Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

"Μείνετε ήσυχοι,θα είμαστε καλά παιδιά"

   "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, δήλωσε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο Reuters.
ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει την πτώση της κυβέρνησης και τη διενέργεια εκλογών.
Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής
."

Δε μας λες και πως θα την ανατρέψουμε και μας αφήνεις με την απορία.
Υποθέτω πάντως  όπως ανατρέψαμε και όλες τις προηγούμενες.

Το πιάσατε έτσι?
Προς τους έξω:"Μη φοβάστε,δε θα σας χαλάσω τα σχέδια πριν ολοκληρώσετε"
Προς  τους μέσα :"To όριο είναι οι φωνές και οι παραστάσεις"

Γιατί δε θέτει τουλάχιστον θέμα δημοψηφίσματος για τα μέτρα έστω και μετά την ψήφιση τους ,να πέσουν οι μάσκες.Ξέρουμε ότι για τα μεγάλα αφεντικά αυτό είναι κόκκινο πανί.

Υ.Γ.Θέλω ν' αγιάσω και δε μπορώ.....

16 σχόλια:

TRASH είπε...

Γιατί δεν θέτει θέμα δημοψηφίσματος;
Εδώ δεν έχουν πάρει θέση στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημόνιου...
Είναι ηλίου φωτεινότερο πως η τακτική του ΣΥΝ είναι να πάρει η κυβερνηση αυτή όσα μέτρα χρειάζονται στην αστική τάξη, ώστε να μπορεί μετά να το παίζει "αριστερά" εκ του ασφαλούς, απλά μην παίρνοντας άλλα, ή μάλλον παίρνοντας τα λιγότερο επώδυνα της ουράς...
Το εάν μέχρι τότε εμείς θα τρώμε από τις χωματερές, τους είναι παγερά αδιάφορο. δεν ασχολούνται με λεχρίτες σαν και του λόγου μας...

μαχαιρης είπε...

Αν ηθελαν την ανατροπη αυτης της κυβερνησης..Θα το ειχαν ηδη κανει...
Μονοι τους ομως δεν μπορουν, και δεν θελουν να κανουν κατι τετοιο..

TRASH είπε...

@ μαχαιρης:
Το ζήτημα είναι πως ολοφάνερα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Στην περίπτωση που είχαν δείξει δείγματα προσπάθειας για το αντίθετο, θα μπορούσε να γίνει κουβέντα για το εάν τελικά μπορούν.
Οσο για το "μόνοι τους", παρά την εκ διαμέτρου αντίθετη φιλολογία τους (η οποία έχει εγκαταληφθεί τελευταία είναι η αλήθεια), είναι ηλίου φαεινότερο πως αποτελεί στρατηγική επιλογή τους.
Η προεκλογικές τους εκλήσεις για "ενότητα" ήταν εκ του ασφαλούς αυτοϋπονομευμένες αφού αφορούσαν ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ ταυτόχρονα, καθιστόντας την αδύνατη. Η μετεκλογική τους στρατηγική με την προσπάθεια εξαφάνισης ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, και αυριανικού τύπου αντιπολίτευσης στην ΔΗΜΑΡ, επιβεβαιώνει αυτήν την κατεύθηνση.
Αρα, εφόσον το "μόνοι τους" προέρχεται από επιλογή, ξαναγυρίζουμε στο ασφαλές συμπέρασμα πως δεν ΘΕΛΟΥΝ.
Ας το εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους...

Ανώνυμος είπε...

To ΚΚΕ απόκόπηκε απο την εποχή και το κόσμο,δεν έδωσε ελπίδα,και αυτο ανεβασε το συριζα και καταβαράθρωσε ο κκε
z1977

TRASH είπε...

@z1977:
Η μπάλλα στην εξέδρα!
Επί των συγκεκριμένων ζητημάτων έχεις να πεις κάτι;
Η μπαρούφα όσο ήταν να πουλήσει-πούλησε...

ο Ικτίνος είπε...

@TRASH και Μαχαίρη

Συμφωνώ ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει.Για τους ψηφοφόρους του νομίζω συμβαίνει το αντίθετο.

