Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μπροστά στα εκβιαστικά διλήμματα - Β' μέρος

Είκοσι χρόνια -και βάλε- μάλλιασε η (ξύλινη) γλώσσα μας να λέμε ότι "ΠΑΣΟΚ" και "ΝΔ" ονομάζονται οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος. Ενός νομίσματος που, κορώνα-γράμματα, τζόγαρε κατ' εξακολούθηση και έχασε το παρόν και το μέλλον της χώρας και του λαού. Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε πως τα κόμματα που κάθε φορά ξεπηδούν μέσα απ' τα σπλάχνα του δικομματισμού -όταν το νόμισμά του υποτιμάται- δεν είναι τίποτα άλλο από υποδιαιρέσεις των ίδιων αξιών. Παρ' όλα αυτά, είκοσι χρόνια μετά, ο λαός εξακολουθεί να παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα, πότε με δίευρα, πότε με πενηντάλεπτα κι εικοσάλεπτα.
Μετά τις τελευταίες εκλογές, ωστόσο, προέκυψε σχεδόν από το πουθενά ο παράγοντας ΣΥΡΙΖΑ. Κι απειλεί στις επικείμενες εκλογές να σπάσει την ακολουθία κορώνων και γραμμάτων. Ας δεχτούμε, καλόπιστα, πως αυτός διαφέρει ριζικά, πως δεν είναι κάλπικος, πως δεν είναι ίδιος με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα πολιτικά τους τέκνα. Δεν είναι δύσκολο εξάλλου να συμπεράνει κανείς με τη μία πως μπροστά σε δυο κόμματα-λακέδες, εθισμένα στο ψέμα και το σοδομισμό του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με φωτοστεφανωμένος άγγελος. Κι αν δεν είχε ν' αντιμετωπίσει τη δυσπιστία απέναντι στη δομική του κούνια-μπέλα και τον φόβο που σκορπάνε -φοβισμένα και τα ίδια- τα δικομματικά απομεινάρια, θα κατακτούσε την εξουσία διά περιπάτου.
Δεν είναι λοιπόν ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ κι ούτε ποτέ κανείς το ισχυρίστηκε. Αφού βρέθηκε λοιπόν -επιτέλους!- ένας διεκδικητής της κοινοβουλευτικής εξουσίας που είναι καλύτερος, τιμιότερος κι αξιότερος από τους προηγούμενους, πρέπει εγώ, ο κομμουνιστής (ή μάλλον φιλοκομμουνιστής με λειψά ένσημα θάρρους) να τρέξω περιχαρής στην αγκαλιά του; Μα, εξκιούζ μι κιόλας αλλά έχω ήδη σχέση, απ' την οποία δε στέρεψε ακόμα το πάθος. Δεν το είχα καταλάβει τόσα χρόνια πως θά 'πρεπε να περιμένω το πρώτο κόμμα που δεν θα μύριζαν οι μασχάλες του για να κάνω την κουτσουκέλα!

Το ποθούμενο των "ενωτικών": Το ΚΚΕ έτοιμο να γίνει εκλογικό σκαμπό σε μια "αριστερή κυβέρνηση"


