Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Βίντεο από την Τρίτη, πρωϊνά και νυχτερινά

Οι πρωϊνές προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ κινήθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος παρακάμπτοντας την Ομόνοια. Κατέλαβαν την οδό Αμαλίας από τη γωνία με Β.Σοφίας μέχρι περίπου το Ζάππειο. Δεδομένων των συνθηκών όχι ιδιαίτερα ικανοποιητική η προσέλευση του κόσμου. Η απογευματινή συγκέντρωση πάντως διαβάζω πως ήταν πολύ μαζικότερη.



Ανάλογη ήταν η συμμετοχή στα γκρουπ των πρωτοβάθμιων σωματείων, εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ΓΣΕΕ. Οι "αγανακτισμένοι" άρχισαν να μαζεύονται δειλά την ίδια περίπου ώρα.



Η αστυνομική βία δεν γνωρίζει από περικοπές και μνημόνια. Προσφέρεται απλόχερα στο λαό. Μέχρι χτες υπό το φως του ηλίου, πλέον και σε νυχτερινές δόσεις. Το βράδυ το Σύνταγμα σχεδόν γέμισε, ξεκίνησαν και κάποιες συναυλίες, έστω κι αν κάποια στιγμή σεγόντο άρχισαν να κρατούν τα μπαμ-μπουμ των δακρυγόνων και των χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Οι μπάτσοι είναι φιλόμουσοι, δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια συχνότητα σε εκρήξεις. Περιμένουν το σήμα της μπακέτας του μαέστρου τους με προσήλωση και τα ματσούκια τους προτεταμμένα. Μπαίνω στον πειρασμό να γράψω που να τα βάλουν αλλά δεν θέλω να ρίξω το επίπεδο του μπλόγκ...







1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

Αλλοιμονο...Πιο φιλομουσα παιδια, απ αυτους...Δεν υπαρχουνε..!!