Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κλωτσιές σε πτώμα

Κάποιο βράδυ πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια βρισκόμουν στην αποβάθρα του σταθμού του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο. Πρέπει να ήταν βράδυ με ντέρμπι, μάλλον προς ΟΑΚΑ μεριά, γιατί το Καραϊσκάκη ήταν σκοτεινό αλλά παρέες κασκολοφόρων γαύρων περιφερόνταν στην αποβάθρα προς Αθήνα όπου περίμενα κι εγώ. Κάποια στιγμή άκουσα φωνές από τη σκάλα. Μια ομάδα δέκα κοκκινολαίμηδων χουλιγκάνων είχε βάλει στη μέση ένα μεμονωμένο νεαρό άνευ διακριτικών και τον σκυλόβριζε. Μερικοί από τους τραμπούκους του έριχναν ξώφαλτσες κλωτσιές. Οι θεατές της σκηνής την παρακολουθούσαν αμέτοχοι, άντε κάπου κάπου να ακουγόταν ένα "αφήστε τον μωρέ" ή κάτι τέτοιο. Μεταξύ αυτών και η γενναιότατη (της φακής) αφεντιά μου. Αυτό που μου έκανε (τότε) εντύπωση στο συγκεκριμένο γεγονός ήταν η παρουσία δυο-τριών δεκάχρονων (το πολύ) ανάμεσα στους χουλιγκάνους, οι οποίοι βλέποντας τις πρώτες κλωτσιές των μεγαλύτερων άρχισαν να χτυπούν με πραγματική λύσσα τον περικυκλωμένο. Με λύσσα που χαρακτηρίζει κάθε καρπαζοεισπράχτορα όταν νιώθει την προστασία του όχλου στον οποίο ανήκει.


Το γεγονός αυτό θυμήθηκα διαβάζοντας περί της δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής κατά του Τσοχατζόπουλου από υστερικό-νεοφιλελεύθερο-πολίτη-φορολογούμενο. Η διαφορά είναι πως ο Τσοχατζόπουλος δεν είναι ένας αθώος νεαρός που τον έχει περικυκλώσει μια ομάδα χουλιγκάνων, αλλά ένα γνήσιο τέκνο της διαφθοράς που θρέφει και στηρίζει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Ως τέτοιο τέκνο, τελειωμένο πια, αντιμετωπίζει τώρα τον εξιλαστήριο βωμό. Κι όπως είναι πεσμένος και δεμένος πισθάγκωνα είναι εύκολος στόχος για τις κλωτσιές κάθε ετεροπροσδιοριζόμενου ξεγάνωτου τενεκέ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικό
βλέπω το παλιό φίλο
πάλι πολέμιο της μικρότητας-μικροψυχίας-πολιτικαντισμού
χ

ένας στρατολάτης είπε...

Αμ πως, ανάλογα με το αν συμφωνούμε βλέπουμε παλιούς φίλους ή νέα κομματόσκυλα. Σήμερα αναδύθηκε ο "παλιός φίλος". Αύριο-μεθαύριο που θα σχολιάσω την τραμπάλα του Αλέξη θα είμαι "κομματόσκυλο"!

Μαζεστίξ είπε...

Κοίτα κάτι συμπτώσεις!
Κι εγώ ήμουν ένα βράδυ δίπλα στον ΗΣΑΠ του Νέου Φαλήρου και ήταν δυο παιδιά, όχι πάνω από 18 ετών, με κασκόλ ΠΑΟ ή ΑΕΚ (δε θυμάμαι, για να μαι ειλικρινής) κρυμμένα.
Ήτανε μόνα στο βαγόνι γιατί ήταν αργά. Πρέπει να ταν από τους τελευταίους συρμούς.

Κάποιος μάλλον το χε "σφυρίξει" σε κάτι κάφρους της Θ7 και τους περίμεναν καμιά δεκαριά ερυθρόλευκοι στο σταθμό.
Έτσι μόλις φτάνει ο συρμός κι ανοίγει η πόρτα κάθονται οι δυό και κρατάνε την πόρτα να μην κλείσει και οι άλλοι τους ξετρυπώνουν τα κασκόλ και τους αρχίζουν στις γρήγορες...

Να πω την αμαρτία μου, ούτε κι εγώ έκανα τίποτα για να σώσω τα παιδιά.
Φοβήθηκα.
Έκατσα μόνο να κοιτώ διακριτικά από μακριά να δω μην πάθουν τίποτα τα παιδιά για να καλέσω σε βοήθεια.
Αλλά να τα σώσω δεν πήγα...

Φεύγοντας κι αφού βεβαιώθηκα ότι τα παιδιά ήταν καλά, ντράπηκα.
Ντράπηκα και για μένα που δεν πήγα να καθαρίσω, αλλά και για την κοινωνία μας που λόγω της τρελής εγκληματικόττηας μας εχει κάνει τόσο φοβικούς ώστε να φοβόμαστε να σώσουμε τον διπλανό μας.
Και να χουμε και δίκιο!
Διότι το πολύ-πολύ αντί για ένας , οι σφαγμένοι να ναι δύο...


