Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η χλεύη ως το απόλυτο πολιτικό όπλο

Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ήταν μοιραίο πως θα συνέβαινε μετά από δύο συναινετικά αλλά ψηφοφθόρα μνημόνια. Ο βαθμός της ευστάθειας του δικομματισμού παραμένει ως ένα από τα εκλογικά ζητούμενα. Άποψή μου είναι πως οι αντοχές του θα είναι μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.

Από τη μέρα της προκήρυξης των εκλογών -και λίγο νωρίτερα ίσως- διανύουμε τις αλκυονίδες μέρες των αντεργατικών βομβαρδισμών. Οι δρόμοι είναι ανασκαμμένοι, τα κτίρια σωριασμένα σ'ερείπια και βογγητά ακούγονται μέσα απ' τους σωρούς. Ο ουρανός όμως μοιάζει ανέφελος κι οι πολιορκητές είναι άφαντοι. Αν και το γνωρίζουμε πως όπου νά'ναι θ'ακουστούν και πάλι οι στριγγλιές των βλημάτων και των θυμάτων.

Οι εκλογές είναι ένα διάλειμμα που μοιάζει ευκαιρία να οργανώσουμε την άμυνα. Ή εναλλακτικά να σηκώσουμε τη λευκή σημαία της παράδοσης, ελπίζοντας στην ευσπλαχνία των βομβών. Γιατί ίχνος ανθρώπινης φύσης στους πολιορκητές δεν έχει φανεί κι οι μόνοι απεσταλμένοι τους σφυρίζουν ίδιοι με οβίδες. Τη στιγμή όμως που τα τείχη της πόλης μας περισσότερο μοιάζουν να μας φυλακίζουν παρά να μας προστατεύουν και τα κανόνια "μας" αντί να σημαδεύουν προς τα έξω σημαδεύουν κι αυτά εμάς, λίγα καλά μπορούμε να περιμένουμε. Δεν αρκεί καν να πάρουμε τα τείχη μας πίσω. Πρέπει να τα χτίσουμε απ' την αρχή. Κι αυτό δε γίνεται μέσα σ'ένα μικρό εκλογικό διάλειμμα. Δε γίνεται μ'εκλογές. Το χειρότερο απ' όλα είναι που ξεγελιόμαστε τόσο φτηνά πως αρκεί να κάνει δυο μέρες λιακάδα, να πιάσουμε τις πολεμίστρες και να τρομάξουμε τους βομβαρδιστές μας δείχνοντάς τους τα οπίσθιά μας.

Ασφαλώς η συμμετοχή στις εκλογές είναι απαραίτητη. Ασφαλώς πρέπει να ταπεινωθούν τα κόμματα που ρήμαξαν τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια. Η άνοιξη όμως δεν θα έρθει με εκλογές κι αυτό έχει το θάρρος να το πει μόνο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Γι' αυτό το κόμμα αυτό χτυπιέται τόσο με ψέμματα και παραπληροφόρηση όσο και κυρίως με χλεύη από παντού. Γι' αυτό το οπλοστάσιο του αστικού κατεστημένου έχει συμπεριλάβει βέλη για "γραφικούς", "κολλημένους" και "συντηρημένους σε φορμόλη". Γι' αυτό η υπόλοιπη "αριστερά των αξιώσεων" επιδίδεται σε αλλεπάληλες "επιθέσεις φιλίας" που μόνο στόχο έχουν να ξεχωρίσουν τους cool τύπους από τους "ανέραστους κάγκουρες". Διότι η λοιδωρία είναι σαφώς αποτελεσματικότερη από οποιαδήποτε ευθεία επίθεση που ενδέχεται να προκαλέσει συμπάθεια (ας μην ξεχνάμε την επανεκλογή Ανδρέα Παπανδρέου το 1993). Κι έτσι ακόμα και οι πάλαι ποτέ θιασώτες του ρητού "αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες" συστρατεύτηκαν τώρα κωλοτουμπηδόν με την κατά φαντασίαν "κυβερνώσα αριστερά". Αν και καλύτερα να μη λέω μεγάλες κουβέντες (περί φαντασίας) γιατί δεν αποκλείεται να βγω τελικά προφήτης.

29 σχόλια:

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Φίλε στρατολάτη η απόψεις σου με βρίσκουν σύμφωνο. Αυτή την καραμέλα περί "κυβερνώσα αριστερά" μου φέρνει την εικόνα βρίσκεις τον κλέφτη στο σπίτι σου , να τον αφήνεις να φύγει “ ίσος σώσεις αυτά που έχει εκείνη την ώρα μαζί του” , μετά ικανοποιημένος από την επιτυχία σου να πέφτεις για ύπνο με ανοιχτές πόρτες .
Να είσαι καλά και να αντέχεις.

Ανώνυμος είπε...

δεν χωράει αμφιβολία ότι η Αλέκα ,ο Μαίλης και οι άλλοι επαναστάτες θα καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα,η τυποεκδοτική και ο 902 θα προσλάβουν αυτους που απέλυσαν,η πλουτοκρατία θα μετανοήσει οικτρά,αλλά κυρίως θα τιμωρηθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι φράξιες(εκτος απο το ΔΗΚΚΙ)που ευθύνονται για όλα τα δεινά και τα λάθη της πατριδας μας τα τελευταία 100 χρόνια

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ-Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΙΚΑ
Δέχομαι ότι η σταση του ΚΚΕ είναι η σωστή
όμως στο ερώτημα: Τώρα,σήμερα,αύριο,(ΟΧΙ στο μακρινό μέλλον)και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη χώρα,ποιοί οφελούνται από την ύπαρξη 3+113 σχημάτων της αριστεράς?

μαχαιρης είπε...

Εις επιρρωσιν του κειμενου..Και τα ανωνυμα σχολια...!!
Φυσικα και συμφωνω, με το ποστ...!!
Εχω ομως μια απορια...!!
Αν η κουβεντα, που ειναι αληθινη...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΗ...!!
Και συγκινει, τους λιγους,εκεινους, που απο παντα συγκινουσε...!!
ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...Για να πεισθει και ο κοσμος...;;

Το επομενο σκαλοπατι..Με τα.."Φιλοευρωπαικα" και τα.."αντιευρωπαικα κομματα"...
Τα μεν να κυβερνανε...Και τα δε να διωκονται, σαν..Τρομοκρατικες ομαδες...!!

Ειναι το βεβαιο, Αστικο αναχωμα, που προβαλλει θρασυτατα, ο ΧΟΝΤΡΟΣ...!!

Φυλακιστε και εκτελεστε τους.."Σαλους" του Περισσου...!!
Καντε τα γραφεια..."στρατοπεδο φιλοξενιας..Λαθρομεταναστων"...
"αξιοποιειστε..την "κυπτουσα αριστερα"..Οπως εγινε και με το..ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ...!!
Δωστε και καννα φραγκο..[που θα το δινατε, ετσι κι αλλοιως, για να βουλωστε τα στοματα,των πειναλεων της ΕΕ..Που πουλανε το αιμα τους, για το μεροκαματο...!!

Και παρτε την..Παραταση σας...!!
Σε τρια χρονια, λεει ο ΧΟΝΤΡΟΣ...!!
ΘΑ γινει...Αντιμνημονιακος...!!

Σε τρια χρονια...Κατι αλλο θα βρει..Για να ΣΑΣ βαλει στο λουκι παλι...!!

Αν ΕΣΕΙΣ τον αφησετε...Να υπαρχει ως τοτε...!!

μαχαιρης είπε...

Και πουσαι φιλε..Ανωνυμε...!!
Σκυψε να κρυψεις την "αριστεροσυνη σου"πισω απο τις απολυσεις του 902...
Γιατι σουχεται η φαπα, απο τον..Φιλο σου τον Χρυσαυγιτη...!!
Για λιγο θα κανουνε τον τυφλο, και τον κουφο οι.."συνεταιροι" σου...
Για να σφιξουνε λιγο τα...Ψαχνα..!!
Και να


"αποδεχθεις" και τον "ορο" ....
"λαθρομεταναστης"....

Για το καλο της Πατριδας..Βεβαια...!!

Για την ΕΕ των Λαων...!!
Και στα πλαισια της αναθεωρησης..Της παλαιολιθικης ιδεολογιας...!!

ένας στρατολάτης είπε...

Ανορθόγραφε σου στέλνω την καλησπέρα μου.


Ανώνυμε νο.1, χωράει αμφιβολία κι αλήθεια σου λέω, μην είσαι τόσο αυστηρός με το ΣΥΡΙΖΑ. Τον αδικείς κατάφωρα.


Ανώνυμε νο.2, δεν ξέρω τι σού'κανε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δώσε τόπο στην οργή.


Μαχαίρη είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν τελικά πολύ περισσότερα αναχώματα απ' ότι εγώ τουλάχιστον αφελώς πίστευα πως υπάρχουν. Κι εκτός από τα αναχώματα υπάρχουν και τα σκετσάκια θυματοποίησης -τι θυματοποίηση; αγιοποίηση- του ΣΥΡΙΖΑ που υποφέρει απ' τις βίαιες χυλόπιτες του ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΙΟΙ ΟΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ,ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΤΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ? ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ (ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ)ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΚΡΟΥΠ

Ρ1977

ένας στρατολάτης είπε...

Μου διέφυγε ο ανώνυμος των 4:26, συγνώμη. Λοιπόν, ναι, είναι μια καλή ερώτηση. Υπό την προϋπόθεση βέβαια πως κάποιος, στην αντίπερα όχθη με τον ζητούμενο, θα ωφελούνταν από τη συνένωση των σχημάτων της αριστεράς. Κατ' εμέ μια τέτοια συνένωση δεν θα σήμαινε πολλά πράγματα. Θα σκορπούσε ίσως έναν ενθουσιασμό σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, θα μάζευε ίσως κι ένα 20-25% των ψήφων. Αλλά και 50% να έπαιρνε, το αποτέλεσμα που δεν θα απέφευγε θα ήταν η απογοήτευση όταν θα επιχειρούσε ανειπτυχώς να αλλάξει τα πράγματα με κοινοβουλευτικά μέσα. Διότι ο καπιταλισμός, φίλε ανώνυμε, δεν γκρεμίζεται με νόμους και προεδρικά διατάγματα. Τελικά θα κατέρρεε όχι μόνο η αριστερά αλλά και η αγωνιστική προοπτική.
Από την άλλη μια μη κοινοβουλευτικού χαρακτήρα συνεργασία αριστερών δυνάμεων θα είχε, πιστεύω, θετικά αποτελέσματα. Σε επίπεδο συνδικαλιστικό και αγωνιστικό δηλαδή. Και στο επίπεδο αυτό εδράζεται ασφαλώς και μια σχετική ευθύνη του ΚΚΕ. Αλλά, αφού τα έφτιαξε το ΚΚΕ-μλ με το ΜΛ-ΚΚΕ ίσως να έχει γίνει το πρώτο βήμα!

Ανώνυμος είπε...

όταν η μούμια του Λενιν σηκωθεί και έρθει εδώ θα δούμε την επανασταση του ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

..καλά τα επιχειρήματα -ιδιαίτερα του "μαχαίρη"-είναι συντριπτικά,και οι απαντήσεις πάντα πάνω στο θέμα του ερωτήματος...

Αλήθεια ξέρει κανείς τι σημαίνει ο όρος "κλειστό σύστημα σκέψης"? αν υπάρχει στη βιβλιογραφία και τι αφορά?

TRASH είπε...

@Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 4:26 μ.μ. :
Αντιστρέφω το ερώτημα: Τώρα,σήμερα,αύριο,(ΟΧΙ στο μακρινό μέλλον)και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη χώρα,ποιοί θα ωφελούνταν από το μη υπήρχε στην αντζέντα καθόλου, ο πολιτικός λόγος ενός ΚΚ;
και σε τι ακριβώς ωφελήθηκε ο λαός από την πολυδιάσπαση της δεξιάς (ΝΔ ΠΑΣΟΚ κλπ); Αυτό, για το αν η ταξική κυριαρχία έχει σχέση με την πολυδιάσπαση ή μη, των πολιτικών εκφραστών της.
δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...
και για να "τσιταρω" και λίγο Lenin:
"δεν είμαστε αδύναμοι επειδή είμαστε διασπασμένοι, είμαστε διασπασμένοι γιατί είμαστε αδύναμοι..."

μαχαιρης είπε...

Επειδη η περιορισμενη..Ισως και κλειστη σκεψη μου..Δεν με βοηθαει...
Δεν μας λες εσυ ΑΝΩΝΥΜΕ...
Τι σημαινει;;;

iraklis oikonomou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ένας στρατολάτης είπε...

Ηρακλή, χαρακτηριστικό όσων τα βάζουν με το Μαΐλη και τείνουν να ετεροπροσδιορίσουν το ΚΚΕ με βάση τη σχέση του με το ΣΥΡΙΖΑ είναι πως έχουν παγιωμένη τη βεβαιότητά τους για το δίκαιό τους. Για τη δυνατότητα κατάκτησης της λαϊκής εξουσίας εντός των ορίων του αστικού συστήματος. Κατ' εμέ και κατά άλλους "μαϊλικούς" (αν έτσι είναι σκόπιμο να οριζόμαστε συλλήβδην) πρόκειται για οικτρές αυταπάτες. Ο Φιντέλ δεν πήρε την εξουσία με εκλογικές συμμαχίες κι ο Αλιέντε χτυπήθηκε κι έπεσε μέσα σ'ένα ηρωϊκό αλλά αναποφάσιστο βηματισμό.
Η τακτική, γενικότερα, του ετεροπροσδιορισμού δείχνει μια ιδιαίτερη ασέβεια για την άποψη του άλλου. Δεν νομίζω πως είμαστε υποχρεωμένοι να απολογούμαστε για τις θέσεις μας. Δεν τις αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι για να χρειάζεται να επανερχόμαστε. Στο κάτω κάτω κανείς δεν απαγορεύει στο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει την εξουσία και να μας βάλει τελικά τα γυαλιά. Δεν ζητάμε από τον Τσίπρα να απολογηθεί για την επιλογή του να μετατρέψει το ΣΥΡΙΖΑ από μετωπικό σε αρχηγικό σχηματισμό. Και να παίξει με τέτοιους -κατά τη γνώμη μου- φτηνούς επικοινωνιακούς όρους.
Όσον αφορά στο Μέτωπο, νόμιζα πως ήταν ξεκάθαρο πως αναφέρονταν σε μέτωπο διεκδίκησης της εξουσίας με όρους επαναστατικούς και όχι αστικοκοινοβουλευτικούς. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την εξουσία ως διεκδικούμενη κοινοβουλευτικά, τότε τελικά μας χωρίζουν μαζί του περισσότερα απ' ότι πίστευα.
Αυτό πάντως Ηρακλή που με εντυπωσιάζει στις συγκεκριμένες εκλογές είναι η επιθετικότητα των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια επιθετικότητα που θα αντιστοιχούσε ίσως στην "αντιοπορτουνιστική ρητορεία" της ηγεσίας του ΚΚΕ αλλά εγώ προσωπικά δεν δέχομαι ότι πρέπει να μείνω μουγγός για να μην πληρώσω τα "σπασμένα" του Μαΐλη. Οι δυο τελευταίες φράσεις ασφαλώς αφορούν ελάχιστα στο σχόλιό σου.

TRASH είπε...

@Μουσικά προάστια:
Μας είχε διαφύγει τελείως πως ο Τσίπρας ηγείται ένοπλου αγώνα με σκοπό τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και την απεξάρτηση της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, οπότε και μπορεί να συγκριθεί με κάποιον τρόπο με τον ...Φιντέλ Κάστρο! (με τον Λαφαζάνη στην θέση του Γκεβάρα, και τον Παπαδημούλη στου Τσινφουέγος να υποθέσω;)
Μαζέψτε το λιγάκι γιατί έχετε ξεφύγει...
-Αν ο Αλιέντε άκουγε τους Χιλιανούς Γόντικες, θα έδινε την εξουσία στον λαό, και δεν θα τοποθετούσε αρχηγό του στρατού τον ...Πινοσέτ! Θα είχε γλυτώσει πολλά η Χιλή. Είπαμε να έιμαστε ανιστόριτοι, αλλά όχι και έτσι!
-Ναι ο Λένιν δεν έκανε επανάσταση, αλλά "αριστερή κυβέρνηση" μαζί με τους μενσεβίκους ενώ βολιδόσκοπούσε και τους καντέ να δει αν βγαίνουν τα κουκιά...
Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;
-Σε περίπτωση που σου έχει διαφύγει, το μέτωπο που διεκδικέι την εξουσία, μπορεί να έιναι επί του παρόντος αδύναμο για κάτι τέτοιο αλλά υπάρχει...
Και όχι, το ΚΚΕ δεν μπορεί από την φύση του να διεκδικήσει την (αστική μια και το ξέχασες) κυβέρνηση. Θα πρόδιδε την τάξη που εκπροσωπεί.
Το σχόλιο σου πάντως μεγαλειώδες, θα καταγραφεί στα πρακτικά για μελλοντικές χρήσεις...
Υ.Γ.
για την περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, οι αποφάσεις στο ΚΚΕ παίρνονται από τα μέλη του. Αλλοι ψάχνουν για ηγετίσκους που να γράφουν στο γυαλί...

TRASH είπε...

Φίλε στρατολάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αποκλείει κάθε άλλον πέρα του κουνοβουλευτικού τρόπου κατάληψης της εξουσίας, αλλά ουδέποτε αμφηβίτησε και την αστική φύση της. Τις δε, σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής, δεν είναι απλά πως δεν τις θεωρεί εφικτές (εξου΄και οι αναφορές στην "δευτέρα παρουσία" του σοσιαλισμού), το ζήτημα είναι πως στην πραγματικότητα τις απεύχεται. Οταν ο Τσίπρας λέει πως θα διαπραγματευτεί με το χαρτί πως "κυνδινεύει η δημοκρατία", τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει εκτός από το "χαλαρώστε τα χαλινά μην γίνει καμμία επανάσταση"; Αρα την θεωρεί εφικτή και απλά την απεύχεται.
Από τότε που έγινα τακτικός αναγνώστης της αυγής, έχω αποκτήσει μία τεράστια απέχθεια (που δεν είχα πριν) για αυτόν τον χώρο. Συνιστώ την καθημερινή της ανάγνωση στους πάντες...

iraklis oikonomou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
iraklis oikonomou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ένας στρατολάτης είπε...

Ωρέ Τρας, ψυχραιμία. Ο Ηρακλής δεν είναι εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Και η αγωνία που εκφράζει είναι αναμφίβολα ειλικρινή. Ανεξαρτήτως διαφωνιών πρέπει -και κυρίως σ'εμένα απευθύνομαι- να χαλιναγωγήσουμε λίγο τις παρορμήσεις μας..

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

"Η άνοιξη όμως δεν θα έρθει με εκλογές"
--------------------

H μεγαλύτερη αλήθεια. Μακάρι κάποια στιγμή να συνειδητοποιηθεί ότι μόνο ο εξεγερμένος λαός μπορεί να σημάνει την καμπάνα της ελπίδας...

ένας στρατολάτης είπε...

Προσοχή για να μην την πατήσετε σαν την αφεντομουτσουνάρα μου:
Πάτησα σα μαλάκας στα "στατιστικά" μια πηγή που λέγεται www3/ personal/scanera ή κάτι τέτοιο και μου τίναξε το pc στον αέρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΓΑΜΕΙ ΤΟ ΠΙΣΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚΕΡ!

Ανώνυμος είπε...

φτανει πια με τις ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ
σε ολες τις διαδηλώσεις το ΚΚΕ λειτουργούσε ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑ επιλέγοντας πάντα διαφορετικό χώρο συγκέντρωσης και διαφορετικό προορισμό (πχ Υπουργείο στη Πειραιώς οταν ΟΛΟΙ οι άλλοι πηγαιναν στη βουλή)
Δεν έγινε μία φορά,έγινε σχεδόν όλες αν θυμάμαι καλά.Χώρια οι συντεταγμένες αποχωρήσεις του...
Τι φοβόταν τότε,ότι θα πρόδιδε την ιδεολογία του?
Ας αφήσουν λοιπόν τα ψέματα και ας μάθουν ότι δεν είναι όλοι ηλίθιοι όπως νομίζει με το τίτλο του βιβλίου του ο υποψήφιος βουλευτής τους ("είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε"-ο ηλίθιος είναι ο υποψήφιος αγοραστής του βιβλίου που θα το αγοράσει γιατί δέχεται οτι ειναι ηλίθιος και δεν ξέρει απο καπιταλισμό)
Στο μαντρί σας μονοι.ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Οχι στο μαντρί τους.Στο Μαυσωλείο τους ειναι πιο ταιριαστό!!

TRASH είπε...

@Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 7:54 μ.μ. :
δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το βιβλίο του μπογιόπουλου, για να δεις σε ποιους αναφέρεται ο τίτλος του.
Αντιγράφω από τον πρόλογό του:

"Βαθιά μου πίστη είναι πως -εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα- η ελάχιστη συμβολή ενός μαρξιστή "γραφιά" για την τεκμηρίωση της αναγκαιότητας να αλλάξει ο κόσμος περνάει μέσα από την προσπάθεια οι εξηγήσεις που τεκμηριώνουν αυτή την αναγκαιότητα να μη συσκοτίζονται από τους "ενσωματωμένους φιλοσόφους" προς τους οποίους, φυσικά, είναι εξαιρετικά αφιερωμένος ο τίτλος του βιβλίου."

Οσο λοιπόν κατάλαβες αυτό που σχολίασες χωρίς να έχεις ιδέα για ποιό πράγμα μιλάς, κατάλαβες και τα υπόλοιπα.
keep trolling...

@Στρατολάτη:
Εγώ ήρεμος είμαι, όταν μου απευθήνονται ήρεμα, αλλά τις τελευταίες μέρες οι προκλήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Οταν ο άλλος σε κατηγορεί πως "δεν θέλεις την κυβερνηση", τι ακριβώς εννοεί δηλαδή; Πως αν πάρει το ΚΚΕ 50% θα την αρνηθεί για να κάνει επανάσταση; Αλλά ακόμη και αυτό να εννοούσε, προς τι οι αναφορές στον κάστρο και τον Λένιν;
Αναφέρεται ευθέως λοιπόν στην λογοπία περί "αριστερής κυβέρνησης" που προωθούν οι μεταΠΑΣΟΚοι του ΣΥΡΙΖΑ και μόνον αυτοί.
Ας με συγχωρήσει λοιπόν ο φίλος, αλλά η απάντηση μου ήταν στο ίδιο ύφος με το σχόλιο...

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Ανώνυμε 3 Μαΐου 2012 7:54 και 8:30. Εκτός από κριτική που κάνετε, έχετε συμμετάσχει ποτέ στο σε ποια συγκέντρωση θα συμμετέχει το σωματείο ή ο σύλλογος σας?
Θα συμμετείχατε και θα λέγατε τα ίδια ξέροντας ότι αυτές η συγκεντρώσεις είναι με την ευγενική χορηγία του ΣΕΒ?
Θα βρισκόσασταν ποτέ στον ίδιο χώρο με την διοίκηση του σωματείου και της πλειοψηφίας του εργατικού κέντρου ”συγκεκριμένα Θες/νίκης” που σας έστειλε εξώδικο γιατί τολμήσατε άλλο ψηφοδέλτιο που θα στερούσε αντιπροσώπους από ΕΚΘ & ΓΣΕΕ ?
Τη διάσπαση την έκαναν αυτοί που ταυτίστηκαν με κυβέρνηση και εργοδότες .
Και ρωτώ ποιος βάζει ποιον σε μαντρί και μαυσωλείο?

Ανώνυμος είπε...

προς TRASH (ΣΚΟΥΠΊΔΙ ?)
οι "ενσωματωμένοι φιλόσοφοι"θα δεχθούν με αγαλλίαση το χαρακτηρισμό του "ηλιθίου",θα αγοράσουν το βιβλίο και θα δουν το φως το αληθινό,γιατί όπως ξέρουμε όλοι,ο μοναδικός ερμηνευτής του Μαρξ είναι ο Μπογιόπουλος

Ή για να το πουμε αλλιώς,όποιος έχει άλλη 'αποψη απο τον βουλευτή επικρατειας Μπογιοπουλο ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.

TRASH είπε...

@Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 11:35 μ.μ. :
Το να πιάνεσαι μία φορά προπέτης και ανενημέρωτος είναι πρόβλημα. Το να προσπαθείς να ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα παριστάνοντας τον εντελώς λοβοτομημένο είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Εγώ φυσικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά, keep trolling...

Ανώνυμος είπε...

προς TRASH-
θα μπορούσα να πω πολλά,εστω και σε ένα φανατικό, απ'οτι καταλαβαίνω όμως πρόκειται για άτομο με τεράστια εσωτερική βία που εξωτερικεύεται με κάθε αφορμή, αλλά κυρίως ΑΓΕΝΕΣ.
Τέλος