Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η φράου Άγκελα και η σωτηρία της ΑΕΚ!

Η αστυνομία απαγόρευσε το συναθροίζεσθαι και οι διαμαρτυρίες πέφτουν βροχή. Νομίζω όμως πως ψιλοαδικούμε την ελληνική αστυνομία, αφού το μόνο που αυτή επιδιώκει είναι η αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ ΑΕΚτζήδων και οπαδών των αλλοθρήσκων.

Να πως έχουν τα πράγματα:
Μετά την απόλυση του Βαγγέλη Βλάχου και τις διαδοχικές χυλόπιτες Άγγελου Αναστασιάδη, Τραϊανού Δέλλα, Μίλινκο Πάντιτς και Σέρτζιο Κονσεϊσάο, η πυρωμένη στο λιοπύρι καρέκλα του προπονητή της ΑΕΚ έμοιαζε πως θα τσουρούφλιζε τον ποπό του Μάκη Χάβου. Όμως ο πρόεδρος Ανδρέας Δημητρέλος έκανε πάλι το θαύμα του. Μετά τις συγκλονιστικές εξελίξεις που παραθέτω παρακάτω, θύελλα αισιοδοξίας πνέει πάνω από τα Σπάτα.
Οι οπαδοί των άλλων συλλόγων προγραμματίζουν αύριο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πανικόβλητοι από την νεκρανάσταση της ΑΕΚ. Πράγμα που δεν προκαλεί καμία έκπληξη αφού πάνω που νόμιζαν πως είχαν ξεμπερδέψει μια και καλή με το δικέφαλο, αυτός μπαίνει σε μια νέα εποχή. Οι δε ΑΕΚτζήδες ετοιμάζουν αποθεωτική υποδοχή. Ομολογώ πως πριν από μια εβδομάδα πίστευα πως μόνο ο Άγγελος Αναστασιάδης μπορούσε να σώσει την ομάδα. Ο Άγγελος πάντως, δι' αποτροπής του πνευματικού του, δεν μας έκατσε. Έλα όμως που μας έκατσε η Άγκελα!


Όταν πριν από λίγες μέρες ο Ανδρέας Δημητρέλος πήγε στο υπουργείο οικονομικών για να ζητήσει επιμήκυνση της αποπληρωμής των δόσεων του άρθρου 44, τον ενημέρωσαν πως η αρμοδιότητα των ρυθμίσεων και των επιμηκύνσεων έχει περιέλθει στην τρόικα. Ο ακούραστος εργάτης της ΑΕΚ Δημητρέλος δεν έχασε χρόνο και χτύπησε την πόρτα του Πόουλ Τόμσεν. Ο τροϊκανός δέχτηκε το Δημητρέλο στο γραφείο του με κάποια επιφυλακτικότητα. Μόλις όμως ο Δημητρέλος άρχισε να ξετυλίγει το δράμα της ΑΕΚ ο Τόμσεν έκλεισε το ντοσιέ με τα μισθοσυνταξιοδοτικά και τα λοιπά μπανάλ και το πέταξε στην ανακύκλωση, σκουπίζοντας διακριτικά τα μεγάλα του γαλανά μάτια μ' ένα χαρτομάντηλο. Άλλωστε ο Πόουλ ποτέ δεν αγάπησε πραγματικά τη δουλειά του. Ο Ανδρέας Δημητρέλος μιλούσε ακατάπαυστα. Χρειάστηκε να διακόψει τη λογοδιάρροιά του μόνο τρεις φορές. Μία όταν ο Τόμσεν ξέσπασε σε λυγμούς ακούγοντας για το δράμα των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα αποδιωγμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες, άλλη μία όταν ράγισε μαθαίνοντας για τον αδόκητο αποκλεισμό της ΑΕΚ από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. Κι άλλη μια όταν χρειάστηκε να πάει για κατούρημα. Όταν ο Ανδρέας Δημητρέλος ολοκλήρωσε την εισήγησή του ήταν περασμένα μεσάνυχτα. Ο Πόουλ Τόμσεν έπιασε αποφασιστικά το τηλέφωνο, διέγραψε μεμιάς τις αναπάντητες κλήσεις του Τρύφωνα Σαμαρά -τον οποίο είχε στήσει μ' ένα πιστολάκι και μια βούρτσα στο χέρι- και κάλεσε τον Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο:
"Πεπίτο, πρέπει να σώσουμε την ΑΕΚ", είπε, χωρίς καν να ζητήσει συγνώμη για το ακατάλληλο της ώρας.
"Τι λες ρε μαλάκα Παυλίτο νυχτιάτικα;" απάντησε τσαντισμένος ο Πεπίτο. "Τι ανάγκη έχει η AEKbank; Αυτή είναι από τις μεγαλύτερες της Ελβετίας".
Ακολούθησε μια μικρή παύση. Ο Πόουλ κοίταξε το ακουστικό του με περιέργεια και το κούνησε μια δυο φορές. Ο Πεπίτο ένιωσε κρύα ρυάκια ιδρώτα να νοτίζουν τις μεταξωτές του πιτζάμες. "Δεν πιστεύω να διέρρευσε λίστα της Κριστίν, ε; Αφού είπα στο χοντρό να διαρρεύσει τελικά τη λίστα με τα ψώνια από το Σκλαβενίτη".
"Πεπίτο τι σχέση έχει η λίστα; Το θέμα είναι σοβαρό. Κινδυνεύει η 'Ενωση σου λέω. Όχι η Ελβετία".
"Μα, κοτζάμ Ευρωπαϊκή Ένωση να κινδυνεύει από ένα μπουλούκο;"
"Όχι αυτή η Ένωση ρε μαλ..."
Ο Πόουλ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την πρότασή του. Ο Πεπίτο πανικόβλητος τού έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα και βγήκε στο διάδρομο ξυπόλητος. Ο φόβος πως ο χοντρός έφαγε τη λίστα του Σκλαβενίτη μαζί με τα ψώνια και ξέχασε τη λίστα Λανγκάρ στο γκισέ, τον διαπέρασε σαν ηλεκτρικό ρεύμα. Σε ποιανού τα χέρια να έπεσε η λίστα; Δεν τολμούσε καν να το σκεφτεί.
"Όχι ρε πούστη μου, σκέφτηκε. Ο χοντρός να γκρεμίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση; Και τι θ' απογίνω εγώ; Πίπες θα παίρνω;"
Έπιασε το κινητό του και έκατσε στη λεκάνη χωρίς να σκουπίσει το καπάκι.

