Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Το κρυφό μου βίτσιο

Κάποιοι συλλέγουν γραμματόσημα.
Κάποιοι συλλέγουν αναπτήρες.
Κάποιοι συλλέγουν μπουκάλια μπύρας.
Να πω κι εγώ το βίτσιο μου; Συλλέγω ραβασάκια της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Αθηναίων.
Να, σήμερα απέκτησα ένα ακόμα για τη συλλογή μου. Το μάζεψα με λαχτάρα από το παρμπρίζ κι ετοιμάστηκα να το τοποθετήσω στην ειδική θήκη που τα φυλάω. Κοίταξα δεξιά, κοίταξα αριστερά, πουθενά σκουπιδοτενεκές. Κάτω δεν τα πετώ γιατί φοβάμαι μην φάω κανά πρόστιμο για "απόρριψη μικροαπορριμάτων εκτός καλαθιών δήμου". Αυτό πάει μια τρακοσάρα και είναι κι εκτός συλλεκτικού ενδιαφέροντός μου.
Τότε λοιπόν σκέφτηκα να απαθανατίσω τη στιγμή. Να της δώσω την πρέπουσα αξία. Στο κάτω κάτω μπορεί νά'ναι η "παράβαση" υπ' αριθμόν 50 ή 100. Να μην την τιμήσω δεόντως;

Το μπιλιέτο έγραφε: "Πρόστιμο 80,00 €"
Μην είχα παρκάρει σε καμιά θέση μονίμου κατοίκου;
Μην είχα παρκάρει μπροστά σε καμιά πυλωτή ή καμιά πρεσβεία;
Μην είχα παρκάρει πάνω σε καμιά ράμπα ΑμεΑ;

Τίποτα απ' όλα αυτά. Είχα παρκάρει:
"Σε απόσταση μικρότερη από είκοσι (20) μέτρα από φωτεινούς σηματοδότες και δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υποχρεωτικής διακοπής πορείας (STOP), ως και σε θέση, στην οποία το όχημα κρύβει από τους χρήστες της οδού τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματοδοτών".

Στον κόκκινο κύκλο το συλλεκτικό κομμάτι.

Η αλήθεια είναι πως είχα παρκάρει στα 12-13 μέτρα από το φανάρι. Η αποτρόπαια πράξη μου είναι βέβαιο πως δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην τάξη και την ασφάλεια της υπέροχης πόλης μας. Αυτή για παράδειγμα η στρουμπουλή κυρία που καθρεφτίζεται στο πίσω παράθυρο παρεμποδίζεται να περπατήσει ευθεία, απέναντι στη γειτόνισσά της και να της ζητήσει μια πρέζα κανελογαρύφαλλο. Πράγμα που είναι ξεκάθαρο από τη θυμωμένη στάση της με τα χέρια στη μέση. Ευτυχώς το άγριο βλέμμα της κρύβεται πίσω απ' τη σκουπιδοσακούλα που κρέμεται στο δέντρο.Της ζήτησα συγγνώμη και μπήκα σα βρεγμένη γάτα στο αυτοκίνητο, ανακουφισμένος που μάζεψα ακόμα ένα συλλεκτικό μπιλιέτο στην εκπληκτική τιμή των 80 ευρώ!

Όποιος τυχόν ξαναπεί πως το κράτος δε δουλεύει θά'χει να κάνει μαζί μου.

Υ.Γ. Κύριε δημοτόμπατσε, μπλε είναι, όχι γκρι.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κατ'ομολογία δημοτικού αστυνόμου η μηχανή δουλεύει ως εξής.Κάποιος που παρκάρει μόνιμα και σταθερά κάνει καταγγελία(τηλέφωνο)
Ο ίδιος παρκάρει παράνομα μόνιμα,αλλά κανείς δεν το καταγγέλει.
Αρα αν του πιάσεις τη θέση θα σε κανονίσει.
Απλώς είναι και κλεφτης(το δημόσιο γίνεται ιδιωτικό)και ρουφιάνος για να επωφεληθεί.

Ανώνυμος είπε...

'εχει δίκιο ο ανώνυμος 9.54.
Στο Μαρούσι πριν 12 χρόνια είχα ακριβώς αυτό,με κυράτσα που πάρκαρε αυτή,και τυχαία την ανακάλυψα μετά από 10 κλήσεις.
Το όνομα του ρουφιάνου,οι αρχές το κρατάνε μυστικό
χ

ένας στρατολάτης είπε...

Δυστυχώς εν προκειμένω πρόκειται για πολιτική απόφαση. Πριν από δυο εβδομάδες ξανάφαγα 80άρα, σε άλλο σημείο, πενήντα μέτρα πιο πάνω. Είχα παρκάρει τότε το πρωί πάλι σε μη διαγραμμισμένη παρκοθέση του δήμου, πράγμα που έκανα συχνά τα τελευταία χρόνια. Και μάλιστα σχεδόν πάντα στον ίδιο δρόμο. Επιτόπου εμφανίστηκε δημοτόμπατσος που μου είπε πως έχουν εντολή από την οικονομική υπηρεσία του δήμου να γράφουν όσους παρκάρουν σε μη διαγραμμισμένες. Διότι, λέει, αυτές είναι λιγότερο από 20 μέτρα απ' το φανάρι και γι' αυτό δεν έχουν διαγράμμιση. Όντως έφυγα και την έφαγα παραπάνω.
Απλά ο δήμος έχει γίνει κανονικός μπανδίδο.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Κάντηνα σαϊτα στρατολάτη.
Και όταν τους τη στείλεις πίσω ιπτάμενη γράψε πάνω: "άμα μου βρείτε δουλειά, μου φτιάξετε δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, παγκάκια γιατί είμαι άστεγος και δεν φτάνουν τα υπάρχοντα, τότε θα σας την πλΕρώσω εις διπλούν"!

Elva είπε...

Μονο ο δημος που εσυ μενεις εχει γινει..
bandido; Δυστυχως ολο το Ελλ.
''κρατος''(!) ετσι συμπεριφερεται στους πολιτες του, οποτε γιατι οι Δημοι να αποτελουν εξαιρεση;! Απλα ειναι γελοιοι οσοι δεν τιμωρουν με τη ψηφο του ενα τετοιο αυταρχικο και παραλογο...κρατος! Σωστα;

ένας στρατολάτης είπε...

Για την ώρα Ιχνηλάτη σκέφτομαι να κάνω μια παράβαση της πάγιας αρχής μου "δεν ξεσπάμε ποτέ στο εκτελεστικό όργανο" και να ξεσπάσω στο εκτελεστικό όργανο!


Προφανώς Έλβα. Αυτό είναι και το νόημα της ανάρτησης, το κράτος -σε όλες του τις μορφές- έχει γίνει ο μεγαλύτερος κλέφτης. Βέβαια αν είχα παρκάρει μια Άστον Μάρτιν δεν ξέρω αν θα έτρωγα την κλήση.
Για το άλλο, αφού το κράτος δουλεύει και πιάνει τους παραβάτες! Γιατί να το τιμωρήσει κανείς;;!!

Μαζεστίξ είπε...

χαχαχα
Έχουν πλάκα οι δημόμπατσοι!

Υπάρχουν και χειρότερα:
σ' ένα γνωστό μου, είχαν κόψει κλήση και η συμβολή των ιδών που έγραψε ο δημομπάτσος.... απλά δν υπήρχε πουθενά στο χάρτη και την πραγματικότητα!

Φυσικά και τις κλήσεις από Δήμο δεν τις πληρώνω.

Αλλά εδώ που τα λέμε... κι εσύ εμπόδιζες!

:-)