Πάμε τώρα λίγο παρακάτω. Είναι, τότε, αδιάφορο το ποιος θα κυβερνήσει; Ασφαλώς όχι. Νομίζω πως η άποψή μου έγινε σαφής στο α' μέρος. Μια κυβέρνηση ΝΔ ή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν έχω ωστόσο την παραμικρή ελπίδα πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει κάτι καλύτερο. Διότι διαπραγματεύσεις με το δήμιο για το πόσους πόντους λαιμό θα κόψει δεν έχουν κανένα νόημα. Αντιθέτως μάλιστα, ενδέχεται ο δήμιος να είναι πιο συζητήσιμος απέναντι σε κάποιον του συναφιού του, παρά σε κάποιον που τον βλέπει με μισό μάτι. Αυτό όμως μου είναι το ίδιο αδιάφορο, διότι η μόνη ελπίδα για επιβίωση βρίσκεται στο να αποχωρήσεις από το ικρίωμα πριν σου κόψουν το κεφάλι, μουτζώνοντας δήμιους και δικαστές. Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει, επιμένοντας για την ανάγκη παραμονής στο ευρωπαϊκό ικρίωμα. Αν θά 'χει λοιπόν κάποιο νόημα μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα είναι ένα και μόνο: η τόνωση της αξιοπρέπειας του λαού. Να δείξει πως δεν καταδέχεται να εκφοβίζεται από τους βιαστές του. Αυτό το υπογράφω κι εγώ με δεξί κι αριστερό.
Όμως ο κομμουνιστής έχει μια ακόμα πιο σημαντική υποχρέωση. Να δείξει πως ούτε εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται. Πως η αξιοπρέπειά του δεν διανύει περιόδους εκπτώσεων και προσφορών. Και πως δεν ψαρώνει ούτε σ'απειλές ούτε σε χαϊδολογήματα.


Υ.Γ. Δεν τον έκανα επίτηδες τον Αλέξη κοντό. Αλλά δε βρήκα διαθέσιμη φωτό ψηλού και ευθυτενούς νέου που νά'χει το ποδάρι σε στάση τσάμικου. Του εύχομαι πάντως εκλογικά να είναι ψηλότερος από τον Αντωνάκη!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο στόχος του ΚΚΕ ΄σ'αυτές τις εκλογές? δηλ.
Με τι εκλογικό αποτέλεσμα (ποσοστό) θα είναι ευχαριστημένο το ΚΚΕ και με τι ποσοστό δυσαρεστημένο?
Συγκεκριμένα,όχι γενικά.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ με ποιό ποσοστό αναμονής ρουσφετιού θα είσαι ευχαριστημένος, για το σύριζα;
Οσμίζεσαι μάσες φίλε;

ένας στρατολάτης είπε...

Ανώνυμε 6:25, ότι και να σου πω θα είναι προσωπική μου άποψη. Εγώ λοιπόν θα είμαι ευχαριστημένος με 20%! Επειδή όμως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην το πιάσει, θα είμαι ικανοποιημένος και με 6. Αλλά τι σημασία έχει στο κάτω κάτω; Σημασία έχει η επαύριο των εκλογών και μέχρι ποιου σημείου μια ενδεχόμενη πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ θα απογοητεύσει αυτούς που αγωνίζονται και βλέπουν την κοινωνία να αδιαφορεί (αν όχι να εχθρεύεται τον αγώνα).


Ανώνυμε 6:49, ψυχραιμία! Θέλω να πιστεύω πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ -πλην κάποιων νεόκοπων εκ του ΠΑΣΟΚ- δεν έλκονται από τέτοιες οσμές.

Ανώνυμος είπε...

Ισως γνωρίζεις το μύθο του Αισώπου
"ΚΥΩΝ ΕΝ ΦΑΤΝΗ"
Ο σκύλος λοιπόν είναι νηστικός και φυσικά στον αχυρώνα δεν μπορεί να φάει,αυτό λοιπόν που τον ενδιαφέρει είναι να μη φάει και να μείνει νηστικό ΚΑΙ το άλογο.
χ

faros είπε...

Ένα πράγμα είναι παραπάνω από σίγουρο.

Ότι "αυτοί που θα ψηφίσουν στις 17 ΣΥΡΙΖΑ, θα τους βγει στις 18 ... ΠΑΣΟΚ" !

Ανώνυμος είπε...

Σε εκβιασμό ζυγίζεις τα δυο πράγματα που παίζουν,και επιλέγεις το ένα.Επίσης υπάρχει και ο εκβιαστής.
Ο εκβιαστής στην παρούσα ποιός είναι? Ο ελληνικός λαός που δε θέλει τη συνέχεια κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ψάχνει τρόπο να γλυτώσει απ'αυτό?
Τι καλούμαστε να ζυγίσουμε?
Την επιβίωση και ελπίδα από τη μία,και από την άλλη την εξόντωση, για να καταγράψουν(και μόνο να καταγράψουν χωρίς καμμιά άλλη βαρύτητα)τα ποσοστά 4%ΚΚΕ,1%ΟΙΚΟΛΌΓΟΙ,και 0,5% ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Γιατί? δεν είναι τεράστιο το κόστος? Η ιδεολογία έχει σημασία στη πράξη,αλλιώς είμαστε "Χριστιανοί και Ιησουίτες".'Αλλωστε δεν αρνιέσαι την ιδεολογία σου με τη ψήφο σου αν δώσεις μιά ευκαιρία στο λαό σου.Τουλάχιστον θα έχεις καθαρή συνείδηση ότι δεν έθαψες μιά ελπίδα σε κρίσιμες μέρες.Τον αγώνα σου μπορείς να τον συνεχίσεις πέρα από τη κάλπη.
Σύντροφοι,ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ σ'αυτές τις κρίσιμες εκλογές και από Δευτέρα μαζί με το ΚΚΕ πολεμάμε όπου χρειάζεται.Το ΚΚΕ άλλωστε 20 χρόνια στη παρανομία,εκφράστηκε μέσω της ΕΔΑ,και δεν έπαθε τίποτα,τώρα θα πάθει?
Ζ1977

Ανώνυμος είπε...

@faros
Αφού στις 18 ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγεί ΠΑΣΟΚ,δε μας λες γιατί έχουν λυσάξει όλα τα συφέροντα εντός και εκτός,εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ?

Ανώνυμος είπε...

ο ανώνυμος των 6.49 υποψιάζομαι πως είναι ο γνωστός TRUSH.
Κάτι τέτοιοι με αυτή τη γλώσσα και συμπεριφορά,διώχνουν το κόσμο από το κόμμα σας.
Αν κάνω λάθος του ζητάω συγνώμη.
ΑΧ-ΒΑΧ

@ΣΤΡΑΤΟΛΑΤΗ
έχω καταλάβει ότι οι απόψεις μου δε σου αρέσουν,να συνεχίσω ή να σταματήσω?

Ανώνυμος είπε...

ελπίζω να μην έχει και 3ο μέρος.Μ΄έπεισες ok.Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΝΔ ή ΚΚΕ.
road movie

ένας στρατολάτης είπε...

Χ, γιατί Χ κι όχι αλλιώς;


Φάρε, ήδη πάντως πληροφορήθηκα χτες βράδυ (Παπαδημούλης-ΝΕΤ) πως η "καταγγελία" μετετράπη επισήμως σε "διαπραγμάτευση".


Ζ1977, ο εκβιαστής είναι αυτός που κάθε φορά χρησιμοποιεί τη δεσπόζουσα (συγκυριακά ή παραδοσιακά) θέση του για να μετατρέψει την πολλαπλή επιλογή σε διπλή. Κατά τα λοιπά η θέση σου είναι κατανοητή, εγώ όμως δεν πιστεύω στις σημαίες ευκαιρίας, υπό εκβιαστικά διλήμματα και ελπίδες-φούσκες. Δεν είμαι υποχρεωμένος να εκποιούμαι κάθε φορά που κάποιος μου παρουσιάζει μια νέα "ελπίδα".


ΑΧ-ΒΑΧ, έτσι λειτουργείς εσύ; Ανάλογα με το αν αρέσουν ή όχι οι ιδέες σου; Αν ναι να σταματήσεις γιατί θέλω ελεύθερους σχολιαστές. Αλλιώς κάθε σχόλιο, από οποιονδήποτε, είναι ευπρόσδεκτο και στο κάτω-κάτω τιμητικό για το μπλογκ. Αρκεί να μην είναι αγενές και να σχολιάζει ποστ που έχει πρώτα αναγνωστεί!


Road movie, λάθος κατάλαβες. Εγώ για τη ΔΗΜΑΡ δουλεύω.

Ανώνυμος είπε...

Τα μόνα χαϊδολογήματα που είδα,είναι μεταξύ ΝΔ καιο ΚΚΕ,με το μοναδικό show στο mega,η Τρέμη να κόβει,και η Παπαρήγα να ράβει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
ο Τσίπρας δεν έκανε τέτοιες αθλιότητες εναντίον του ΚΚΕ.
Ας κοιτάξουν οι ΑΠΛΟΊ άνθρωποι του ΚΚΕ να κάνουν κάτι με την ηγεσία γιατί αυτοί κατάντησαν έτσι ένα ιστορικό και ματωμένο κομμα της αριστεράς.
ΑΧ-ΒΑΧ

Ανώνυμος είπε...

http://vasiliskos2.blogspot.gr/2012/06/blog-post_15.html
H μάνα αυτή,που έκλεψε γάλα ΔΕ μπορεί να περιμένει την επανάσταση της Αλέκας το 2167 μ.λ.
caps

ένας στρατολάτης είπε...

ΑΧ-ΒΑΧ αλλά έχουμε άλλη αντίληψη περί αθλιότητας. Το να πέφτει η Αλέκα στη λούμπα της Τρέμη αντί να της πει να τη ρωτάει για το ΚΚΕ και όχι για το ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί εις βάρος της. Αθλιότητα όμως είναι η παντιεροποίηση από το ΣΥΡΙΖΑ της βρωμικο89λογίας. Τι μας λέει απ'όξω ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι οπαδοί του (οι νεόκοποι κυρίως, αυτή είναι η πλάκα); Αν δε βγω πρώτος θα φταίει το ΚΚΕ που δίνει την εξουσία στη ΝΔ. Η επιχειρηματολογία του βαθύτερου και σκοτεινότερου ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, το ΚΚΕ πρέπει να θυσιαστεί υπέρ ενός κόμματος-ένωσης ρινισμάτων διάσπασης! Ιδού η έννοια της αθλιότητας και ιδού το πως δημιουργούνται χάσματα που ξεπερνούν τις ηγεσίες και επεκτείνονται και στη βάση.

Ανώνυμος είπε...

@Θα ασχολούμαστε με το τι λέει το κάθε τσόλι και προβοκάτορας μόνο και μόνο για παραγωγή λάσπης,και όχι με αυτά που λέει ο κατεξοχήν αρμόδιος σε ένα κόμμα?
Ποιό έχει βαρύτητα ?
ΑΧ-ΒΑΧ

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω την ταινία "ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ"(΄σύμπτωση με το δικό σου τίτλο)που έχει ανεβάσει το "βαθυ κοκκινο"
Εκεί δίνεται η μαρτυρία για τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη ότι "Όταν κάποιος ΔΙΑΦΩΝΕΊ με την ηγεσία του κόμματος γιά ένα λάθος και δεν το ακολουθεί,ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΟ.
Και τώρα πάλι βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό"λάθος"της ηγεσίας-που πιθανό θα το αναγνωρίσει μετά από 60 χρόνια-Θα αποφασίσουν οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ λαμβάνοντας υπόψη και την ιστορία,και ελπίζω να μη γίνει το τραγικό,ΚΑΙ Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ μειωμένο στο μισό το ΚΚΕ.

@ΣΤΡΑΤΟΛΆΤΗ.Η απάντηση σου δε με ικανοποιεί,γιατι παραβλέπει ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΡΙΣΗΜΟΤΗΤΑ,και μπορούν να αποβούν μοιραίες.
Ζ1977

Ανώνυμος είπε...

A! και κάτι άλλο
Πώς "έπεσε η Παπαρήγα στη λούμπα της Τρέμη"?Δε γνωρίζει το περιβόητο και διαχρονικό "Ριχνει νερό στο μύλο της αντίδρασης?",του ΚΚΕ ρητό είναι.Ούτε για τόσο αφελή την έχω.
Δάσκαλε που δίδασκες.....
ΑΧ-ΒΑΧ

ένας στρατολάτης είπε...

