Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Επιτέλους θα βλέπω Φώτη-Μαρία χωρίς ενοχές!

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ηγέτης με πυγμή και αποφασιστικότητα Μεγαλέξανδρου. Στο γόρδιο δεσμό στον οποίο πήγαν να τον μπλέξουν με επίορκους, κοπαντατζήδες και κινητικότητες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν μάσησε. Έπιασε το σπαθί του, κατέβηκε από το Βουκεφάλα και έκοψε την ΕΡΤ. Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Βουκεφάλας, η ΕΡΤ ήταν μια "περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης". Για όλα αυτά -όπως είναι αυτονόητο- ευθύνονται οι 2.600 εργαζόμενοι που θα απολυθούν, αφού, όπως είναι γνωστό, εγκαταβιούσαν σε ένα ακόμα ρετιρέ του δημοσίου. Αυτό που δεν είπε ο Βουκεφάλας -αλλά οφείλουμε να σημειώσουμε- είναι ότι η ΕΡΤ φέρει βαρύτατες ευθύνες για τον ευτελισμό του τηλεοπτικού προϊόντος. Τα προγράμματά της ήταν τόσο βαρετά και ξενέρωτα, που εξανάγκαζαν εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν -με μισή καρδιά και στεναγμό ψυχής- το Σουλεϊμάν, τα μαγειρικά πορνό, τo Φέις που Σάουντς Φαμίλιαρ και το Έχεις Πακέτο. Μόνο η Γιουροβίζιον είχε ενδιαφέρον στην ΕΡΤ, μετά όμως την αποχώρηση της Δάφνης Μπόκοτα, τη μη κατάκτηση του φετινού τίτλου από τον Αγάθωνα και το χωρισμό της Βίκης Καγιά, το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν μοιραίο.


Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια καλή αρχή. Η ανάπτυξη όμως δεν έρχεται με ημίμετρα. Οι 2.600 απολύσεις δεν φτάνουν ούτε για μισή μονάδα άνοδο στο Χρηματιστήριο. Χρειάζεται άμεσα να συνθλιβούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος και οι εκβιασμοί των παχυλά αμειβόμενων συντεχνιών. Πρέπει άμεσα να κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία και να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (πλην μπάτσων και δικαστών φυσικά). Αν απολυθούν 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι το κράτος θα εξοικονομήσει πάνω από 25δις το χρόνο, με τα οποία θα ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός και θα μειωθεί το δημόσιο χρέος. Με νεότερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου μπορεί να δημευτεί και η ακίνητη περιουσία των απολυόμενων (αφού ασφαλώς την έκαναν με λουμπινιές εις βάρος του κοινωνικού συνόλου) ή ακόμα και να πουληθούν τα κορίτσια της παντρειάς σε επιφανείς επενδυτές. (Για τα ανήλικα θα χρειαστεί προεδρικό διάταγμα). Επιπλέον οι 1.000.000 απολυμένοι θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας, αναγκάζοντας τους εναπομείναντες εργαζόμενους να γίνουν πιο αποδοτικοί και να στήνουν και λίγο κωλαράκι στο αφεντικό, ενώ τώρα κάνουν νάζια. Θα ακολουθήσει επενδυτικό αμόκ και αναπτυξιακός πριαπισμός.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ, πάντως, έχει μία ακόμα διάσταση. Προ εικοσιπενταετίας, όταν υπήρχε μόνο κρατική τηλεόραση και ραδιόφωνο, ακούγαμε πειρατικούς ραδιοσταθμούς γιατί μόνο εκεί μπορούσε να αφιερώσει ο Μπάμπης στο Σουλάκι με αγάπη. Χώρια που αν δεν ήξερες φαρσί τους στίχους των επιτυχιών του Τζορτζ Μάικλ και των Ντουράν Ντουράν δε σταύρωνες ραντεβού ούτε με θεούσα. Μετά προέκυψε η "ελεύθερη" ραδιοφωνία και τηλεόραση, η κρατική εκτοπίστηκε, και σήμερα ήρθε η σειρά της να βγει στην πειρατεία.

Αν δεν ήταν τόσο άχρηστος ο έλληνας, τόσο εγκεφαλικά νεκρός, η αντίσταση κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ θα ήταν για όλους αυτονόητη. Με μια βδομάδα μόνο αποτοξίνωση από τον ιδιωτικό τηλεσυρφετό όλος αυτός ο κόπρος θα βαρούσε κανόνι. Αρκεί όμως να δει κανείς τα σχόλια στα ΜΜΕ για να ξεράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: