Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι "υπάνθρωποι" και το δικαίωμα στην εργασία

Λένε πολλοί πως οι χρυσαυγίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και υποκαθιστούν τις αρχές κατ' εξακολούθηση. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ακούστηκε πως ομάδες ελληνόψυχων ακτιβιστών (sick) επισκέφτηκε επιχειρήσεις που απασχολούν αλλοδαπούς της συνομοταξίας των υπανθρώπων απαιτώντας την απόλυσή τους έτσι ώστε να προσληφθούν στη θέση τους καθαρόαιμοι έλληνες. Το υπουργείο εργασίας, το πιο ευαίσθητο σε κοινωνικά ζητήματα υπουργείο της χώρας, έσκυψε πάνω στο ζήτημα προκειμένου να μην εκτίθεται η χώρα στο εξωτερικό και νομίζουν οι ξένοι (οι άριοι ξένοι βέβαια) πως είμαστε χώρα σκατοναζήδων ξέφραγο αμπέλι. Εξέδωσε λοιπόν την παρακάτω εγκύκλιο, ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο:

Αθήνα 19-10-2012
Αριθ. Πρωτ.: 19000 / 442

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΙΙΙ
Ταχ. Δ/νση: Πειραιώς 40
Ταχ. Κώδικας: 10182
Τηλ :2131516037
FAX: 210 5295400

Θέμα: Αρχική χορήγηση και ανανέωση της άδειας εργασίας στους αιτούντες άσυλο και τους τελούντες υπό καθεστώς διεθνούς προστασίας
.....
Α. Χορήγηση και ανανέωση της προσωρινής άδειας εργασίας στους αιτούντες άσυλο, στους τελούντες υπό καθεστώς επικουρικής προστασίας και στους κατέχοντες προσωρινή άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς ή άλλους σοβαρούς λόγους 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση της προσωρινής άδειας εργασίας είναι τα εξής:

α) Αίτηση του υπηκόου τρίτης χώρας προς την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας του τόπου κατοικίας του, στην οποία εκτός των στοιχείων της ταυτότητας του, θα πρέπει να αναγράφονται, οπωσδήποτε, η ειδικότητα για την οποία ζητά την προσωρινή άδεια εργασίας καθώς και η Περιφέρεια στην οποία προτίθεται να εργασθεί

β) Δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού σε ισχύ, το οποίο θα πρέπει να προσκομίζεται από τους αιτούντες άσυλο, ή Ειδική άδεια διαμονής διάρκειας μέχρι δύο (2) ετών, η οποία θα πρέπει να προσκομίζεται από τους τελούντες υπό καθεστώς επικουρικής προστασίας, ή Ειδική άδεια διαμονής διάρκειας, επίσης, μέχρι 2 έτη, η οποία θα κατατίθεται από τους υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν προσωρινά στην χώρα μας για ανθρωπιστικούς ή άλλους σοβαρούς λόγους.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να κατατίθενται με την μορφή θεωρημένου φωτοαντιγράφου.

γ) Έγγραφο του Ο.Α.Ε.Δ. ότι έχει ερευνηθεί η αγορά εργασίας και δεν υπάρχουν άνεργοι, ημεδαποί, πολίτες της Ε.Ε., αναγνωρισμένοι πρόσφυγες ή ομογενείς που να ενδιαφέρονται να εργαστούν σε θέσεις εργασίας της συγκεκριμένης ειδικότητας για την οποία ζητείται η άδεια εργασίας. Εάν ο Ο.Α.Ε.Δ. απαντήσει ότι υπάρχουν άνεργοι για την ειδικότητα για την οποία ζητείται η άδεια εργασίας και, ως εκ τούτου, δεν χορηγηθεί η άδεια εργασίας από την αρμόδια Υπηρεσία, τότε ο υπήκοος τρίτης χώρας θα μπορεί να επαναλάβει το αίτημά του για άδεια εργασίας μετά την λήξη του δελτίου αιτήσαντος ασύλου ή των ειδικών αδειών διαμονής ανάλογα με την περίπτωση.

Το υπουργείο είναι σαφές. Ακόμα και οι υπάνθρωποι έχουν δικαίωμα στην εργασία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην υπάρχουν υποψήφιοι ανώτερου ποιοτικά DNA.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο παρέμβασης του υπουργείου σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά τις οποίες άριες mainstream ομάδες πληθυσμού αναζητούν εργασία αλλά τους τις κλέβουν πρεζάκια, τρανσέξουαλ, γκέι και αναρχοκομμούνια. Στις περιπτώσεις αυτές θα προσκομίζεται δικαιολογητικό υπογραμμένο απ' το δεσπότη και τον ενωματάρχη και οι ύποπτοι για παρέκλιση θα υποβάλλονται σε προληπτική δακτυλοσκόπηση (κοινώς κωλοδάχτυλο).

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Τυπολατρεια...
Δεν υπαρχουν αρχεια στον ΟΑΕΔ για αιτησεις εργασιας ειδικοτητων...
Ολα ειναι τυπικα...

Εκτος βεβαια απο τους Φασιστες που βαρανε...Οσους δεν τους αρεσει η φατσα τους...

Αδιαφορο τους ειναι το χρωμα και το ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ...

ο Ικτίνος είπε...

Νομίζω ότι στη παραγρ.γ'έχεις παραλήψει μία γραμμή που γράφει:
"Ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να αποστέλει εντός 2 ημερών αντίγραφο του αιτήματος στις κεντρικές υπηρεσίες της Χ.Α."
Ρώτησε και τον Δένδια αν θέλεις.