Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Βρέχει εκατομμύρια και φορώ αδιάβροχο...

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που κάνει τον καταδικασμένο να ξεχωρίζει από αυτόν στον οποίον έχουν μείνει τρία γραμμάρια ελπίδας ψυχικής επιβίωσης, είναι η έλλειψη ή μη του χιούμορ. Ο καταδικασμένος έχει αποτινάξει το χιούμορ του κι έχει τραβήξει το καζανάκι. Ο άλλος, που και που, σπάει τη σκουριασμένη κρούστα και το επιστρατεύει.

Μου ήρθαν δυο τρία σπαμαλακοmail, από αυτά που ζμπρώχνονται από σπαμοφώτιστους λίσταρχους, που με καλούν να ξυπνήσω διότι 9 αδελφά έθνη (ή ομογενείς ή κάτι τέτοιο) επιθυμούν να επενδύσουν 600 εκατομμύρια ευρώ στον έρημο τούτο τόπο αλλά σκοτεινές δυνάμεις τους εμποδίζουν. Δεν ξέρω ποιος πρωτοέβγαλε τούτη τη φήμη. Σίγουρα πάντως ή έχει τσουχτερό χιούμορ ή κάνει έρευνα για την νοητική κατάντια των ελλήνων. Το υπουργείο οικονομικών (αν δεν βρίσκεται αυτό πίσω από την τερατολογία) άδραξε την ευκαιρία και διέψευσε την "πληροφορία" διανθίζοντας τη διάψευση με αναστεναγμούς ψυχής για τα λαϊκά πάθη.

Ψιλοξεκάρφωτη η δέυτερη παράγραφος σε σχέση με την πρώτη. Να δω αν θα καταφέρω να τις συνδέσω.
Πόσο μαλάκας πρέπει νά 'ναι κανείς για να πιστεύει σε τσουβάλια με εκατομμύρια που χάνονται εξαιτίας σκοτεινών δυνάμεων; Και καλά ο βαθμός της μαλακίας. Το πλήθος είναι που εντυπωσιάζει. Τι ωθεί όλους αυτούς που μπαίνουν μέσα σε φόρουμ και αμολάν γαμωστραβίδια στους "πολιτικούς" για τη νέα έσχατη προδοσία; Ένα είναι σίγουρα η έλλειψη χιούμορ. Η ύπαρξη του οποίου συνδέεται μυστικά με την ανάγνωση του δικαίωματος στην επιβίωση ως απαραβίαστου φυσικού δικαιώματος, με μόνη υποχρέωση την προσπάθεια. Όταν δεν θες να προσπαθήσεις πιστεύεις σε εκατομμύρια εξ΄ουρανού, πετρελαιωκεανούς κάτω απ' το Ποντικονήσι και σκοτεινές δυνάμεις που εποφθαλμιούν τα κρυφά σου πλούτια. (Βέβαια όταν σου βουτάνε τα πραγματικά πλούτια -βλέπε Αγροτική- βάφεις τα νύχια σου και σιγοτραγουδάς) Είναι σα νά 'σαι παρθένα που βλέπει ξαφνικά στο δωμάτιό της μια ντουζίνα νταρβαντισμένους μαντράχαλους και νομίζει πως μπήκαν για να της κλέψουν το κινητό. (Εντάξει, θα το πάρουν κι αυτό μετά)
Πρέπει πρώτα να έχεις συναίσθηση του ποιος θέλει να σε φάει κι έπειτα να αναρωτιέσαι αν θα ξεκινήσει με μπούτι ή στήθος.

Αλλά:

Ο λαός τραγούδι θέλει
φτάνουν τα προβλήματα
χόρεψε το τσιφτετέλι
κι όλα πια βλάστημα τα.

7 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Γεια σου βρε Στρατολάτη,γειά σου και σένα Ικτίνε.

Μου το είπε κάποιος προχθές: "Ομογενείς στις ΗΠΑ μάζεψαν 600.000.000.000. (σωστά το γράφω);! Με σκοπό λέει να εξαγοράσουν το Ελληνικό χρέος και οι δικοί μας, ούτε που τους δέχονται, ούτε που να τους συναντήσουν,ούτε που να τους μιλήσουν, οι ξεφτίλες"!
Και συνέχισε λέγοντάς μου.. "που θα μπορούσε η Ελλάδα να γλυτώσει από τα προβλήματα που έχουν μαζευτεί πάνω από τα κεφάλια μας ένεκα η γαϊδουριά, η ανικανότητα η ξεφτίλα των πολιτικών μας"........Και καθώς μιλούσε και άφριζε,έριξε και δυο μούντζες ρωτώντας με "από κει δεν είναι το μπουρδέλο τους";
Κάποια στιγμή δε το βράδυ σε στρογγυλό τραπέζι ή μήπως ήταν παραλληλόγραμμο,πήρε το αυτί μου κάτι για τα φημολογούμενα 600 δις.
Και τότε μου ήρθε στο μυαλό εκείνος ο Τσάκας.
Τον θυμάστε,έτσι δεν τον έλεγαν τον εκπρόσωπο του Σαουδάραβα μεγιστάνα, εκείνου του πρίγκιπα ντε από την Σαουδική Αραβία τον
Σουλτάν Μπιν Νάσερ Έντιν Φαρχάν Αλ Σαούντ,που ήθελε να αγοράσει τον Παναθηναϊκό!
Αλλά τι να πείς το χιούμορ έχει παντελώς εκλείψει τις μέρες μας.



Ανώνυμος είπε...

