Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος, μωρό μου, ποιος;


Η πληροφορία πως ένας βουλευτής μετέφερε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα ποσό που αντιστοιχεί στα ετήσια επιδόματα ανεργίας διακοσίων ατόμων χρωματίστηκε από τα μέσα με εθνικούς τόνους. Το πρόβλημα που βλέπουν είναι πως ο εκατομμυριούχος αφαίρεσε ρευστότητα και εμπιστοσύνη από τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα τα οποία, να μην ξεχνιόμαστε, αποτελούν το μόνο προστατευόμενο εθνικό μας κεφάλαιο.
Φυσικά το θέμα είναι γελοίο, όσο γελοία είναι η υποκρισία που το περιβάλλει. Όσο γελοίος είναι ο υπουργός που καλεί τους καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες. Το πραγματικό πρόβλημα ξεκινά όταν η ευρεία πλειοψηφία των μεροκαματιάρηδων πέφτει με τα μούτρα στη λούμπα του χοντροκομμένου αντιπερισπασμού. Κι αντί να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν ο ίδιος να ψωμολυσσά ή να τρέμει μη χάσει το εναπομείναν ξεροκόμματό του κι ο άλλος (ο ίδιος που με τα "ναι σε όλα" του τον οδήγησε εδώ) να ψάχνει απήνεμα λημάνια για τα εκατομμύριά του, ο παραζαλισμένος μεροκαματιάρης επαναστατεί με την "αντεθνικότητα" της πράξης. Κι απαιτεί να μάθει ποιος είν' τούτος που προδίδει την πατρίδα ενώ την ίδια ώρα η μαυρομετωπίτικη αγέλη "εξειδικεύει" στη βουλή τα μέτρα της εξόντωσής του.
Από εθνική συνείδηση ο προλετάριος ξεχειλίζει. Από ταξική δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα.

6 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα Στρατολάτη.

"ένα ποσό που αντιστοιχεί στα ετήσια επιδόματα ανεργίας διακοσίων ατόμων "

Τςτςτςτς.....λαϊκισμός!

Σ' αυτή τη λούμπα πέφτει πάλι ο... λεβέντης ο προλετάριος. Αντε να του πεις για ταξικό πόλεμο, θα σε... φάει, "...εμένα κινδυνεύει η πατρίδα μου" θα σου πει, Αυτά είναι... κομμουνιστικά πράματα!

Θα το αποκαλύψουν το όνομα του εκατομυριούχου. Θα παίξουν ακόμα λίγο επικοινωνιακά αλλά θα μάθουμε ποιος είναι. Έτσι η... κοινή γνώμη θα ικανοποιηθεί από τα τηλεπαράθυρα, και μαζί της θα ανακουφιστούν και οι υπόλοιποι (πολλοί) λαμόγια εκατομυριούχοι του κυνοβουλίου, που τους βόλεψε μια χαρά το εξιλαστήριο θύμα-κουτός και μπουνταλάς συνάδελφός τους.

Κι ο προλετάριος θα συνεχίσει τα βράδια να προσεύχεται για το καλό της... χώρας του...

Καλή δύναμη φίλε!

ένας στρατολάτης είπε...

Εδώ που τα λέμε λαϊκισμός είναι. Εκεί που λέω πόσο άνετα πήδηξα πάνω από την εθνική λούμπα, πλατς!, τσαλαβουτώ στη λαϊκίστικη..
Βρε τι πάθαμε!
Λούμπες παντού, που να μείνει στεγνός ο έρμος προλετάριος..
Αλλά ειδικά η εθνική, κανονική λίμνη!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Σαν σήμερα ιδρύθηκε η ΕΠΟΝ.
Καλησπέρα.

Μαζεστίξ είπε...

Καλός και βολικός μαλάκας ο έρμος ο προλετάριος...

Ό,τι θέλουν μας κάνουν τελικά.
Τη μέρα που ψηφίζονται οι εφαρμοστικοί νόμοι του Αίσχους, εμείς τον παίζουμε με το ποιος έβγαλε έξω ένα εκατομμύριο.

Πάντως εγώ αν είχα ένα εκατομμύριο, θα το έβγαζα στην Ελβετία.
Το λέω με καμάρι.
Σιγά μην το άφηνα εδώ να ξεροσταλιάζει, ώσπου να αποφασίσει η Μέρκελ κι ο Παπαδήμος πότε θα γίνει η επίσημη πτώχευση.

Δεν ενοχλεί κανέναν το πώς απέκτησαν αυτοί οι τύποι εκατομμυρια ευρώ, την ίδα ώρα που οι ίδιοι δεν εχουν να πληρώσουν το νοίκι.
Τους πειράζει μόνο αν κάποιος έβγαλε σε ξένο καρχαρία τα λεφτά του.
Ενώ αν τα φύλαγε στον ντόπιο καρχαρία, θα ήταν καλά...

ένας στρατολάτης είπε...

Αχ, Ευρυτάνα.
Σήμερα το πρωί χαιρέτησα το άγαλμα του Πρωτοκαπετάνιου στην Πλατεία Λαού στη Λαμία.


Να σου πω Μαζεστίξ, κι εγώ αν είχα ένα εκατομμύριο (και μισό δηλαδή) θα έψαχνα μανιωδώς το όνομά του για να τον συμβουλευτώ σε ποιο ευαγές ίδρυμα το κατέθεσε.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Aν τον άκουγαν, τότε, τον πρωτοκαπετάνιο ΜΑΣ, στρατολάτη, σήμερα θα κουβεντιάζαμε για άλλα και όχι για την ήττα και τις συνέπειες που βιώνουμε ως και σήμερα.