Το ringtone στους ρυθμούς της τελευταίας επιτυχίας του Βέρτη διέκοψε τον ύπνο της φράου Άγκελα.
"Άγκελα, ξύπνα, είναι επείγον"
Η φωνή του Πεπίτο έτρεμε. 
"Ποιος είναι γαμώ το τείχος του Βερολίνου νυχτιάτικα;"
"Ο Πεπίτο είμαι Άγκελα. Σήκω. Κινδυνεύει η Ένωση"
"Γιατί; Τι έγινε; Αποχώρησε ο Σαμαράς απ' το ευρώ;"
Ο Πεπίτο παρέθεσε διεξοδικά στην Άγκελα όσα του είχε πει ο Πόουλ. Η Άγκελα σκέφτηκε ψύχραιμα.
"Θα το αναλάβω εγώ. Μην ανησυχείς Πεπίτο".

Ο Αντώνης Σαμαράς ξύπνησε από το επίμονο κουδούνισμα της εξώπορτας. Έριξε κάτι πάνω του, αφού συνήθως κοιμάται μόνο με το άρωμά του, και άνοιξε τη βαριά σιδερένια πόρτα.
"Τηλεγράφημα κύριε πρόεδρε".
"Από ποιον;"
"Από την κυρία Μέρκελ".
Ο Αντώνης Σαμαράς παρ' ολίγο να περδικλωθεί με τα κορδόνια της ρόμπας του.
"Φέρτο γρήγορα".
Άνοιξε το τηλεγράφημα με τρεμάμενα χέρια.
"Πληροφορήθηκα για το πρόβλημα που προέκυψε με την ΑΕΚ. Στοπ. Αναλαμβάνω προσωπικά στα χέρια μου τις τύχες της Ένωσης. Στοπ. Έρχομαι την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και αναλαμβάνω αμέσως δουλειά. Στοπ. Να μου φέρετε ανυπερθέτως και το Βενιζέλο. Στοπ και όβερ".
Ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε εμβρόντητος. "Άκου το Βενιζέλο!" μονολόγησε. "Μα αυτός είναι παόκι. Αλλά κι εγώ που είμαι δηλωμένος γάβρος..." Ξαφνικά αναθάρρησε. Έπιασε το τηλέφωνο και κάλεσε τις πληροφορίες.
"Το τηλέφωνο του Ανδρέα Δημητρέλου παρακαλώ, ναι, περιμένω,..., ευχαριστώ".
Πληκτρολόγησε γρήγορα.
"Ναι, ναι, ο κύριος Δημητρέλος; Καλημέρα, Σαμαράς εδώ... Όχι, όχι, ο Αντώνης είμαι. Ναι ο Αντώνης. Κοιτάξτε, κύριε Δημητρέλο, χρειάζομαι επειγόντως ένα δελτίο. Ότι νά'ναι, για τα τμήματα υποδομής, τα τσικό, τους βετεράνους, οτιδήποτε. Τι, πλάκα νομίζετε σας κάνω; Αφού έρχεται στις 8 η κυρία Μέρκελ. Σας αναλαμβάνει. Ναι σας λέω, σας αναλαμβάνει. Που να ξέρω; Προπονήτρια μάλλον, δεν μου το διευκρίνισε. Κοιτάξτε, θέλω οπωσδήποτε το δελτίο, εντάξει; Και άμεσα παρακαλώ. Πως; Τερματοφύλακας, σέντερ φόρ, φροντιστής, ότι νά'ναι. Πιάστε μου επί τη ευκαιρία κι ένα διαρκείας. Δε σας άκουσα. Βέβαια, στους επισήμους. Πρωθυπουργός είμαι δα. Να μείνω ήσυχος; Ευχαριστώ. Α! ένα τελευταίο. Ο Βενιζέλος έχει παίξει μπάλα στην ΑΕΚ;"