@ΤRASH
η ανάρτηση δεν αναφέρει τιποτα για ΚΚΕ.Το αναφέρεις πρώτος εσύ,και αυτό σχολιάζει ο z1977.Γιατί λοιπόν τόση επιθετικότητα?
Οσο για τη προσπάθεια εξαφάνισης του ΚΚΕ,επειδή τουτο το χώμα είναι ποτισμένο με πολυ αίμα,δε νομίζω πως είναι βασιμοι οι φόβοι σου.Έχει περάσει και δυσκολότερες εποχές.Ακόμη και η μεγάλη μετατόπιση του κόσμου του τον Ιούνιο,ήταν στη λογική του μη χείρον...και σε καμμιά περίπτωση εγκατάληψη ή λευκή επιταγή.Αν πρέπει να φοβάται κάποιον το ΚΚΕ είναι ο μάλλον ο εαυτός του και τα λάθη του.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Η φωτογραφία -όντως πολύ επιτυχημένη- τι υποδηλώνει;
Η "μαμά" Ευρώπη μαθαίνει στον Αλέξη τα πρώτα του γράμματα ως πειθήνιο και υπάκουο μαθητευόμενο;

ο Ικτίνος είπε...

@ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ
Συ λέγεις...
Θα μπορούσε να είναι"θα κάνουμε τα μαθήματα,και όχι αταξίες.."

Οργιάζει η φαντασία

TRASH είπε...

@Ικτίνος:
Δεν είπα κάτι για το ΚΚΕ. Είπα πως το "μόνοι τους" είναι στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ (και αυτό έχει σχέση με την ανάρτηση και με το σχόλιο του μαχαίρι), και ως απόδειξη τούτου, ανέφερα την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ, τις δυνάμεις δηλαδή τις οποίες ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε προεκλογική συνεργασία.
Θα είμουν πρόθυμος να δεχτώ αντίλογο σε άσα ανέφερα, να ανατρέψει δηλαδή κάποιος το σκεπτικό μου, αποδεικνύοντας με γεγονότα, πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη από αυτή που προσδιορίζω.
Αντ' αυτού ακολούθησε το σχόλιο που είδες και που πετάει την μπάλλα στην εξέδρα, γνωρίζοντας πως δεν μπορεί να αποδομήσει τίποτε. Λοιπόν επιμένω....
Και πίστεψε με, το "μπαρούφα" δεν είναι επιθετικός χαρακτηρισμός. Μάλλον χαϊδευτικός είναι με αυτά που έχουν ακούσει τα αυτιά μας και έχουν δει τα μάτια μας, κυρίως από τις 6 Μάη και έπειτα...
Υ.Γ.1
Μίλησα για την ομολογημένη (μπορώ να επανέλθω με πληθώρα λινκ) πολιτική στόχευση εξαφάνησης του ΚΚΕ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπα πουθενά πως "φοβάμαι" πως θα τα καταφέρουν. Αν μάλιστα θέλεις την προσωπική μου άποψη, ενώ για το ΚΚΕ μπορώ να πω με σιγουριά πως θα υφίσταται σε μία πενταετία, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έβαζα και στοίχημα...
Υ.Γ.2
Η λογική του "μη χείρον" είναι ακριβώς η λογική της υποταγής και της λευκής πετσέτας. Και φυσικά δεν μπορεί να έχει σχέση με κανενός είδους "αριστερούς", πόσο μάλλον κομμουνιστές. Αυτή ήταν άλωστε που βοήθησε το ΠΑΣΟΚ να εξαφανίσει σχεδόν την αριστερά από τον πολιτικό χάρτη. Πολύ περισσότερο λαμβάνοντας υπόψην την δεξιά-συντηριτική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, υποδηλώνει ραγδαία συντηιριτικοποίηση του κόσμου που προσχώρησε σε αυτήν.
Τι θα κάνουν οι θιασώτες του "μη χείρον", αν το επόμενο δείλημα που θα τους βάλει η αστική τάξη είναι ΝΔ ή ΧΑ;
-Μνημόνια και υποταγή χειροπόδαρα θα ψηφίσουν!
Αν σε πάρει ο κατήφορος....
Υ.Γ.3
Το ΚΚΕ δεν φοβάται κανέναν. Αντιμάχεται την αστική πολιτική σε όλες της τις εκφάνσεις, των "αριστερών" οπεριλαμβανομένων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% τι ακριβώς φοβάται από το 4,5% και εξακολουθεί να υστεριάζει μαζί του;

ο Ικτίνος είπε...

