Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αχ, πως σου πάει το χακί!

Φάμπρικα με τις επιστρατεύσεις άνοιξε το κυβερνολόι και τυπώνει φύλλα πορείας αβέρτα. Τρέχει το κράτος. Επιταχύνεται ο διάλογος με τις αδηφάγες συντεχνίες, επιταχύνεται και η εξάντληση της κυβερνητικής υπομονής. Υπό την αιγίδα της κοινής γνώμης που θέλει έργο και το θέλει τώρα. Γιατί ο λαός χόρτασε πια από υποσχέσεις. Όταν μας λένε "θα σας γαμήσωμεν" οφείλουν να μας γαμήσουν, τώρα και όλους. Όλους όμως, χωρίς σεξαιρέσεις. Αλλιώς χάνεται η εμπιστοσύνη και δεν θέλουμε και πολύ να αποκαθηλώσουμε το διοπτροφόρο ανθύπα από "καταλληλότερο" καραβανά.
Ε, όχι όμως κι από πρωθυπουργό!
Με το νόμισμα και την σταθερότητα δεν σηκώνουμε αστεία.
Ούτε με τις μετακινήσεις σηκώνουμε αστεία. Το δικαίωμα του πολίτη στη μετακίνηση είναι απολύτως αδιαπραγμάτευτο. Να ετοιμάζονται σιγά σιγά τα φύλλα πορείας και για τους αγρότες.

Επιστρατευμένη γιατρός του ΕΣΥ δίνει τις πρώτες βοήθειες σε επιστρατευμένο λιμενεργάτη που κατέρρευσε από συγκίνηση όταν προτάθηκε για υποδεκανέας. Τη σκηνή καταγράφει επιστρατευμένος κάμεραμαν της ΕΡΤ.

Πάντως η υπερβολική κυβερνητική ταχύτητα έχει και τις στραβοτιμονιές της. Έτσι, σε μια απότομη στροφή, πετάχτηκαν "στον αέρα"  τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Τα επιδόματα λένε τώρα πως θα καταβληθούν μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, ήτοι κατά το φθινόπωρο, υπό την προϋπόθεση πάντα πως η ανεργία θα έχει πέσει στο 10%, το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας θα φτάνει για τρεισίμιση "αγορές του αιώνα" και ο Δένδιας θα πλέκει τα μαλλιά του ράστα.

Εγώ, αν και τρίτεκνος, κατανοώ τις δυσκολίες της κυβέρνησης. Κατανοώ πως έχει σοβαρότερα προβλήματα απ' το να πλερώνει τα δικά μου γαμησιάτικα. Έχει να καταργήσει σχολές, να μελετήσει τον Κλαούζεβιτς, να μοιράσει φύλλα πορείας, να παρακολουθήσει σεμινάρια φωτοσόπινγκ, κλπ.
Το δηλώνω ευθαρσώς και δεν το παίρνω πίσω. Θα βαδίσω συντεταγμένα με την κυβέρνηση. Όταν με το καλό (και αν) μου δώσουν το επίδομα, θ' αρχίσω κι εγώ να εξοφλώ τα χρωστούμενα στην εφορία.

Καλού κακού, ν'αρχίσω να ψάχνω σκελέες και μαλλινοβάμβακα; Κάπου τά 'χω καταχωνιάσει κι όλο και κάποιο φύλλο πορείας θα σκάσει μύτη.

3 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

40 χρόνια από το 73.
"Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν".

μαχαιρης είπε...

Ξερεις κατι...;;;
Υπαρχει συγκεκριμμενος νομος..Που καθοριζει ακριβως σε ποιες περιπτωσεις επιτρεπεται η επιστρατευση εργαζομενων...

Μπορεις να το δεις αν πληκτρολογησεις Συνταγμα της Ελλαδας..Πολιτικη επιστρατευση...
Εδω υπαρχει καταφωρη παραβιαση..
Και καλα..Οι ευρωπαικες κυβερνησεις, που σκιζονται για τα δημοκρατικα δικαιωματα,των Ευρωπαιων Πολιτων;;;

Τα ευρωπαικα συδικατα;;;;;

Το ευρωπαικο κοινοβουλιο;;;

Τι κανουνε;;;

Εχθες ειδα μια γελοιογραφια τον ΑΣΣΑΝΤ...Να μουτζωνει τη μουρη του...Και να λεει...
-Τι μαλακια...!!

Αντι να τους,σκοτωσω,απλως επρεπε να τους...Επιστρατευσω...!!!

akrat είπε...

καλησπέρα


η εκδίκησή μας είναι ότι δεν έχουν πλέον εσωτερική αγορά χαχα