Ως προς το θέμα της ανάρτησης τώρα, τα λέει όλα το αρχαίο ρητό:
"Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται".

Μέχρι πριν 5-6 χρόνια οι ίδιοι του γλείφαν τις πατούσες του Άκη για μια εξυπηρετησούλα κι ας ξέραν καλά πόσο βρώμικος είναι.

Ανώνυμος είπε...

εσένα Δεν μπορώ να σε πω "κομματοσκυλο"γιατί δεν είσαι.
Επειδή όπως ξέρεις ούτε εγώ είμαι,ίσως πρωτοστατώ στην κριτική αύριο-μεθαύριο,ΤΩΡΑ όμως είναι είναι άλλη η μάχη...Ακούς τα σκυλιά-ΜΜΕ που γαυγίζουν και δείχνουν τα δόντια τους,πιστά στα αφεντικά τους?Γιατί το κάνουν αφού δεν απειλούνται?
χ

Ανώνυμος είπε...

καλό,αλλά
δε νομίζω ο τσοχατζ είναι πτώμα.Σιγουρα έχει πολλά όπλα ακόμη,χώρια που αρκετοί δεν θέλουν να τους γίνει Βρυκόλακας..
Οσο για τον Τζίμερο,ψάχνει κανα ψήφο με τη γελοιότητα του
Ζ1977

celin είπε...

Φιλε Στρατολατη, ως ταμπουλα ραζα, ο ανθρωπος ειναι οπως τον μαθαινεις.
Δε μπορεις να περιμενεις απο αυτα τα δεκαχρονα που βαρανε στο κεφαλι,
να ξερουν τι ειναι σωστο και τι λαθος, μεσα σε ολη αυτη την απονομιμοποιηση των θεσμων, τη σηψη και τη παρανοια.
Ουτε να τα χαιδεψεις στο κεφαλι λεγοντας, δε πειραζει, μικρα ειναι, θα μαθουν.

Το σωστο και το λαθος, το επιβαλλεις, εστω και δια ροπαλου.
Ροπαλιες στο κεφαλι, μεχρι να μαθουμε τι ειναι σωστο και τι λαθος.

Το προβλημα εδω ειναι ΠΟΙΟΣ το επιβαλλει. Κι αν ενα κρατος, εχει ολη αυτη τη δυναμη, ποιος εγγυαται οτι το ιδιο το κρατος δε θα ριχνει ροπαλιες στο κεφαλι μας;

Σκουρα τα πραγματα.

ένας στρατολάτης είπε...

Θα έβαζα το ρητό Μαζεστίξ διότι όντως ταιρίαζει στην περίσταση. Έχω όμως μια επιφύλαξη ως προς το "ανήρ". Σιγά τον "ανήρ" που θα του αφιερώσω και ρητό! Κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν το έβαλα.


Χ, άποψή μου είναι πως η τρομοκρατία περί δραχμής και πείνας είναι απείρως αποτελεσματικότερη από κάθε ευθεία επίθεση των ΜΜΕ. Όπως εξάλλου η λοιδωρία είναι σαφώς αποτελεσματικότερη της άγαρμπης επίθεσης (που τελικά λειτουργεί ανάποδα: δες σχόλια Πάγκαλου).

ένας στρατολάτης είπε...

Βρε συ Ζ1977 με συγκινείς! Επιτέλους άκουσα καλή κουβέντα από σένα!


Celin, τα περί ων ο λόγος δεκάχρονα θά'ναι τώρα τριαντάχρονα και θα επιβλέπουν τη νέα φουρνιά δεκάχρονων. Αλλά και συ βρε παιδάκι μου, άκου ροπαλιές στα δεκάχρονα! Όταν κάνεις παιδιά θα μαλακώσεις..

Ανώνυμος είπε...

με έχεις παρεξηγήσει.Επειδή μάλλον διαφωνούμε σε τι υποστηρίζουμε ΤΩΡΑ,δε σημαίνει ότι δε σε συμπαθώ
Ζ1977

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Συνηθίζεται στο... ενάρετο σύστημά τους να ποδοπατούν τα "στυμένα λεμόνια" ή να ξεχαρβαλώνουν τα πρώην "εργαλεία" τους, που πλέον τους είναι χρήσιμα μόνο για την επιχείρηση αποπροσανατολισμού.

lovegold είπε...

θα θελα να προσθέσω ένα 'ξεγάνωτος' στο τενεκές που γράφεις!

ένας στρατολάτης είπε...

Ιχνηλάτη, καλό μήνα.


Σουσού lovegold, διαταγή εξετελέσθη.