@trash
Δε θα γίνουμε υποστηρικτές και της ΔΗΜΑΡ τώρα.'Οτι χαρακτρισμός και να χρησιμοποιηθεί για εξωμότες,ψεύτες,λαμόγια και πεμπτοφαλαγγίτες και πάλι είναι ελαφρύς.
Επίσης,δεν είμαστε απολογητές του ΣΥΡΙΖΑ,αλλά θυμάμαι το ποιό κραυγαλέο που δημιούργησε άσχημες εντυπώσεις,πριν τις πρώτες εκλογές,η Α.Παπαρήγα στό MEGA με τη τρέμη ως πασαδόρο,να αναλώνουν σχεδόν όλη τη συνέντευξη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.Αντίστοιχο θέαμα δεν είδα από τον Τσίπρα για το ΚΚΕ.
Τώρα ο φανατισμός δεν είναι ο καλύτερος οδηγός,και κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η κακοδαιμονία αλληλοκαρφώματος στην αριστερά,είναι μικρόψυχο,ξέρουμε ποιους οφελεί,και ειναι πάντα εκείνο το ΔΙΑΙΡΕΙ ΞΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.
Ας τελειώσουμε όμως εδώ.Ειναι χιλιοειπωμένα όλα χρόνια τώρα....

TRASH είπε...

Τώρα πετάς εσύ την μπάλλα στην εξέδρα.
-Η προεκλογική πρόταση "κυβερνώσας αριστεράς" του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε ή όχι εξίσου ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, άρα και αυτουπονομευμένη εξ'αρχής; Γιατί δεν αναφέρεσαι σε αυτό;
-Στις συνεντεύξεις απαντάς σε ότι σε ρωτάνε. Οταν όλες οι ερωτήσεις των αστών προγανδιστών προεκλογικά, αφορούσαν (όλως τυχαία η σύμπτωση) τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, τι ήθελες να αναπτύξει η Αλέκα; Το πρώτο πενταετές για την κολεκτιβοποίηση;
Και τώρα το σημαντικό και επί του πρακτέου ερώτημα. Τι το ψευδές ή συκοφαντικό καταλόγισε η Αλέκα ή το Κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ, πέραν από το να επαναφέρει στην επιφάνεια θέσεις και δηλώσεις του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ;
Αν εσύ δεν είδες κάτι αντίστοιχο, που φυσικακαι δεν είδες αφού οι επιθέσεις της άλλης πλευράς, σε αντίθεση με την καθαρή πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ, ήταν αρκούντως βρώμικες, να βοηθήσω ευχαρίστως με μία πολύ πρόχειρη ματιά (και μου έχουν ξεφύγει πάρα πολλά):
-Νταήδες κι επίδοξοι δικτάτορες οι κουκουέδες(Αυγή)
(http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=664485
για τον σχολιασμό
http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/01/blog-post_2919.html)
-Συνέντευξη- καταπέλτης Τσίπρα...
"...Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! (σ.σ. το ΚΚΕ) ..."
(http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/01/blog-post_819.html)
-"Αυγή" εναντίον απεργίας χαλυβουργών!
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=661910
-Νάτη πάλι... η «ενότητα της αριστεράς» (...και οι +50 έδρες)
(http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/11/50.html#more) σχολιάζοντας στο
(http://dosepasa.wordpress.com/2011/11/24/bx558/#comment-8228)
-(ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ)Αυτοί μολογάνε χωρίς ξύλο!
(http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/09/blog-post_16.html)- Από (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=638870)
-"...σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων τής αριστεράς είναι η κατάρρευση τού ΚΚΕ..."
(http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/05/blog-post_3406.html)- (http://www.monde-diplomatique.fr/carnet/2012-05-08-Grece)
-"...Το ζητούμενο, ... δεν ήταν πλέον η εξυγίανση της κομμουνιστικής θεωρίας, αλλά η απόρριψή της..."
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=716501
Αυτά φτανουν για να χαρακτηριστούν απατεώνες και βρωμιάρηδες όσοι ταυτόχρονα έκλειναν την λέξη "ενότητα" σε όλους του τόνους, ή μήπως χρειάζονται και άλλα (τα έχουμε αλλά να μην μπαίνουμε στον κόπο);
Για να ξέρουμε δηλαδή και το τι αφορά η αντιπαράθεση...
Υ.Γ.
Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω την αντίθεση. Να ανοίγεις το σχόλιο λέγοντας "...Δε θα γίνουμε υποστηρικτές και της ΔΗΜΑΡ τώρα.'Οτι χαρακτρισμός και να χρησιμοποιηθεί για εξωμότες,ψεύτες,λαμόγια και πεμπτοφαλαγγίτες και πάλι είναι ελαφρύς..."
και να το κλείνεις "...Τώρα ο φανατισμός δεν είναι ο καλύτερος οδηγός,και κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η κακοδαιμονία αλληλοκαρφώματος στην αριστερά,είναι μικρόψυχο,ξέρουμε ποιους οφελεί,και ειναι πάντα εκείνο το ΔΙΑΙΡΕΙ ΞΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ...."
Δηλαδή αυτά δεν υσχίουν για τους μέχρι πριν δύο χρόνια συντρόφους της ΔΗΜΑΡ, και ισχύουν για τους τότε (πριν δύο χρόνια επαναλαμβάνω) μεγαλοΠΑΣΟΚους του ΣΥΡΙΖΑ;
Είσαι πολύ άδικος απέναντι στους αριστερου΄ς συντρόφους της ΔΗΜΑΡ, και πολύ περισσότερο που περιμένω να μου δείξεις τις προγραμματικές διαφορές τους από του ΣΥΡΙΖΑ...
Υ.Γ.2
Προσωπικά εύχομαι η ενωμένη αριστερά (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ) να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Η εργατική τάξη θα εξακολουθήσει να βρίσκεται εδώ, και ο νοών νοήτω...

