Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη

Μια πρώτη ανάγνωση.
Στις 6 Μαίου ο λαός ψήφισε πάση θυσία παραμονή στο ευρώ.
Σήμερα ψήφισε πάση θυσία σχηματισμό κυβέρνησης.
Κάθε κυρίαρχο στερεότυπο επικράτησε ολοκληρωτικά. Οι ψηφοφόροι λειτούργησαν ακριβώς όπως "έπρεπε" να λειτουργήσουν. Κατ' εμέ η μόνη ελπίδα για προσωρινή ανακούφιση βρισκόταν στον "μπαμπούλα" της ακυβερνησίας. Αυτό το γνώριζαν καλά κι άλλοι πέρα από εμάς, προτίμησαν όμως να κάνουν την ανάγκη για νέρωμα του κρασιού τους φιλοτιμία, εγκαλώντας μάλιστα εμάς με κάθε πρόσφορη κατηγορία και αξιοποιώντας κάθε άθλιο ψευτοσυναισθηματικό εκβιασμό. Ήδη όμως ο φορέας του "φόβου της δραχμής" κι ο "φορέας της ελπίδας" ανταλλάσουν συγχαρητήρια για την ανάδειξή τους στους νέους μνηστήρες της αστικής εξουσίας. Μεγάλο κομμάτι των αριστερών αυτής της χώρας προτίμησε να συνταχθεί με την ελπίδα για μια τέτοια "αριστερή κοινοβουλευτική εξουσία", θέση σαφώς πιο ξεκούραστη ηθικά από αυτή του μαχόμενου ενάντια στο "εφικτό".
Εμείς έτσι κι αλλιώς γνωρίζαμε πως η αλήθεια δεν ήταν ποτέ δημοφιλής. Γνωρίζαμε πως ο λαός θέλει παραμύθι κι όμορφες ιστορίες με εξασφαλισμένο, άκοπο χάπι εντ. Γνωρίζουμε καλά πως το δικό μας χάπι εντ μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από σκληρούς, αιματηρούς αγώνες. Δεν αλλάζουμε γνώμη με μία-δυο φάπες. Ένα εκλογικό χαστούκι δεν πρόκειται να μας μετατρέψει σε αναγνώστες ρομάντζων. Όσο κι αν μας πληγώνει, όσο κι αν βλέπουμε την ασχήμια του νέου κοινοβουλευτικού τοπίου, με τους ακροδεξιούς στην κυβέρνηση, τους φασίστες ακλόνητους και δυόμιση νέα ΠΑΣΟΚ να διαγκωνίζονται για την αριστερότερη μουτσούνα, εμείς, μισοί και τσαλακωμένοι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να πεθάνουμε.
Θα είμαστε εδώ μέχρι οι χειρότεροι εφιάλτες των κατασκευαστών εκβιασμών να γίνουν πραγματικότητα.

12 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

«Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τρελαθείς
υπάρχουν και άλλοι τόσοι για να λες υπομονή.
Όμως για μένα είναι αργά να τρελαθώ
και είναι ακόμα πιο αργά να κάνω υπομονή…

Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ
και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω.
θα περιμένω άλλες μέρες!»...

ένας στρατολάτης είπε...

Τι έγινε βρε Οικοδόμε; Τώρα βρήκες να ξεχάσεις το "καλή δύναμη";!
Άντε, καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

ο δολοφόνος έχει πάντα άλλοθι.
Συνεχίστε

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΥΜΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ
caps

Ανώνυμος είπε...

Η γεροντοκόρη χάρηκε που χάλασε το προξενιό.της στοίχισε βέβαια κάτι παραπάνω,αλλά τι σημασία έχει αυτό,αφού πέτυχε το σκοπό της?
el

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα λες...
Την καλησπέρα μου....

Ανώνυμος είπε...

Μετά τη συντριβή που στήνει η ηγεσία,για παρηγοριά,και αποποίηση ευθυνών,"το όπλο παραπόδα".Πόσες φορές θα το δούμε το έργο?
Ζ1977

ένας στρατολάτης είπε...

Καλησπέρα κι από μένα Νετ.


Δε σε πιάνω Ζ1977, ποια συντριβή "στήνει" η ηγεσία; Και πως τό'θελες ακριβώς; Αντί για "όπλο παραπόδα" προτιμάς "ουρά κάτ'απ'τα σκέλια"; Διότι κάποτε περιμένω κι εγώ καμιά ευθεία απάντηση, πέρα από τσιτάτα.


Για τους υπόλοιπους ακολουθεί σχόλιο σε μορφή ποστ.

Ανώνυμος είπε...

εξήγηση
α)Η ηγεσία εν γνώση της και σκόπιμα αφού ξέρει τι έχει προηγηθεί και τι θα ακολουθήσει,οδηγεί στη συντριβή(ανάλογο Βάρκιζα)
β)Οταν έρθει η συντριβή με το χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό,ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ.Θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ (ΤΙΤΟ),και για να κρατάει στη τσίτα τους οπαδούς, τους προβάλει νέους αγώνες (ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ)
Λυπάμαι αλλά έτσι είναι.

Ζ1977

ένας στρατολάτης είπε...

Δε λυπάσαι καθόλου Ζ1977, τρελαίνεσαι να διηγείσαι τα χιλιοειπωμένα παραμύθια με τον ίδιο ξεδοντιάρη δράκο: το κόμμα που είναι εδώ ενενηνταφεύγα χρόνια για να χάνει (κι ο διάολος το έχει ακόμα να υπάρχει). Το γιατί θέλει να χάνει και πως μ'αυτό "εξασφαλίζει το μαγαζάκι του" και ποια διάολο οφέλη τελικά αυτό συνεπάγεται, το αφήνουμε για άλλο παραμύθι.
Πασπαλίζουμε με ολίγην από Βάρκιζα, ολίγην από διαγραφή και πολιτική αποκατάσταση Άρη κι έχουμε έτοιμες τις προκάτ καταγγελίες που περιφέρονται χρόνια και χρόνια από "πικραμένους αλλά σοφούς" αριστερούς που "έχουν φάει το κόμμα με το κουτάλι".
Απέχουμε μίλια. Προφανώς εσύ είσαι μπροστά, μην παρεξηγηθούμε τώρα.

Ανώνυμος είπε...

οι νεκροθάφτες της αριστεράς απειλούν το εαυτό τους?

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λέω,είναι γεγονότα,αλλά εσύ θέλεις να τα κάνεις "πασπαλίσματα"κι ας θερίστηκαν απ'αυτά χιλιάδες άνθρωποι.Για Αρη και μαγαζάκι,ότι κι'άν εννοείς, Συ είπας.
Ζ1977