Αγαπητοί Ζ1977 και ΑΧ-ΒΑΧ, αντί να ασχολείστε αποκλειστικά με το ΚΚΕ και την Αλέκα, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων και των έργων τους και στο κάτω-κάτω θα το πληρώσουν τοις μετρητοίς στο εκλογικό αποτέλεσμα δεν ασχολείστε καλύτερα να αντιπαλέψετε την τρομοκρατία; Το έχετε πάρει χαμπάρι π.χ. πως κάποιες τράπεζες δεν δίνουν πάνω από 300€ στα ΑΤΜ;
Το ΚΚΕ έχει σαφέστατη θέση που απέχει πάρα πολύ από την καταγγελία-που-έγινε-διαπραγμάτευση. Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την εξουσία δε σημαίνει πως δικαιούται τη στήριξή του από τους κομμουνιστές στη βάση αυτής της προγραμματικής κουνιαμπέλας. Και επ' αυτού δεν άκουσα από εσάς κουβέντα. Μόνο προφητείες για τα "λάθη του ΚΚΕ" και στερεότυπα υπονοούμενα.

Ανώνυμος είπε...

Δε κατάλαβα αυτό.Εγώ ΔΗΜΑΡ φτύνω.Έχει Β.Βασιλικό(πίπα-καπέλο παντού).
road movie

ένας στρατολάτης είπε...

Roadmovie η απάντησή μου ήταν στο πνεύμα του σχολίου σου. Τουλάχιστον συμφωνούμε στο φτύσιμο της ΔΗΜΑΡ. Καλά, έχει Μπίστη και Ψαριανό και κολλάς στο Βασιλικό;


Α, Caps, σε ξέχασα. Η μάνα που έκλεψε γάλα το έκλεψε γιατί βιώνει τις ακραίες συνθήκες μιας καπιταλιστικής κρίσης. Δεν θα απολογηθούν οι κομμουνιστές ΚΑΙ γι'αυτό. Αλλά μην τυχόν και μας ξεφύγει κανα λήμμα "καπιταλισμός" και χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, ε;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ασχολήθηκα με τη στάση του ΚΚΕ,επειδή εσύ έθεσες το θέμα με κέντρο το ΚΚΕ.
Θα μπορούσα να γράψω και για τους άλλους"γίγαντες" ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ και ποιούς εξυπηρετεί η στάση τους.Σταματάω όμως εδώ.
Ζ1977

Ανώνυμος είπε...

Το Ψαριανό το ξέρω.Ο Μπίχτης ποιός είναι?βγαίνει στη τηλεόραση κι αυτός με τη πίπα στο στόμα?
road movie

Ανώνυμος είπε...

μιλούσα για το επείγον ΤΩΡΑ και ΟΧΙ το μακρυνό μέλλον.
caps

re-la-re είπε...

ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ σχολιαστές.

Πρωτον δεν είμαστε σύντροφοι. Δεν μπορούμε να είμαστε σύντροφοι με έναν ψεύτη όπως ο Τσίπρας που παραμονές των εκλογών της 6ης Μαίου μας είπε να κατέβουμε μαζί για να πάρουμε τις μονοεδρικές ενώ ο εκλογικός νόμος εδω και σχεδόν δέκα χρόνια έχει αλλάξει. Επίσης μας είπε να κατέβουμε μαζί για να βγούμε πρώτο κόμμα ξέροντας εκ των πρωτέρων ότι ο εκλογικός νόμος έχει αλλάξει και γι αυτό και τωρα έβαλε την ουρά στα σκέλια και πήγε στον Αρειο Πάγο και, έκανε το ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα με την επωνυμία ΣΕΚΜ.

Δεύτερο. Εμείς δεν είμαστε με τον καλό καπιταλισμό και την ΕΕ των λαών που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν μπορείτε να ανεχτείτε το δικαίωμα στη γνώμη μας τότε έχετε πρόβλημα.