ο Ικτίνος είπε...

@ΤRASH
Δε θα απαντήσω ουτε θα συνεχίσω για 2 βασκούς λόγους.
1.Δεν μπορώ να συζητάω με φανατικούς οποιασδήποτε απόχρωσης
2.Δεν θέλω στη κατοχή που βρισκόμαστε,να φθείρω ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΣΥΡΙΖΑ


Ας σκεφτούμε μόνο ποιοί οφελούνται

TRASH είπε...

@Ικτίνος:
Πιθανόν να σε ενοχλεί ο τόνος μου. Δεν νομίζω όμως πως στην πολιτική αντιπαράθεση η μικροαστική ευγένεια έχει κάποια θέση, όσο δεν αυτά που λέμε δεν αφορούν πρόσωπα αλλά πολιτικές και καταστάσεις. Πολύ δε περισσότερο, που αυτός ο τόνος δεν αντιστοιχεί ούτε σε κλάσμα της χυδαιότητας των επιθέσεων που έχει δεχτεί το Κομμουνιστικό Κόμμα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, και μικρό μέρος των οποίων παράθεσα παραπάνω.
Από την μεριά μου έθεσα μία σειρά στοιχειοθετημένων επιχειρημάτων για να υποστηρίξω τις απόψεις μου. Αντί οποιασδήποτε απάντησης σε αυτά, η μπάλλα πετάχτηκε και πάλι στην εξέδρα. Δεν συζητάς με "φανατικούς" λοιπόν. Οι χαρακτηρισμοί που απέδωσες δηλαδή στην ΔΗΜΑΡ είναι πιο ελαφρείς από αυτούς που αποδίδω στον ομογάλακτο και ομομήτριο της ΣΥΡΙΖΑ; Ποιες είναι οι μεταξύ τους ιδεολογικές ή προγραμματικές διαφορές; Και γιατί ο "φανατικός" είμαι εγώ και όχι εσύ;
-Εκανες μία παρέμβαση, παίρνοντας σαν δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει κάτι κοινό με το ΚΚΕ, και πως δεν έχει με την ΔΗΜΑΡ.
-Επιχειρηματολόγησα για το αντίθετο, και αρνήθηκες να υπερασπίσεις τις θέσεις σου ή να ανατρέψεις με επιχειρήματα και στοιχεία τις δικές μου. Προφανώς τα δόγματα δεν επιδέχονται αντεπιχειρημάτων. Αυτό είναι ο ορισμός του "φανατισμού", αγαπητέ.
-Το τελευταίο σου, πως "δεν θέλεις να φθείρεις ούτε το ΚΚΕ, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ", δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά. Εφόσον δηλωμένη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξαφάνιση όχι μόνο του ΚΚΕ, αλλά της κομμουνιστικής ιδεολογίας συνολικά (έχω ήδη παραθέσει σχετικά link), είναι ολοφάνερο πως ή ο ένας θα πετύχει τον σκοπό του ή ο άλλος. Οι διαφορές μεταξύ ΚΚΕ από την μία, και ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη δεν είναι διαφορές στον τρόπο επίτευξης ενός κοινού σκοπού, αλλά διαφορές εκπροσώπησης διαφορετικών και ανταγωνιστικών ταξικών συμφερόντων. Ας σκεφτούμε λοιπόν ποιός εξυπηρετήται από την απόκρυψη αυτής της αλήθειας...

