Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Λάκες και λακέδες

Ποιο είναι το ιδεατό politically correct προσόν ενός πολιτικού προσώπου;
Να είναι "άφθαρτος".
Ποιο είναι το ιδεατό politically correct προσόν ενός πολίτη;
Να είναι "ακηδεμόνευτος".
Ο πρώτος να μην έχει πιάσει κομματική σκουριά κι ο δεύτερος να ψηφίζει τους "καταλληλότερους" χωρίς κομματικά στεγανά.
Κι όπως έχει αυξηθεί κατακόρυφα η υγρασία και σκούριασαν οι μπετόβεργες της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας και τρίζει όλο το οικοδόμημα και πέφτουν τα κουφώματα και οι σοβάδες, έφτασε η ώρα των άφθαρτων. Των "τεχνοκρατών". Που θα κρατήσουν όρθιο το επικίνδυνο ερείπιο, θα του δώσουν μια παράταση ζωής μέχρι να σκουριάσουν κι αυτοί. Αν και είναι κι αυτοί σκουριασμένοι από χρόνια, μόνο που το κρύβουν κάτω από γυαλιστερές λάκες. Τεχνοκρατικές λάκες για λακέδες των τραπεζών.

3 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Το ζήτημα είναι ότι σε όλη την διάρκεια της λήψης αποφάσεων των μέτρων,σε όλη την διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, αλλά και ακόμη ποιο πριν,από την στιγμή του σχεδιασμού των μέτρων μέσα στα γραφεία τους,στήνονταν και τα πιθανά σενάρια αντιμετώπισης των τυχών αντιδράσεων.
Όχι ότι δεν υπάρχουν προ κατ σενάρια, αλλά μια τιμή παραπάνω, ιδική για την περίπτωση μας, την έκαναν και εκπόνησαν και νέες βερσιόν.
Και τι δεν περιλαμβάνουν τα σενάρια αυτά.
Από την "συμβολή"του στρατού σε συνδυασμό με τους μηχανισμούς καταστολής, μέχρι κυβέρνηση συναίνεσης.
Από τις δηλώσεις του "Πρωθυπουργού" μας για την κατανόηση των διαμαρτυρόμενων σε βαθμό συμπαράστασης τους,μέχρι και την κυβέρνηση προσωπικοτήτων που την πρωτοπλασάρισε, σε συνδυασμό με προτάσεις για κατάργηση άρθρων του συντάγματος, για απαγόρευση των απεργιών και των απεργιακών κινητοποιήσεων και αυτόφορη σύλληψη των απεργών,ο πρώτος "λαγός"ο Τάσος Τέλλογλου της Καθημερινής,τον Απριλη του ΄10.
Νομίζεις ότι είναι τυχαία η παρέμβαση των 32 της επιστήμης και των γραμμάτων και των τεχνών;
Το κακό είναι. ότι αυτοί έχουν τις εναλλακτικές τους και μεις από την μια έχουμε πρόγραμμα που δεν λέμε πως θα το υλοποιήσουμε χωρίς στρατό και έχουμε και έναν στρατό που δεν θέλει να έχουμε πρόγραμμα!
Μήπως κάποιος να φέρει το πουκάμισο με τα μακρυά μανίκια;

μαχαιρης είπε...

Και..κοντομανικο κανει...
Αρκει να δεσεις τα χερια...!!

ένας στρατολάτης είπε...

Δεν πιστεύω πως υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο συμβολής στρατού σε κατασταλτικά σενάρια. Είναι πολύ μπρουτάλ για τα μέτρα της ΕΕ, εξάλλου μπορούν πάντα με επικοινωνιακά μέσα να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, να διασπάσουν κινήματα, να κάνουν το μάυρο άσπρο. Ασφαλώς δεν είναι τυχαίο το αηδιαστικό κείμενο των 32. Αν τολμούν πάντως ας απαγορέυσουν τις απεργίες.
Ποιο πουκάμισο; Αυτό που δένει πίσω; Το φοράω εγώ.
Αν υπάρχει και σε κοντομάνικο το προτιμώ σε σιέλ.