10 σχόλια:

ο Ικτίνος είπε...

Απ'οτι φαίνεται έχεις έμπνευση και δε κρατιέσαι

ένας στρατολάτης είπε...

Έχεις δίκιο, σε καπέλωσα. Αλλά από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται ο νέος προπονητής της ΑΕΚ και ήθελα να το προλάβω, οπότε για μια φορά θα μου το συγχωρέσεις.

ο Ικτίνος είπε...

Δεν εκπλήσομαι μικρό αθώο και φανατικό παιδί

pavlosk είπε...

Στρατολάτη,

καλή η μυθοπλασία με την Μέρκελ, αλλά το ΑΕΚάκι ούτε ο Τσακ Νόρις δεν το σώζει!

Περαστικά!

ένας στρατολάτης είπε...

Γαμώ το κέρατό μου. Πως δεν τον σκεφτήκαμε τον Τσακ για προπονητή;
Εξάλλου μόνο ο Τσακ γνωρίζει πότε θα ξαναπάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα.

μαχαιρης είπε...

Ρε κακομοιρε...
Θα σωθει η ΑΕΚ με τη μερκελ;;;
Γιατι ρε;;
Απο την θυλικη της γοητεια;;;
Ρε...
Αυτη θα σας βαλει να δερνετε..Οποιον δεν εχει αποδοση στο καθε ματς...
Και να..Τρωτε παλιες μπαλλες..Για να μειωσει τα εξοδα...!!
Μη σας πω οτι αμα θελετε ΣΕΞ..Θα εχει ΜΟΝΟ τον...Δημαρχο Βερολινου...!!

Να σας πω εγω...
Για ποτε παιρνετε πρωταθλημα...!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Η ΑΕΚΑΡΑ στο τέλος "θα το γυρίσει το ματς¨" και θα σωθεί. Για την Ελλαδίτσα δεν το βλέπω.

spiral architect είπε...

Δύστυχε ΑΕΚτζή έχεις πόνο ψυχής και συ.
Και μεις δεν πάμε πίσω: Ο μονοπύθμενος κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα και σε λίγο, αντί να φυτεύουμε δεντράκια στα Τουρκοβούνια, θα μας φωνάξει να κάνουμε εθελοντικό κτίσιμο στο νέο γήπεδο του ΠΑΟ.

Επόπτη εργασιών θα πάρει με μεταγραφή από την ΑΕΚ τον Αρη τον Λιμενοπηδήχτρα.
(μεγάλη παιχτούρα ο δικός σου, έτσι;)

Αλλά εγώ εδώ και κάμποσο καιρό δηλώνω πλέον Ατρομητάρα και ορκισμένος θαμώνας της εξέδρας των Fentagin

Ficken Merkel(e)!

ένας στρατολάτης είπε...

Κοίτα Μαχαίρη, αν είναι να σωθεί η ΑΕΚ μπορώ να κάνω κάποιες θυσίες. Όχι όμως σεξ με το δήμαρχο Βερολίνου!
Άντε, να θυσιαστώ για την ομάδα σε αυτή την περίπτωση: http://www.wilnsdorf.de/bs_kontakt.php?id=1


Καλά Ιχνηλάτη, ας σωθεί η ΑΕΚ και βλέπουμε για την Ελλάδα!


Κι εγώ Άρκιτεκτ έχω τις εναλλακτικές μου. Αφού η ΑΕΚ πάει για φούντο ελπίζω να παραμείνει ο ΠΑΣ στην Α'. Κι ο Ατρόμητος μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, πόσο μάλλον που έχει Μπάγεβιτς.
Αλλά τι να λέμε; Το αίμα νερό δε γίνεται. Ακόμα κι αν είναι κίτρινο!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

"Καλά Ιχνηλάτη, ας σωθεί η ΑΕΚ και βλέπουμε για την Ελλάδα"!

===========

αχαχαχαχα ΥΠΕΡσύμφωνος!!!