Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Έξω οι μπατσιστηρτζήδες

Νομίζω ότι είναι κάπως βαρετό να ασχολείται κανείς με τις επικοινωνιακές κοκκορομαχίες όσων διεκδικούν την προσοχή του ψηφοφόρου. Το ότι οι εν λόγω κοκκορομαχίες είναι τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία συσπείρωσης είναι γνωστό. Έλα όμως που δεν ξεφεύγεις εύκολα από τον πειρασμό να πάρεις λίγο μάτι.

Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, γνωστό και ως "Ομάδα Αλήθειας", έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλεί τους αστυνομικούς "μπάτσους". Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του σχολιάζει ότι μπάτσοι είναι τα ΜΑΤ, ενώ αυτοί που κάνουν μπλε μαρέ τους κρατούμενους στα τμήματα είναι αστυνομικοί με τα όλα τους. Όπως πάντως είναι γνωστό, η αστυνομία είναι ένας θεσμός ο οποίος διατηρεί ανοξείδωτη στιλπνότητα και οι έλληνες πίνουν νερό στο όνομά του. Κανένας έλληνας δεν αποκαλεί τους αστυνομικούς "μπάτσους", όπως άλλωστε κανένας έλληνας δεν μαλακίζεται, ούτε βέβαια χώνει τα δάχτυλα στη μύτη του. Θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω πως εκτός από τις παραπάνω ανθελληνικές συνήθειες καταδικάζω και το να παίρνει κανείς μάτι.

 
Οι έλληνες τρέφουμε βαθιά εκτίμηση για τους μπάτσους, όχι όμως όση τρέφουν οι γείτονες ιταλοί. Απόδειξη το παραπάνω άσμα του Αντριάνο Τσελεντάνο (24.000 baci), το οποίο μιλά με ενθουσιασμό για, ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά κοτζάμ 24.000 μπάτσους.

Το ότι ο Τσίπρας αποκάλεσε τους αστυνομικούς "μπάτσους" είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός, αφού ασφαλώς θα καθαρίζει τη μύτη με τα δάχτυλα όταν δεν τον βλέπουν, ενώ βέβαια το ον που κυβερνά αυτή τη στιγμή, με τη συνδρομή ομάδων αληθείας και πάσης αλητείας, είναι απολύτως κατάλληλος. Κρίνοντας βέβαια από τα μούτρα του, πιθανότατα αυτός την καθαρίζει με τουμποφλό.
Με τη φόρα που έχουν πάρει πάντως τα σαΐνια της "ομάδας αληθείας", δεν αποκλείω να ξετρυπώσουν καμιά φωτογραφία του Τσίπρα με το δάχτυλο στη μύτη ή καμιά που να ξενοκοιτά κανά κωλαράκι στην παραλία, οπότε μία ακόμα τετραετία Σαμαρά θα είναι δική μας.

Όποιος βέβαια έχει κουκούτσι μυαλό καταλαβαίνει ότι Σαμαρά θα τρώμε στη μάπα ακόμα κι αν καταργηθούν οι συντάξεις, η ανεργία φτάσει το 60%, οι μπάτσοι πυροβολούν εγκύους και βρέξει δηλητηριώδη βατράχια. Αρκεί να υπάρχει ελπίδα ανάπτυξης και επενδύσεων.
Οπότε πάλι θα φταίει η "έλλειψη ενότητας της αριστεράς".

Με τους όρους που γίνεται το εκλογικό νταραβέρι στην Ελλάδα νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσω να ψηφίζω σταλινιστές που έχουν ξεμείνει σε ξύλινες κριτικές τύπου "υπάλληλος των αφεντικών", "αντικομμουνιστής", "οπορτουνιστής" και άλλα τέτοια ξενέρωτα, και να εμπιστευτώ όποιον δείξει πρώτος μπούτι ή κώλο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο τσιπρας φταιει για ολα
ο κουτσουμπας ειναι η ελπίδα μας

ένας στρατολάτης είπε...

Στην περίπτωσή σου κάποια από τις ανωτέρω κακές συνήθειες.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Όταν ακούω "επικοινωνιακό επιτελείο" μου γυρνάνε τ' άντερα.

ένας στρατολάτης είπε...

Δε σε αδικώ πολύ Ιχνηλάτη. Άκου ..."ομάδα αλήθειας".