Τη ξέρεις τη παροιμία "η αλεπού στον ύπνο της κοκκόρια ονειρεύεται"
Αυτά για το λαουτζίκο είναι ΄καλή πρέζα
ΑΧ-ΒΑΧ

μαχαιρης είπε...

Λεφτα μας δινανε...Και δεν τα θελαμε..!!
Τι θενε νανπουνε δηλαδη..Οτι θελημενα οι αλλοι[οι πολιτικοι]
Πεφτουν στη λακκα;;;
Γιατι στη λακκα θα πεσουν τελικα...
Απλως δεν ξερω..Αν στην ιδια λακκα..Θα ειναι και τα κεφαλια τους..
Αλλα ειναι παλιο αυτο το παραμυθι..Και δεν εχει
Και δρακο...

pavlosk είπε...

Στρατολάτη,

αυτοί οι τύποι ήταν τσαρλατάνοι. Παίζουν με τον πόνο του κοσμάκη.

Το δρόμο της λύτρωσης τον έδειξε ο "Ζούγκλας" που ανακαλυψε τα χαμένα ομόλογα της τράπεζας της Ανατολίας!

Στρατολάτη και λοιποί φίλοι. Ας βρούμε έστω και ένα τέτοιο ομόλογο και αγοράζουμε και τη Γερμανία ακόμη! Ξεχνάμε επίσης την ταξική πάλη, το ξύλο και τα χημικά στις πορείες και ζούμε όλοι μαζί αγαπημένοι!

Ο λαός θέλει χοντρή παραμύθα. Μα πολύ χοντρή παραμύθα...γιατι η πραγματικότητα είναι αβάσταχτη και δύσκολο να ανατραπεί από ένα λαό που πριν 3 μήνες τους ψήφισε τους δυνάστες του, βγάζοντας μόνος τα ματάκια του...

Ανώνυμος είπε...

Sygnwmh gia ta (kwlo)greeklish, alla grafw ka8´ odon kai apo 3eno laptop.

H istoria epanalambanetai, kai dyo CD me ta "Erwtika ths dekaetias tou 80" tzampa sthn Kyriakatikh ths Kyriakhs.

H Repetition sthn periptwsh ths PSWROKWSTAINAS anadyei entono Byzantinismo. (xwris omws na ...niptei kai toso fanatika tas xeiras ths apo thn epoxh ths ptwshs ths Rwmaikhs Autokratorias h DYSWDIA ths parakmhs)

File Stratolath, den zoume thn xrewkopia enos politikou katesthmenou mono. Zoume thn xrewkopia mias oloklhrhs koinwnias! Oxi, den eimaste emeis, autoi pou 8a dwsoun apanthseis, pou 8a proteinoun lyseis, emeis eimaste AYTOI, apo ekeinous pou mas elegan na prosexoume oi PAPPOYDES mas!

Ayth h koinwnia den psyxorragei pia, oyte paleyei gia thn epibiwsh ths. Ayth h koinwnia exei hdh pe8anei kai brisketai se stadio proxwrhmenhs shpshs.

Na pame loipon ston dialo, o ka8enas mas me to meridio ey8ynhs pou tou antistoixei...

Elpida? Nai, oti ta paidia mas 8a ma8oun kati apo ayta pou biwnoune shmera kai 8a sthsoun th zwh tous se pio gera 8emelia, apo ayta pou ftia3ame emeis gia na sthri3oume thn PARAGKA mas...

BRAXOKHPOS (Giwrgos Pallhs)

ένας στρατολάτης είπε...

ΒΒ, κάθε τόσο εμφανίζονται κάποια πρόσωπα που μοιάζουν απλές καρικατούρες αλλά είναι κάτι παραπάνω. Είναι τα ζωντανά σχόλια της ιστορίας. Ο Τσάκας είναι ένα τέτοιο.
Έτσι και στη δική του περίπτωση. Άλλοι τον αντιμετώπισαν ως στραβοχυμένο μεσσία, άλλοι ήθελαν να τον λυντσάρουν και κάποιοι τον προσέγγισαν με χιούμορ γιατί ένιωσαν πως ήταν ένα ζωντανό σημείο των καιρών. Με χιούμορ όχι βέβαια μόνο για το λουκ του αλλά κυρίως για την επιρροή του.


ΑΧ-ΒΑΧ, γι'αυτό φαίνεται στον ύπνο μου βλέπω πιπίνια!


Μα δε θέμε λεφτά Μαχαίρη. Ευρά θέμε. Κι όχι σε κας αλλά σε μνημόνια. Τα άλλα, τα λεφτά των παραμυθιών τα θέλουμε για νά'ναι αφράτο το μαξιλάρι.


Βρε συ Παύλο, τα ομόλογα κάνουν το μαξιλάρι αφράτο;
Αλλά θα μου πεις, αφού θα αγοράσουμε τη Γερμανία, δε γαμιέται, ας ξυπνήσουμε και λίγο στραβολαιμιασμένοι.
Μετά θα βάλουμε τη Μέρκελ να μας κάνει σιάτσου.


Βρε συ Βραχόκηπε, καθ' οδόν στον οδοντίατρο ήσουν; Ψυχολογία απονεύρωσης και σφραγίσματος διέκρινα!
Έλα, μη μου στενοχωριέσαι. Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή. (Το κακό είναι πως είναι ακόμα σούρουπο...)

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων κατοικοεδρεύουν στις βαθιές τσέπες των αειθαλών εκμεταλλευτών που αυγαταίνουν τον πλούτο τους και που φυσικά παραμένουν στο απυρόβλητο την ώρα που τρώνε τη λέζα μονάχα οι πολιτικοί τους υπηρέτες. Πάει καλά το κόλπο και οι καλύψεις...