Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Αποικία Ελλάς 3-Όλα τα σκυλιά στη πίστα...


        Γνωρίζουμε λεπτομερώς ό,τι στη κατοχή ως δοσίλογοι υπηρέτησαν και στελέχωσαν τους μηχανισμούς,πρόσωπα απ' όλο το φάσμα και τάξεις της ελληνικής κοινωνίας. Από ανώτατους πολιτικούς και στρατιωτικούς, δικαστικούς, βιομηχάνους κλπ  έως εξαθλιωμένους λούμπεν των λαϊκών τάξεων που έγιναν ταγματασφαλίτες για ένα πιάτο φαΐ.
Λένε ό,τι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Οι αναλογίες και τα παράλληλα όμως θα υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι και αυτή είναι και η βαρύτητα και το νόημα της μελέτης της ιστορίας.

Και πάλι ο λόγος για τον ΆΝΙΣΟ αγώνα που γίνεται να σωθεί το δάσος των Σκουριών, τους πολέμιους αυτού του αγώνα και ένα Σύνταγμα επισήμως κουρελόχαρτο.



  • Από το Παλαιοχώρι σύμφωνα με το alterthess έχει ξεκινήσει πορεία των εργαζομένων στα μεταλλεία, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποίηση κατόπιν εντολής της εταιρίας με απειλή μη καταβολής των δεδουλευμένων ή ακόμη και απόλυση.

  • Με βάση το δημοσίευμα του  antigoldgreece, με επιστολή του προς τη “Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Μεταλλευτική Δραστηριότητα της Βορείου Χαλκιδικής”, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Παπουτσής, νουθετεί/προειδοποιεί/απειλεί (;) όσους θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Κυριακής στις Σκουριές, κάνοντας λόγο για “ποινικά κολάσιμα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος”. Σύμφωνα με τον Ταξίαρχο, τέτοια αδικήματα έχουν διαπραχθεί στις προηγούμενες κινητοποιήσεις και ήδη “σχηματίζεται η προβλεπόμενη δικογραφία”. Ενάντια σε ποιους και  με ποιες κατηγορίες δε μας λέει ο κ. Ταξίαρχος – ίσως η “συμμετοχή σε διαδήλωση” να έχει πλέον προαχθεί σε κακούργημα…

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

  •   Σε πρόσφατη ομιλία του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επικαλείται το έκτακτο των καταστάσεων που ζούμε ως αιτία της «νέας ανάγνωσης» από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Συντάγματος  και της νομοθεσίας που προστατεύει το περιβάλλον. Στο σημείο αυτό η δικαιοσύνη αποδέχεται την αρχή του τέλους της ισονομίας

  •  Είχε προηγηθεί η επίσκεψη αξιωματούχων της τρόικας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και λίγο μετά η έκδοση της απόφασης που επέτρεψε τη συνέχιση των εργασιών στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» και την άμεση αποψίλωση με εντολή του ΥΠΕΚΑ μεγάλων εκτάσεων αρχέγονου δάσους στη Χαλκιδική.

  •  Υπάρχει και κάποιος δήμαρχος Χ.Πάχτας. Σας θυμίζει κάτι το όνομα? Εμένα κάποιο μικρο-σκάνδαλο πριν αρκετά χρόνια με εμπλεκόμενο τότε το όνομα του Γ.Παπακωνσταντίνου του μετέπειτα σφαγέα μας και όχι μόνο. 
  • Και φυσικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όπου κάναμε αναφορά στο ρόλο της σε προηγούμενη ανάρτηση.
  • Και πολλοί άλλοι αφανείς βεβαίως και ύποπτα σιωπηλοί  (π.χ.Geenpeace , WWF κλπ).
  • Θα ήταν περιττό καθ΄ότι αυτονόητο να αναφέρουμε το στρατό από ΜΑΤ που με χρήση χημικών και ανεξέλεγκτης βίας χτυπούν τους κατοίκους-διαδηλωτές.Χειρώνακτες αυτοί και γνωστοί σε όλους.

  • Πιστεύει πια κανείς ότι οι λύκοι θα φυλάξουν τα πρόβατα? Δυστυχώς μάλλον ναι...
    

    3 σχόλια:

    μαχαιρης είπε...

    Εδω φιλε μου εχουμε...
    Την "αναγκαστικη" ιδεολογικη ΚΑΜΨΗ συνειδησεων...

    ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ...

    Των συνειδησεων των δικαστων...
    Των τοπικων αρχοντων..
    Των υπουργειων..
    Της Αστυνομιας...
    Και του κοσμου...

    Στην λογικη του...
    "Εκ δυο κακων...Το μη χειρον...Βελτιστον...!!"

    Αυτη ειναι και η ΜΟΙΡΑ των ΑΠΟΙΚΙΩΝ, φιλε...
    Να αυτοκαταστρεφονται..Επ ωφελεια των..Αποικιοκρατων τους...
    Αλλοιως..
    Τι σκατα αποικιες θα ησαν...!!

    Οσο για τις δηθεν..Περιβαλλοντικες οργανωσεις...

    Γνωστος ο ρολος τους και απο τους βομβαρδισμους της ..ΠΡΩΗΝ Γιουκοσλαυιας..Με ειδικα ραδιενεργα
    [απεμπλουτισμενο ουρανιο] οπλα...
    Που ομως..Ειχαν περισσοτερα θυματα..μεταξυ των χρηστων...!!!

    Μαζεστίξ είπε...

    Ικτίνε, η "Δικαιοσύνη" είναι ο Νο1 ένοχος για τα χάλια μας.
    Ξεπερνά πολιτική και οικονομική ελίτ σε ευθύνες.

    Το ξεκαθάρισμα πρέπει να ξεκινήσει από κει.

    ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

    Η αστική ψευτοδημοκρατία έχει "ανοχές" μέχρι εκεί που οι λαϊκές αντιστάσεις δεν γίνονται... πέραν του δέοντος ενοχλητικές. Μετά το "επιτρεπτό όριο" εύκολα μετατρέπεται σε δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα.