέλο, έναν Αντρέα, έναν πολιτικό με αρχίδια βρε αδερφέ και θα λυνόταν όλα. Βρε δεν πα νά 'ταν και Μεταξάς. Διότι τα ηγετικά αρχίδια μας λείπουν, δεν είναι ότι είμαστε λαός χατζηαβάτηδων και λακέδων. Φταίνε οι "πολιτικοί", διότι μας πρόδωσαν και τα φάγανε και και... Προδότες και λαμόγια παντού αλλά ο "απλός λαός" αθώος. Σιχαμάρα, εμετός. Αν τουλάχιστον μες στους ανθρώπους αυτούς ένας πέθαινε από αηδία.

Απ' τον πολιτισμό; Εντάξει, τουλάχιστον εδώ κάπως αναπνέουμε. Έχουμε τέλος πάντων μια Σώτη, έναν Τατσό, κάπως τη βολεύουμε πολιτισμικώς.

Απ' τον αθλητισμό; Έγινε χτες το δουσού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο της ΑΕΚ. Όλες οι παρατάξεις βαρέσαν προσχές μπροστά στο νέο ΑΕΚάρχη, αυτόν που θα αναγεννήσει την ομάδα, θα χτίσει γηπεδάρα, θα αναβαθμίσει το δήμο, κουλουπού κουλουπού. Ημιανάπαυση τώρα. Όλες εκτός από τη μόνη παράταξη που δεν φοβάται ούτε τους -άρχες ούτε τους όχλους. Κι έτσι ο όχλος των ΑΕΚτζήδων που κλήθηκαν ως χειροκροτητές του Σωτήρα τραμπούκισαν τους συμβούλους της παράταξης του ΚΚΕ που τολμάνε να ζητούν λαϊκό αθλητισμό, γνωρίζοντας ήδη με ποιους έχουν να κάνουν. Αλλά σάμπως ήταν μόνο οι παριστάμενοι τραμπούκοι; Στα σημερινά ΑΕΚτζήδικα μήντια μπορεί κανείς να διαπιστώσει -διαβάζοντας τα σχόλια- ότι ο έλλην συμμετέχει μόνο στο άθλημα της χριστοπαναγίας επί κερκίδας. Όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες. Ξέρετε ρε τι τραβάω για να βρω συμπαίχτες στο 5 επί 5;

Στο γήπεδο, τώρα, μου λες πως να πάω; Δυο ματσάκια έχασα πέρισυ κι αυτά λόγω ανωτέρας βίας. Και φέτος έχω πάει ήδη σε δύο. Σα να μου φαίνεται όμως ότι θα πάρω διαζύγιο. Διότι η "σύζυγος" απέκτησε νταβατζή.

3 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

"Ανοιχτά" δημοτικά συμβούλια σου λεέι ο άλλος..
Και κουβαλάει πενήντα ορίτζιναλ τραμπούκους και σου λέει "αν τολμάς, ψήφισε όχι. Και ξύλο θα φας και θα σε ξεφωνίσουμε αύριο απ' όλα τα ΜΜΕ".

Και το χειρότερο;
Αν ρωτήσεις τον μέσο Έλληνα να πάρει θέση, θα σου πει "με την ΑΕΚάρα"

Και για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι εναντίον της κατασκευής του γηπέδου ούτε και γνωρίζω τους λόγους που οι συγκεκριμένοι δημ. σύμβουλοι είπαν όχι.
Δεν είναι αυτό το μείζον.
Το μείζον είναι η τρομοκρατία των τραμπούκων που φυτεύει ο κάθε νταβατζοπαπάρας για να μην τολμήσεις να πεις όχι.

Αν λημουν δημ σύμβουλος, ακόμη κι αν συμφωνούσα με το γήπεδο, θα ψήφιζα όχι ή θα αποχωρούσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκρατία των τραμπούκων στο δημ. συμβούλιο.

ένας στρατολάτης είπε...

Ούτε εγώ βέβαια είμαι κατά της κατασκευής του γηπέδου. Ούτε άλλωστε και η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ. Άλλο όμως το γήπεδο-μαγαζί (κάτι σαν το Καραϊσκάκη που εξοβέλισε όλους τους συλλόγους του Πειραιά) κι άλλο να μπορεί το γήπεδο να υποστηρίζει τον αθλητισμό πέραν της ΠΑΕ.
5Χ5 παίζεις;
Αλλά εσύ είσαι στην εξοχή, τι ανάγκη έχεις;!

Μαζεστίξ είπε...

Μη νομίζεις. Κι εδώ στην εξοχή, σε 8χ8 παίζει ο κόσμος.
Έχω να παίξω καιρό, γιατί δουλεύω τις ώρες που θα μπορούσα να πάω για μπαλίτσα.
Επίσης δε θέλω να κλέψω τη δόξα του Γκασκόιν!
(αν με εννοείς...)