Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Παράλογα

"Αφεντικό, αν δεν έχεις λεφτά να μου πληρώσεις τους μισθούς δεν πειράζει. Όταν και άμα βρεις μου τα δίνεις, μαζί μ' αυτά που σού'χω δανείσει. Και μόλις τελειώσω την υπερωρία θα κάτσω να σκεφτώ κανά τρόπο να μαζέψεις λεφτά και θα σου πω. Πάση θυσία σου λέω."

Παράλογο;
Γιατί;
Δεν είναι εξίσου παράλογο το να σε αγχώνει, εσένα που είσαι άνεργος, που θα τά 'βρει το κράτος τα λεφτά για να σου δώσει το επίδομα ανεργίας;
Δεν είναι εξίσου παράλογο το να σε αγχώνει, εσένα που είσαι συνταξιούχος, που θα τά 'βρει το κράτος τα λεφτά για να σου δώσει τη σύνταξη;
Δεν είναι εξίσου παράλογο το να σε αγχώνει, εσένα που είσαι άρρωστος, που θα τά 'βρει το κράτος τα λεφτά για να σου καλύψει τα φάρμακα;
Σάμπως δεν τά'χεις ήδη πληρωμένα και μάλιστα πανάκριβα; Δεν έχεις προκαταβάλει εισφορά ανεργίας, συντάξεως, ασθενείας, εργατικής κατοικίας; Μήπως ζήτησαν τη γνώμη σου πριν τοποθετήσουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο ή στα δομημένα ομόλογα; Μήπως μοιραστήκανε μαζί σου τα "μεσιτικά"; Είναι λογικό το ότι γίναμε όλοι οικονομολόγοι και ξεχυθήκαμε παρέα με τους αμολυτούς κύνας να ξετρυπώσουμε το λαγό που θα μαγειρέψει το κράτος για να ταΐσει τους πεινασμένους; Είναι λογικό να συμπονά ο πεινασμένος το κράτος για τ'ότι χάθηκαν οι λαγοί;

Τά 'χεις δουλεμένα ρε. Τα δικαιούσαι. Δε ζητιανεύεις τον οβολό του ξένου διαβάτη. Δε ζητάς φιλανθρωπία. Δε στρογγυλεύεις. Απαιτείς αυτό που έχει βγει με τον ιδρώτα σου. Κι αν τό 'χουν διαγουμίσει οι βεζύρηδες κι οι Χατζηαβάτηδες, γκρεμοτσακίζεις το μπερντέ μ' αυτούς μέσα και φτιάχνεις τον δικό σου.
Αλλιώς κάθεσαι κι ακούς την απάντηση του αφεντικού:

"Κοίταξε, δεν έχω φράγκο. Δούλευε εσύ δωδεκάωρο μπας και πάρουν μπρος οι δουλειές κι όταν έχω σου δίνω. Που πας; Κάτσε να σου πω μισό λεπτό. Κατέβαινε ένα πεντακοσάρικο γιατί ήρθε ο ΣΔΟΕ και τσάκωσε κάτι εικονικά. Θα τα πάρεις μαζί με τ' άλλα. Α, κι ένα τελευταίο. Όταν μου μιλάς μπροστά σε κόσμο θε με αποκαλείς 'αξιότιμο αφέντη'. Δε γίναμε ίσα κι όμοια. Γύρνα τώρα στη δουλειά σου και σβέλτα."