ο Ικτίνος είπε...

@trash
Aν θέλεις να έχεις το τελευταίο λόγο μπορείς να συνεχίσεις τους φιλιππικούς.Εδώ δε λογοκρίνουμε κανέναν.
Να σου θυμήσω θέλω μόνο,την έννοια του μέτρου,και πέραν αυτού η ύβρις.

TRASH είπε...

@Ικτίνος:
-Ωστε τα στοιχεία παράθεσα, τα επειχειρήματα που έβαλα στο τραπέζι, και οι ερωτήσεις που κατάθεσα, είναι μία ανάξια σχολιασμού και απαντήσεων"ύβρις" (να που ο Τσίπρας ανέβηκε και στον Όλυμπο τελικά, αφού η λέξη χρησιμοποιήται για προσβολή των θεών...)
Δεν βαριέσαι, αυτό προφανώς είναι το πολιτικό επίπεδο της κουβέντας που θέλεις να γίνει. Να είναι άνοση σε κάθε λογικό στοιχείο και επιχείρημα. Δεν θα επανέλθω. Ο διάλογος είναι γραπτός, ώστε να μπορεί να τον παρακολουθήσει ο καθένας και να δει ποιός πετάει την μπάλλα στο διάστημα, αρνούμενος συστηματικά να αντεπιχειρηματολογίσει. Εγώ θα κριθώ για την έλειψη τακτ και εσύ για την άρνηση συζήτησης και την αδυναμία παράθεσης ενός έστω αντεπιχειρήματος στα όσα λες πως διαφωνείς.
Οσο για την λογοκρισία που λες, δεν πρόσβαλα προσωπικά κάποιον. Πολιτικές στάσεις και θέσεις χαρακτήρισα. Γιατί να με λογοκρίνεις; Ή να το εκλάβω ως απειλή για να μην ξαναγίνω ενοχλητικός;
Τέλος πάντων, σε χαιρετώ και απέρχομαι....

ο Ικτίνος είπε...

1.Φυσικά ούτε απειλή είναι ούτε ανεπιθύμητος είσαι.
Η αναφορά στη λογοκρισία ηταν για τη τεχνική πλευρά,ότι ολα τα σχόλια αναρτώνται,χωρίς φίλτρα ή έγκριση "ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ" blog
2.H "υβρις" δεν ΄χει καμμιά σχέση με τσιπρα και όλυμπο,αλλά μόνο να σε προβληματίσει γενικότερα,μήπως ο τρόπος σχολιασμού σου ξεφε'υγοντας του μέτρου φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα δηλ.κάνει περισσότερη ζημιά στο ΚΚΕ παρά το οφελεί.Το γιατί θα πρέπει να το βρείς εσύ.
Σε χαιρετώ και εγώ.