Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ελλάς - Βραζιλία σημειώσατε χι

Οι ρουβίτσες του "τρίτου δρόμου ανάπτυξης" σηκώνουν συχνά το δάχτυλο και το τεντώνουν προς το παράδειγμα του "οικονομικού θαύματος" της Βραζιλίας. Καταπώς λίγο παλιότερα κάποιοι άλλοι έδειχναν την Ισλανδία και την Ιρλανδία.

Η Βραζιλία τις μέρες αυτές συνταράσσεται από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας εις βάρος της φτωχολογιάς, με το χτύπημα της δημόσιας υγείας, την αστυνομική (λίαν συντόμως μάλλον και στρατιωτική) βία και την διαφθορά στις τάξεις των θαυματοποιών.
Στο πλευρό των διαδηλωτών τάχθηκε κι ο μέγας Ριβάλντο, ο οποίος επισήμανε ότι:
"Δεν είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή τη στιγμή. Δεν το χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε υγεία και παιδεία.
Είναι ντροπή να σπαταλάμε τόσα πολλά χρήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τα νοσοκομεία και τα σχολεία παραμένουν σε άθλιες συνθήκες. Τόσο βία και τέτοιο χάλι.
Ήθελα να το βγάλω από μέσα μου γιατί ήμουν και εγώ φτωχός και βίωσα τα προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία και την έλλειψη καλού συστήματος υγείας. Ακόμα με πονάει όταν το σκέφτομαι πως ο πατέρας μου χτυπήθηκε και πέθανε, γιατί ένα νοσοκομείο στο Ρεσίφε δεν τον περιέθαλψε
".


Την ίδια ώρα που οι βραζιλιάνοι παλεύουν για παιδεία και υγεία, επειδή είναι μίζεροι και ξινοί και δε θέλουν να φορτωθούν μερικά ψωροδισεκατομμύρια, τα οποία στο κάτω κάτω θα τσεπώσουν οι γνωστοί κολοσσοί αλλά θα τα "επιστρέψουν στην πραγματική οικονομία" (τι γράφω θεέ μου), στην Ελλάδα δείχνουμε πόσο χουβαρντάδες είμαστε. Ο περιφερειάρχης Σγουρός δήλωσε ότι θα χαρίσει 20 εκατομμύρια ευρά υπέρ αποπερατώσεως του γηπέδου της ΑΕΚ, κάνοντας τους φίλους της ΑΕΚ να ενθουσιαστούν. Κι εγώ ως φίλος της ΑΕΚ είμαι τρελά ενθουσιασμένος. Και πως να μην είμαι άλλωστε όταν η ομάδα έπεσε στην τρίτη εθνική για να φεσώσει το σύμπαν και να βρεθεί καθαρή στα χέρια του θαυμάσιου αυτού ανθρώπου τίγρεως και φιλαράκου του πρωθυπουργού μας. Και σήμερα πριμοδοτείται και με 20 εκατομμυριάκια τα οποία, δε γαμιέται, ας κοπούν από καμιά σύνταξη.

Μαλάκες Βραζιλιάνοι μη γκρινιάζετε. Κι εμείς πλερώσαμε κατιτίς για τους ολυμπιακούς αλλά μας έμεινε το σκέπαστρο Καλατράβα.

5 σχόλια:

akrat είπε...

ωραίος ο φίλος...

πότε παίξαμε??!!!!!!!!!!! χαχα

Μαζεστίξ είπε...

Τι κρίμα να μην υπάρχει και Έλληνας Ριβάλντο!

Αυτός ο τύπος, παρά τα εκατομμύρια που 'χει κερδίσει, παραμένει ένας άνθρωπος με αξίες.

Τέτοιες φωνές στην Ελλάδα προ 2004 αντιμετωπίζονταν σχεδόν ως εθνικοί προδότες!

Όταν θα την πάθουν και στη Βραζιλία μετά το Μονυντιάλ, θα ψάχνονται να βρουν από πού τους ήρθε.

μαχαιρης είπε...

Ο Κυκλος της ντροπης..Νομιζω ειναι ευρυτερος...

"αρτος και Θεαματα" ειπε καποιος αρχαιος Ρωμαιος,νομιζω...
Ως μεθοδο χειραγωγησης των.."μαζων"

Στηριζω την διαμαρτυρια των διαδηλωτων στην Βραζιλια...

Αλλα καταλαβαινω...
Οτι ειναι μειοψηφικη αντιδραση...

ένας στρατολάτης είπε...

Κοίταξε Ακράτ. Εμείς παίξαμε το δικό μας μισό το 2004. Οι Βραζιλιάνοι θα παίξουν το δικό τους του χρόνου. Το αποτέλεσμα πάντως είναι χι καρφωτό.


Και άνθρωπος με αξίες και άνθρωπος με τα πιο απολαυστικά τέσσερα σηκωμένα δάχτυλα! Στην Ελλάδα τον έχουμε βγάλει φραγκοφονιά, επειδή όλοι μας είμαστε υπεράνω και δουλεύουμε για χόμπι.


Σίγουρα είναι μειοψηφική Μαχαίρη και πάντα, κάθε αντίδραση, μόνο μειοψηφική μπορεί να είναι και τίποτα άλλο. Ο δρόμος της αντίστασης είναι κακοτράχαλο μονοπάτι.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια, στον τελικό του Κονφεντερέισονς, το πλήθος παραληρούσε καθώς η ομαδάρα τους κατατρόπωνε τους υπερόπτες Ισπανούς. Βραζιλιάνοι και μπάλα είναι μια σχέση αγάπης πολύ πιο βαθιά από τα ταπεινά προβλήματα της καθημερινότητας. Και το Μουντιάλ θα γίνει και ο κρατικός π/υ θα επιβαρυνθεί και οι καρχαρίες των διεθνών πολυεθνικών θα τσιμπήσουν τα μπόνους τους για τα αυξημένα κέρδη. Ακόμα και ο "επαναστάτης" Ρίμπο θα βρει να κάνει και αυτός την αρπαχτή του (καμμιά διαφήμιση, κανένα σχολιασμό κτλ). Είπαμε, άρτος και θεάματα.