14 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Ναμε και γω,για να σου πω ότι και τούτη την ώρα της βαρβαρότητας και της λεήλασίας της ζωής, ένας κόσμος φοβάται μην κλείσει το εργοστάσιο, φοβάται μην τον απολύσουν,φοβάται γιατί μέχρι και τώρα πίστευε και πιστεύει, ότι χωρίς το αφεντικό δεν θα είχε μεροκάματο.
Φοβάται και υποχωρεί και προκειμένου να μείνει χωρίς δουλειά, καλά είναι και τα 400 ευρώ.
Φτάνει να τον πληρώνει τον αφέντη, φτάνει στο σημείο να τον προσκυνάει, γιατί ποτέ δεν έμαθε ότι τον πλούτο είναι αυτός ο ίδιος που τον παράγει.
Ναι, άλλα σου λέει το αφεντικό ρισκάρει τα λεφτά του,το αφεντικό σου δίνει δουλειά, επενδύει διαρκώς το κεφάλαιό του,το αφεντικό είναι πιο έξυπνο σου λέει από εμένα, διαφορετικά θα ήμουν εγώ αφεντικό και εσύ, αλλά..... δεν είμαστε.

Δεν έχει αναρωτηθεί που στο διάβολο τα βρήκε τα λεφτά ο τύπος;

Μέχρι να το μάθει λοιπόν αυτό, θα τον φωνάζει και μπροστά στους άλλους αλλά και όταν θα είναι μονάχοι τους, "αξιότιμε εφέντη" και σαν τέτοιον θα τον αναγνωρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Θά κάνουμε ΤΩΡΑ κάτι,ή θα περιμένουμε την επανάσταση του ΚΚΕ?
ΑΧ-ΒΑΧ

blackbedlam είπε...

Ανώνυμε ΑΧ ΒΑΧ.
Για ένα πράγμα μπορώ να σε βεβαιώσω βάζοντας και υπογραφή.
Θα συνεχίσεις να βογκάς και μαζί με σένα και εγώ, αν δεν αποφασίσεις εσύ να επαναστατήσεις.
Γιατί στο ΚΚΕ δεν έχουν ούτε αυταπάτες και επί πλέον, δεν είναι και αφελείς να πιστεύουν ότι μπορούν χωρίς "εσένα" να κάνουν επανάσταση.

ΥΓ:1 και να ξέρεις η επανάσταση δεν γίνεται ούτε με μούτζες στις πλατείες, ούτε με πατάτες, ούτε με ψευτικες υποσχέσεις.

ΥΓ:2 Να θυμάσαι αυτό σήμερα δεν είναιπαιγνίδι είναι πόλεμος!

Να είσαι καλά και να προσέχεις.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 2.

blackbediam τέλεια η τακτική του ΚΚΕ: Ή ερχόσαστε σε μας ή καλά περνάμε και έτσι. Καταπληκτική έμπνευση σίγουρα, αλλά και ιδιαίτερα πετυχημένη. Να δούμε πως θα ερμηνεύσουν τα "εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα" μια πιθανή (;) μη είσοδο του ΚΚΕ στη βουλή. Τι 4,2%, τι 2,9%. Καλό ξύπνημα

blackbedlam είπε...

Αχ! Και εσυ βρε ΑΧ ΒΑΧ, χαίρεσαι με αυτό το πιθανό αποτέλεσμα;
Νομίζεις ότι αυτό θα εξυπηρετήσει το κίνημα;
Νομίζεις ότι αυτό ενισχύει τους στόχους και τις ανάγκες των εργαζομένων σήμερα;
Σκέψου μια τέτοια εκδοχή,(να μην είναι το ΚΚΕ στην βουλή όπως γράφεις) ποιους εξυπηρετεί και μην ταυτίζεσαι με αυτούς.
Μην κάνεις το λάθος και προσωποποιείς το ΚΚΕ.
Τις θέσεις του να έχεις υπ΄όψη, τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις διεξόδου να μάθεις.
Τους καθημερινούς αγώνες που δίνει να κρίνεις.
Με όλες και όποιες αδυναμίες και προβλήματα μπορεί να έχει.
Δες ποιοι υπογράφουν σήμερα τις ατομικές συμβάσεις στα σωματεία και ποιοι λένε όχι, δες ποιοι πρωτοστατούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ποιοι αντιστέκονται ενάντια στις αποφάσεις που παίρνονται σε βάρος μας,έξω από τα εργοστάσια, έξω από τα νοσοκομεία, έξω από τη ΔΕΗ,....και όχι στα λόγια, αλλά με καθημερινούς αγώνες .
Άντε βρε καλή σου νύχτα και επί τέλους, γίνε πολιτικό ον, μάθε να σκέφτεσαι πολιτικά, πονηρέψου μωρέ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ο ΑΧ ΒΑΧ. Ανώνυμος 2 υπόγραψα. Χαίρομαι είπες; Που το είδες ότι χαίρομαι; Που το είδες ότι επικροτώ την συρρίκνωση; Από που έβγαλες συμπέρασμα, ότι -κατ εμέ- ευνοεί τον λαό η μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΚΚΕ; Από τι συμπέρανες ότι ταυτίζομαι με τους εχθρούς του ΚΚΕ; Και, τέλος, δεν πρόκειται να πνιγείς ποτέ σε τόσο ...βαθειές διαπιστώσεις τύπου "εγώ ο στοχαστής κι΄εσείς οι πληβείοι της πολιτικής σκέψης".

Και αν δεν είσαι σε θέση να σεβαστείς τον άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνείς, μη κάνεις διάλογο. Ρίξε πασιέντζες, σε πάνε πιό πέρα!

ένας στρατολάτης είπε...

Καλημέρα ΒΒ. Δεν είχα βέβαια στο νου μου τόσο τον φοβισμένο μεροκαματιάρη όσο αυτόν που αντιμετωπίζει σαν πρόβλημα για το οποίο πρέπει να βρει ο ΙΔΙΟΣ λύση το πρόβλημα της χρηματοδότησης των κρατικών υποχρεώσεων. Κι επιμένω λοιπόν πως πρέπει να αδιαφορεί γι'αυτό, αφού ο ίδιος έχει καλύψει με το παραπάνω τις δικές του υποχρεώσεις και να απαιτεί να καλύψει και το κράτος τις δικές του.


ΑΧ-ΒΑΧ, μολόγα το, αν δε δεις νά ναι κάπου γραμμένο ΚΚΕ, δεν κρατιέσαι, θέλεις να το γράψεις εσύ. Ιν ένι κέϊς, πες μας εσύ τι προτείνεις να κάνουμε, αφού η μεγάλη μάζα του γενικώς ευήκοου σε προτάσεις λαού μετακινείται στην άποψη πως μπορούμε να κάνουμε κάτι απλά και μόνο ..ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

τη ΝΔ θα τη βγάλει 1ο κόμμα και θα της χαρίσει 50 έδρες το ΚΚΕ,ενώ ξέρει ότι και το ίδιο θα χάσει και ποσοστό και έδρες,και ξέρουμε έτσι ποιοι θα συνεχίσουν να κυβερνούν.Το προτιμάει όμως παρά να βγεί πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος του ΚΚΕ λυσάει ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί?
ΑΧ-ΒΑΧ

Ανώνυμος είπε...

"...στην άποψη πως μπορούμε να κάνουμε κάτι απλά και μόνο ..ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ."
Ποιός είπε ΑΠΛΑ και ΜΟΝΟ?
Ο κόσμος(και όχι οι "μάζες"=κοπάδι ανόητων)που κατέβαινε σε διαμαρτυρίες ήταν ΑΠΛΑ και ΜΟΝΟ ?
ΚΑΙ ψηφίζουμε,ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με ΟΛΟΥΣ μαζί.
ΟΜΩΣ το ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ειναι το μεγάλο πρόβλημα της ΗΓΕΣΙΑΣ του ΚΚΕ για δικούς της λόγους καθόλου τιμητικούς.
Ζ1977

ένας στρατολάτης είπε...

Αυτή είναι δική σου άποψη ΑΧ-ΒΑΧ, την οποία εγώ δε συμμερίζομαι. Για το "μόνο και μόνιμα" μιλώ γιατί για το άλλο περί του ποιος θα βγάλει πρώτη τη ΝΔ προτιμώ να μη σχολιάσω σεβόμενος τα ήθη περί φιλοξενίας.
Τους εκβιασμούς, από τους πιο "τεκμηριωμένους" μέχρι τους πιο έωλους, τους αποδέχεται κανείς ή τους απορρίπτει.
Επαναλαμβάνω και πάλι ότι το ποστ είναι άσχετο με τους σχολιασμούς σου.


Να υποθέσω Ζ1977 ότι "η μεγάλη μάζα του γενικώς ευήκοου σε προτάσεις λαού" ταυτίζεται με τον κόσμο που κατέβαινε σε διαμαρτυρίες; Δε νομίζω. Αυτοί που κατέβαιναν σε διαμαρτυρίες είναι μια μειοψηφία που δεν αθροίζεται (στατιστικά, όχι απαραίτητα ποιοτικά) ούτε καν στο ποσοστό του ΚΚΕ. Άντε, αν δε σου αρέσει το "η μεγάλη μάζα" να πω: "Η πλειοψηφία" όσων είναι ευήκοοι σε προτάσεις ελπίζουν στη βελτίωση της ζωής τους χωρίς αγώνα αλλά με ουρανοκατέβατους "φιλολαϊσμούς" που ουσιαστικά είναι φιλολαϊκισμοί.
Το "μαζί με άλλους" όπως καταλαβαίνεις είναι μια άλλη συζήτηση επί της οποίας θα συμφωνούσα ίσως στο γενικό πλαίσιο αλλά μάλλον θα διαφωνούσα για τους "μη τιμητικούς λόγους" που υπαινίσεσαι.

Ανώνυμος είπε...

κανένας εκβιασμός δεν υπήρχε ουτε υπάρχει.
Το ερώτημα μπαίνει μόνο του.Αυτοί που έχουν λόγους να μην απαντήσουν,κρύβονται πίσω απο το δάχτυλο τους.
Όσο για τις μόνιμες επιθέσεις του ΚΚΕ, μέτρησα τις 3 τελευταίες μέρες
12 εναντιον ΣΥΡΙΖΑ
2 εναντίον ΝΔ
καμμία εναντίον ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ
ΑΧ-ΒΑΧ

Ανώνυμος είπε...

είναι Λαϊκισμός η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας ?
Για να μην αναφερθώ στα υπόλποιπα αυτονόητα που εξαφανίστηκαν εν μια Νυκτί
Ζ1977

ένας στρατολάτης είπε...

Όχι.
Φιλολαϊκισμό εννοώ το φλερτ με το λαϊκισμό. Αλλά για να μην παίζω με τις λέξεις θεωρώ πως λαϊκισμός είναι το να καλλιεργεί κανείς την αίσθηση πως η εξαφάνιση των ΣΣΕ και των υπόλοιπων εργατικών δικαιωμάτων είναι προϊόν μεμονωμένων αντιλαϊκών αποφάσεων που μπορούν να ανατραπούν με καλές προθέσεις και με διαπραγμάτευση. Διαπραγμάτευση μάλιστα με τον εμπνευστή της κατεδάφισης, βασισμένη στη βεβαιότητα πως η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για την ευρωζώνη ώστε να "τιμωρηθεί".
Λαϊκισμός είναι ό,τι προωθεί την ιδέα της μετάνοιας του δήμιου. Είτε λόγω τύψεων, είτε λόγω φόβου θεού.
Και για να γίνω ακόμα πιο σαφής, λαϊκισμός ήταν ακόμα και οι θέσεις του ΚΚΕ για κατώτατο μισθό 1400€, ακριβώς γιατί άπτονταν κυρίως στο δίκαιο και όχι στην επάρκεια των ταξικών δυνάμεων για να το επιβάλουν.

Ανώνυμος είπε...

"καλές προθέσεις.....διαπραγμάτευση...μετάνεια...."
τηλε-παπαγαλάκι θυμίζουν αυτά και δε σου πάει
Ζ1977