Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κατατονία σε ντο ματζόρε

Αρκετά μετά την πρόσκρουση του κρουαζιερότσουφλού μας στο παγόβουνο και με το φούντωμα των φημών πως το πλοίο όντως θα βυθιστεί και πως κανένα παραπλέον υπερωκεάνειο δεν προτίθεται τελικά ν'αλλάξει ρότα για να σπεύσει σε βοήθεια, οι επιβάτες της τρίτης θέσης στέκονται σχεδόν κατατονικοί ελπίζοντας πως το ναυάγιο θα μεταμορφωθεί μαγικά σε υποβρύχιο. Την ίδια ώρα οι επιβάτες της πρώτης εργάζονται πυρετωδώς για το καπάρωμα των πιο στεγνών θέσεων στις ελάχιστες σωτήριες λέμβους.

Βλέπω σε δημοφιλές λογιστικό σάιτ διαφήμιση (καμουφλαρισμένη σε άρθρο περί του ρόλου του λογιστή) όπου -κατονομαζόμενη και λινκαριζόμενη- "εξειδικευμένη εταιρεία με πολύχρονη εμπειρία και συνεργασίες στο διεθνή τραπεζικό χώρο" κάνει σύσταση ιδιωτών σε τράπεζες του εξωτερικού. Αναλαμβάνει δηλαδή την παρουσίαση του προφίλ του πελάτη και διευκολύνει τη μεταφορά των καταθέσεών του στην τράπεζα του εξωτερικού, έτσι ώστε τα χρήματά του να διασφαλίζονται έναντι του κινδύνου της χρεωκοπίας και του φοβήτρου της δραχμής. Το κλειδί είναι βέβαια η σύσταση, καθώς είναι αμφίβολο αν ο οποιοσδήποτε μεσάζοντας θα ασχοληθεί με τα δυόμισι χιλιάρικα των αποταμιεύσεων της θεια-Γιώργαινας και το υπόλοιπο (λέμε τώρα) του μισθοδοτικού λογαριασμού του κάθε προλετάριου.
Αφού φύτρωσε κι αυτό το φρούτο θα πει πως η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει.
Τι ανεβαίνει, δηλαδή.. Τρέχει.
Και που θα στα-μα-τή-σει;
Και ποιο χρώ-μα θα ζη-τή-σει;
Μην το ψάχνεις, εγώ κι εσύ θα τα φυλάξουμε. Και μη νομίζεις πως θα πούμε "φτου και βγαίνω".


Απορία άσχετη με τα παραπάνω: Τι διάολο φοβούνται οι καναλάρχες από το 2-3% του μεριδίου της ΕΤ1 και βάλανε τον χαρτογιακά που ήθελε να την κλείσει να λυσσάξει κατά της απόφασης του ΔΣ της ΕΡΤ; Νά 'ναι τα χιλιάδες μηνύματα τηλεθεατών που απαιτούν να πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος υπέρ μέγκα κι αντέννα αντί για ΕΡΤ;

3 σχόλια:

Θανασης Ξ. είπε...

Το είδα κι εγώ Στρατολάτη μου το τουλάχιστον κακόγουστο αυτό δήθεν άρθρο στο TaxHaven. Ατόπημα για το κατά τα άλλα καλό λογιστικό site...

Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε...

ένας στρατολάτης είπε...

Καλημέρα Θανάση. Καλό είναι αλλά έχει γίνει σκέτη επιχείρηση. Πολύ διαφορετικό από τα πρώτα ερασιτεχνικά του βήματα. Τότε μου άρεσε πολύ και συμμετείχα στο φόρουμ συχνότατα.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Διάβαζα το άρθρο σου και σε πλέίστα σημεία του, σκεφτόμουν πόσο πληθαίνουν τα λαμόγια με τα κοστούμια και πόσο η κρίση του συστήματος τα ευννοεί για να φορέσουν και... φράκο.
Καλή Κυριακή.