Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Οικονομικό δελτίο θυέλλης

Το οικονομικό τιμ του Στρατολάτη, προβληματισμένο από την διαφαινόμενη οικονομική κρίση και μετά από τις ικεσίες των εγκλωβισμένων ιστολογίων Κλειστοφοβιτσιάρης, Η τσατσάρα του Χριστοπαναγιώτη και Σοφοκλαψομούνης, αποφάσισε να προβεί σε βαρυσήμαντη ανάλυση των δεδομένων της αγοράς και σε προτάσεις διεξόδου από την επαπειλούσα καταστροφή. Στα πλαίσια αυτά συντάχτηκε το παρακάτω οικονομικό δελτίο:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 9/10/2008
Μεγάλη αύξηση αναμένεται στην μετοχή της εταιρείας παιχνιδιών Χάσμπρο. Φήμες από το ΥΠ.ΟΙ.Ο. μιλούν για ενδεχόμενη παραγγελία 100.000 τεμαχίων Μονόπολης από το Ελληνικό Δημόσιο με αντάλλαγμα τη λεωφόρο Τατοΐου και τα περιστέρια της πλατείας Συντάγματος. Απόφαση που θα κυκλοφορήσει τις αμέσως επόμενες της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την προστασία των καταθέσεων μέχρι 100.000,00€ μέρες θα καθορίζει την ισοτιμία ευρώ και δολαρίου Μονόπολης.
Προηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή η εκτίναξη της τιμής του παστουρμά σε αδικαιολόγητα για την εποχή επίπεδα. Η νευρική αντίδραση των αγορών οδήγησε τον παπά του μετοχίου της μονής οσίου Σοφοκλέους να βγάλει δυο φορές δίσκο την Κυριακή. Τη Δευτέρα πάντως η μείωση της τιμής του χρυσού κατά 0,025% γέννησε ελπίδες για την συγκράτηση της τιμής της τουλούμπας στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Κουφάλα Τζιμπούρ.
Χρηματιστηριακοί και εκκλησιαστικοί κύκλοι άφησαν να διαρρεύσει πως σχεδιάζεται επιθετική εξαγορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως από την Εκκλησία της Ελλάδος μέσω της αγοράς των μητροπόλεων των Νέων Χωρών. Ο συνεργάτης μας στο Άγιο Όρος, μοναχός Χαρτοφυλάκιος, αποδίδει την κίνηση αυτή στη μεγάλη πτώση των χρυσοβούλων στο χρηματιστήριο παραγώγων των Κατσιγιαννέϊκων.
Τέλος, θεαματική πτώση της τιμής διαπραγμάτευσης της μετοχής της Πυροσβεστικής αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Οικονομικοί κύκλοι αποδίδουν το αρνητικό κλίμα στην αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων απεγκλωβισμών του δ’ τριμήνου του τρέχοντος έτους. Ο υπεύθυνος τύπου της Πυροσβεστικής κος Πυροφάνης Καψόρχις δήλωσε σιβυλλικά: «Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες» και δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των συνεργατών του Στρατολάτη.
Αυτά για σήμερα. Καλές επενδύσεις.

2 σχόλια:

Radio Collectiva Team είπε...

Δεν απέχουν καθόλου απ' τη πραγματικότητα όλα όσα γράψατε; :)

ένας στρατολάτης είπε...

Ξέρω γω; Εγώ ένας απλός μετεωρολόγος είμαι.