Επίσης το ποσοστό δεν θα παιξει κανένα ρόλο γιατί τότε το 93 που δεν μπήκε ο συνασπισμός στη βουλή θα έπρεπε να διαλυθεί. Αλλά τώρα αυτό το ξεχάσατε.

Όσο για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα στις 18 δεν είναι δική μας ευθύνη. Εμείς καλούμε το λαό να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του στο δρόμο. Αν αυτός στρουθοκαμηλίζει και πιστεύει ότι ψηφίζοντας την Κική ή τον Κοκό και αράζοντας μετά στον καναπέ του θα λυθούν τα προβλήματα του τότε είναι πρόβλημα του ψηφοφόρου. Κάποια στιγμή θα πρέπει και όλες αυτές οι στρουθοκάμηλοι που ονομάζονται έλληνες πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτοί ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τόσα χρόνια, αυτοί αποποιούνται τις δυνατοτητες τους τώρα ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζοντας ότι ένας τύπος που καλά καλά δεν άντεχε να κάνει το στρατιωτικό του θα τους λύσει όλα τα προβλήματα.

re-la-re είπε...

ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ σχολιαστές.

Πρωτον δεν είμαστε σύντροφοι. Δεν μπορούμε να είμαστε σύντροφοι με έναν ψεύτη όπως ο Τσίπρας που παραμονές των εκλογών της 6ης Μαίου μας είπε να κατέβουμε μαζί για να πάρουμε τις μονοεδρικές ενώ ο εκλογικός νόμος εδω και σχεδόν δέκα χρόνια έχει αλλάξει. Επίσης μας είπε να κατέβουμε μαζί για να βγούμε πρώτο κόμμα ξέροντας εκ των πρωτέρων ότι ο εκλογικός νόμος έχει αλλάξει και γι αυτό και τωρα έβαλε την ουρά στα σκέλια και πήγε στον Αρειο Πάγο και, έκανε το ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα με την επωνυμία ΣΕΚΜ.

Δεύτερο. Εμείς δεν είμαστε με τον καλό καπιταλισμό και την ΕΕ των λαών που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν μπορείτε να ανεχτείτε το δικαίωμα στη γνώμη μας τότε έχετε πρόβλημα.

Επίσης το ποσοστό δεν θα παιξει κανένα ρόλο γιατί τότε το 93 που δεν μπήκε ο συνασπισμός στη βουλή θα έπρεπε να διαλυθεί. Αλλά τώρα αυτό το ξεχάσατε.

Όσο για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα στις 18 δεν είναι δική μας ευθύνη. Εμείς καλούμε το λαό να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του στο δρόμο. Αν αυτός στρουθοκαμηλίζει και πιστεύει ότι ψηφίζοντας την Κική ή τον Κοκό και αράζοντας μετά στον καναπέ του θα λυθούν τα προβλήματα του τότε είναι πρόβλημα του ψηφοφόρου. Κάποια στιγμή θα πρέπει και όλες αυτές οι στρουθοκάμηλοι που ονομάζονται έλληνες πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτοί ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τόσα χρόνια, αυτοί αποποιούνται τις δυνατοτητες τους τώρα ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζοντας ότι ένας τύπος που καλά καλά δεν άντεχε να κάνει το στρατιωτικό του θα τους λύσει όλα τα προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

@re-la-re
δεν αξίζει το κόπο να ασχοληθεί κανείς με αυτά που λές."ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ"όπως λές είναι συγκεκριμένοι σ'αυτά που λένε,και ούτε διαστρέφουν,ούτε κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους.
Καλύτερα ελπίδα και λάθος,παρά άρνηση των πάντων (αντίδραση)και εγκατάληψη του λαού.

Πες αλεύρι....η Τρέμη σας γυρεύει.
...για το θίασο του mega
ΑΧ-ΒΑΧ