Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το κατά λάθος εγέρθουτου του Κατίδη

Όποιο κι αν είναι το έγκλημα, οι δημόσιες εκτελέσεις μου τη σπάνε. Δεν είναι μόνο το αίμα, είναι κι η αντανάκλασή του σ' αυτούς που περιμένουν να χυθεί. Κι αυτοί που βρίσκουν την ευκαιρία τους να διαφημιστούν ή να ετεροπροσδιοριστούν.

Εντάξει, μια μούτζα θα τη ρίξεις όταν ο άλλος χάνει το γκολ προ κενής εστίας. Ή όταν κλαδέψει τον αντίπαλο από πίσω. Είναι αντιδράσεις εν βρασμώ.
Όταν έκανε χτες βράδυ ο Κατίδης το 2-1 δεν πήραμε χαμπάρι τη χειρονομία του. Αντίθετα, χαρήκαμε που σκόραρε ειδικά ο Κατίδης, μπας και ξεπεράσει το σοκ από τη γιούχα που άκουσε όταν έχασε το άχαστο με τον ΠΑΟ.

Τελικά μας το έβγαλε ξινό. Η χειρονομία του, που την πληροφορηθήκαμε αργότερα, είναι ασυμβίβαστη με το σύλλογο στον οποίο αγωνίζεται. Ίσως να συμβιβάζεται με τη Λάτσιο ή τη Χάνσα Ροστόκ, όχι όμως με την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ο σύλλογος των προσφύγων. Είναι ο σύλλογος των αντιιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών και των προοδευτικών οπαδών. Η κύρια οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ, η ORIGINAL 21 είναι αδελφοποιημένη με τις αντίστοιχες οργανώσεις οπαδών της Λιβόρνο και της Μαρσέιγ. Η αντίδρασή της μάλιστα στη χειρονομία ήταν άμεση.

Για το λόγους αυτούς και πολλούς ακόμα, ο Κατίδης δεν μπορεί να παραμείνει ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Ακόμα κι αν -όπως ο ίδιος περίπου ισχυρίζεται- θά 'πρεπε να συγχωρεθεί λόγω βλακείας. Προσωπικά πιστεύω ότι το παιδί είναι ελαφρόμυαλο. Ακόμα όμως κι αν ήταν ο φανατικότερος ναζί η άποψή μου θα παρέμενε ίδια. Η -οποιαδήποτε- χειρονομία δεν μπορεί να τιμωρείται θεσμικά. Με αγωνιστικές ποινές, ισόβιους αποκλεισμούς και περίσσια υποκρισία.
Ένα πολιτισμένο διαζύγιο αρκεί.

Ο ΑΕΚτζής, έτσι κι αλλιώς, πάντα θα τιμά το φιλότιμο περισσότερο απ' το ταλέντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: