Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Βάλε το δεύτερο

Απ' το Γενάρη μέχρι και τον Ιούνη που διανύουμε, το δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ παρουσιάζει τις "Εβδομάδες Ελλήνων Δημιουργών", ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά αφιερώματα στους σημαντικούς δημιουργούς της ελληνικής μουσικής.
Χτες το απόγευμα προβλήθηκε στη ΝΕΤ το αφιέρωμα στο Γιάννη Σπανό, αφιέρωμα που αναμεταδόθηκε ζωντανά από το δεύτερο πρόγραμμα την Πέμπτη το βράδυ. Η Ελένη Δήμου, ο Κώστας Καράλης κι ο Μανώλης Μητσιάς ερμήνευσαν τραγούδια από τις "Ανθολογίες", τα "Τραγούδια και Μπαλάντες", την "Οδό Αριστοτέλους" κι άλλα σημαντικά έργα του Γιάννη Σπανού. Την εκπομπή παρουσίασε ο Γιώργος Τσάμπρας, ενώ στην επιμέλεια του αφιερώματος συμμετείχε ο Σιδερής Πρίντεζης.
Από το αφιέρωμα αυτό κράτησα ένα νέο τραγούδι του συνθέτη πάνω στο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη "Ομνύει", ερμηνευμένο από το Μανώλη Μητσιά. Τραγούδι το οποίο, όπως διαβάζω στο σχετικό δελτίο τύπου, πρόκειται να περιληφθεί σε νέα δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Σπανού σε ποίηση Καβάφη, την πρώτη μετά από 37 χρόνια. (Ελπίζω να μην μιμηθεί την πολυαναμενόμενη "νέα δουλειά του Δήμου Μούτση", που πέντε χρόνια την ακούμε κι ακόμα δεν τη βλέπουμε).



Το ποστ αυτό το ανεβάζω για έναν ακόμα λόγο. Για να υποχρεωθώ κάποτε να βάλω μπρος για ένα μικρό κύκλο αφιερωμάτων στους αγαπημένους μου σύγχρονους μουσικούς παραγωγούς, πέραν των προαναφερθέντων Σιδερή Πρίντεζη και Γιώργο Τσάμπρα. Τον Κώστα Φασουλά με τα "Παιχνίδια του χρόνου" στο δεύτερο (και τώρα πια στο τρίτο), τον Γιώργο Μηλιώνη με την "Ποιητική αδεία" στον 902 και κυρίως τον Γιώργο Ευσταθίου με την πληθώρα σπουδαίων εκπομπών σε δεύτερο και τρίτο πρόγραμμα.

4 σχόλια:

ippoliti_ippoliti είπε...

Εξαιρετικό Στρατολάτη
΄Πολύ φιλικά μία αγαπημένη σου νομίζω οπορτουνίστρια

ένας στρατολάτης είπε...

Οπορτουνίστρια και αγαπημένη στην ίδια φράση; Ας όψεται που σέβομαι την αξιωματική αντιπολίτευση!!
Καλώς την

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Αναμένουμε συνέχεια επί των αφιερωμάτων...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

ΥΓ.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο βιβλίο που λέγαμε δεν υπάρχει, όσο κι αν το έψαξα.
Θα το έχω κατά νου και μιλάμε...
Καλή συνέχεια.