Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Επόμενη στάση: Β.Βενιζέλος

Διάβασα σήμερα το πρωί στον τύπο για την αποχώρηση του Μάκη Κοψίδη από το Συνασπισμό και την ενσωμάτωσή του στο «ρεύμα Βενιζέλου». Επ’ αυτού μερικές σκέψεις.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ανήκει όπου του αρέσει. Σήμερα είμαι ΑΕΚτζής, αύριο μου τη σπάει η φάτσα του Αρουαμπαρένα και γίνομαι Ολυμπιακός γιατί μου αρέσουν τα ράστα του Μπελούσι. Η ελευθερία της βούλησης είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κάθε δημόσιος άνδρας κρίνεται από το ήθος του και όχι τόσο από τις ιδέες του. Μία κύρια διάσταση βέβαια του ήθους είναι η ειλικρίνεια. Το δρόμο που ακολούθησε χτες ο Κοψίδης χάραξαν και ακολούθησαν πολλοί άλλοι πριν απ’ αυτόν, δεν προκαλεί λοιπόν καμία έκπληξη η πορεία του, αντίθετα προοιωνιζόταν, τόσο αυτού, όσο και άλλων που δεν έχουν ακόμα κάνει το βήμα (μάλλον περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία που θα είναι η δημιουργία ενός νέου κομματικού σχηματισμού γεννηθέντος εκ των σπλάχνων του ΠΑΣΟΚ). Ελπίζω κάποια μέλη της ΚΕΔΑ να μη με δικαιώσουν.
Είναι διαπιστωμένο ότι η οδός των διακομματικών μετακινήσεων είναι μονόδρομος, η κίνηση επιτρέπεται μόνο από τα αριστερά προς τα δεξιά. Όσοι, ελάχιστοι, επιχείρησαν να μπουν κόντρα στο μονόδρομο έφαγαν κλήση από την Τροχαία (ΜΜΕ) και τους έφαγε η μαρμάγκα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μέχρι σήμερα εκτελείται μόνο το δρομολόγιο ΚΚΕ-Συνασπισμός-ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω, ίσως κάποια στιγμή να γίνει καμιά επέκταση του δρόμου μέχρι τη ΝΔ ή και το ΛΑΟΣ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για στελέχη ναι... Ίσως ο δρόμος να είναι μονόδρομος... Αλλά για τους υπόλοιπους ο δρόμος πάει μια χαρά και ανάποδα... Εγώ τον έκανα, όπως και πολλοί άλλοι... Μια χαρά δρόμος είναι... :-)

Ανώνυμος είπε...

Είναι τώρα σημαντικός λόγος να μιλάμε για την μετακίνηση αυτού του τύπου, δεν νομίζω, τι έχει κάνει;Ti έχειπροσφέρει όχι στον ευατό του αλλά την κοινωνία και επιτέλους πρέπει να σταματήσει το καλαμπούρι ότι όλοι είναι ίδιοι για να ξέουμε και εμεις ποιούς θα στηρίζουμε

Ανώνυμος είπε...

Έχω μεγάλη απορεία, τι ζήλεψε στον Βενιζέλο ο Κοψίδης, τι δεν του παρείχε ο πολιτικός σχηματισμός που ανήκε και έτρεξε σε αυτόν

ένας στρατολάτης είπε...

Ξεχωρίζει πάντα αυτός που πάει κόντρα στο μονόδρομο, είναι διαδρομή με αξία.
Ανώνυμε φίλε, οι πολιτικοί σχηματισμοί που κατά καιρούς ανήκε ο Κοψίδης δεν του παρείχαν νομή.

doctor είπε...

Ρεύμα Βενιζέλου;
Έχει σχέση με την ΔΕΗ;;;

Ο Κοψίδης όπως μετατοπίζεται ιδεολογικά προς τα δεξιά χρόνο με το χρόνο, τον βλέπω σε δέκα χρόνια Χρυσαυγίτη!!!

Πάντως το επώνυμό του πρέπει να αρέσει στον Μπένι. Του ανοίγει την όρεξη!!!

doctor

ένας στρατολάτης είπε...

Σε αυτό το συνειρμικό επίπεδο έχω κι εγώ ιδεολογική συγγένεια με το Βενιζέλο!