Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πέτρος και Παύλος Πουντίδης

Το Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε αντιπροχτές δύο συνδικαλιστές του Σωματείου Μετάλλου Πειραιά και του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων, τους Πέτρο και Παύλο Πουντίδη, σε 5 μήνες φυλάκιση.
Η συγκεκριμένη δίκη αφορούσε στις κινητοποιήσεις που έκαναν τα ταξικά συνδικάτα το καλοκαίρι του 2008 στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, όπου λειτουργούν επιχειρήσεις εργολάβων που δραστηριοποιούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Η μηνυτήρια αναφορά εργολάβου που αποτέλεσε το πρελούδιο της καταδικαστικής απόφασης στοχοποίησε ευρύτερα τα ταξικά συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης τα οποία «αποτελούν ένα μόρφωμα συνδικαλιστικής δράσης και τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό, αναπτύσσουν, τη συνδικαλιστική τους δράση κατευθυνόμενα απροκάλυπτα από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, με αποτέλεσμα να μετέρχονται πολλές φορές μεθόδους και πρακτικές που αναμφισβήτητα νοθεύουν την έννοια της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης και την μετατρέπουν σε μακρύ και ευέλικτο βραχίονα πολιτικών επιδιώξεων, εναρμονισμένων με τη φιλοσοφία και την ιδεολογία μιας άλλης πολιτικής και ιδεολογικής κοσμοθεωρίας».
Δεν μπορώ να βρω κάπου αναρτημένη ολόκληρη την απόφαση αλλά συμπεραίνω ότι η κατηγορία εντάσσεται στη συνήθη ομοταξία του "τραμπουκισμού". Τουτέστιν οι τραμπούκοι που νοικιάζουν στοιχεία του υποκόσμου -μετά ή άνευ σβαστιχών- κατηγορούν τους συνδικαλιστές για τραμπούκους. Και πετυχαίνουν την τιμωρία τους.
Όπως φαίνεται οι δύο συνδικαλιστές έχουν μπει προ πολλού στο στόχαστρο της "δικαιοσύνης", αφού με μια σύντομη αναζήτηση μπορεί κανείς να εντοπίσει ανάλογες παλαιότερες διώξεις που δεν τελεσφόρησαν. Όπως βέβαια και δεκάδες διώξεις, εκκρεμούσες αλλά και φρεσκότατες, κατά δεκάδων κομμουνιστών (σχεδόν αποκλειστικά) συνδικαλιστών.
Οι διώξεις συνδικαλιστών δεν είναι νέο φαινόμενο. Είναι όμως η πρώτη φορά που καταδικάζονται συνδικαλιστές για τη δράση τους, στη Ζώνη τουλάχιστον. Εντελώς τυχαία η απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά την καταδίκη μαθητών για κατάληψη και την περίφημη όσο και ύποπτη υπόθεση χρηματισμού πασοκοσυνδικαλιστή. Το "γλυκό" έδεσε. Το μπουζούριασμα της χρυσής αυγής ήταν ο λαγός (ως έννοια του στίβου) για τις διώξεις που ακολουθούν. Η εποχή καταδίκης των εγκλημάτων σκέψης (που λέει και ο Lenin Reloaded) αφίχθη.

Φυσικά όσο περιμένω από το λούμπεν μικροαστικαριό να συγκινηθεί άλλο τόσο περιμένω κι από τους ΚΚΕδοφάγους. Επειδή όμως δεν κρατιέμαι, το μόνο που θέλω να σημειώσω για τους τελευταίους, είναι ότι ό,τι γράφεται δεν ξεγράφεται κι ότι το κλίμα στο οποίο οι ίδιοι συμβάλλουν (εκούσια ή ακούσια) δεν έχει μόνο τις διαστάσεις που οι ίδιοι νομίζουν.
Εκεί όμως που θα γράψουν τους καταδικασμένους συνδικαλιστές, εκεί θα το γράψουν κι αυτό. Αν βέβαια οι Πουντίδηδες άφηναν έστω και μια μικρή αντικομματική παρονυχίδα θα γίνονταν αυτοστιγμί φίρμες!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άφησέ τους αυτούς τους άθλιους αντι-Γοντικούς,αντι-Κουτσουμπικούς και αντι-γενικούς.
Όλοι αυτοί θέλουν να καταστρέψουν τους φωτισμένους ηγέτες μας και να βουτήξουν την ανυπεράσπιστη μάζα μας.
Εμείς όμως δε ξεχνάμε τους ηρωικούς αγώνες του ΠΑΜΕ που απέτρεψαν τις απολύσεις των ΚΑΙ απλήρωτων εργαζομένων,στη ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ,τον 902,την ΟΛΜΕ,τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ,την ΕΡΤ,τους νοσοκομιακούς κλπ
Άλλωστε όπως λέει και η παροιμία "Ρώτα και το μπάρμπα μου το ψεύτη,αν δε με πιστεύεις"
χ

ένας στρατολάτης είπε...

Βέβαια. Δεν απέτρεψαν, άρα ας καταδικαστούν τόσο στο δικαστήριο όσο και στη συνείδηση του χ και του ψ. Κοίτα σύμπτωση!
Ή αλλιώς "άμα δεν μπορείς να πετάξεις κύριε, πήδα στο κενό".
Πετάμε κι ένα "Κουτσούμπα", "Γόντικα" κλπ. για να δείξουμε ότι εμείς τη γραφειοκρατία μισούμε κι όχι το μαλάκα που μπλέκει με τις καταδίκες.
Έτσι εύκολα ο "αντιγραφειοκράτης" δίνει άφεση αμαρτιών στο δικαστή.

Ανώνυμος είπε...

Στρατολάτη απορώ,που τα είδες όλα αυτά που γράφεις ως απάντηση
Πού "το καλώς καταδικάστηκαν"?
Γραφειοκράτες?
'Αφεση σε δικαστή?
Εγώ τους εχθρούς των εργαζομένων κατακεραύνωσα.
Οι καταδικασθέντες δεν είναι εργαζόμενοι?Έχουν την απόλυτη αλληλεγγύη μου όπως και όλοι οι άλλοι που αναφέρονται.
Αν έχουν και τη δική σου όλοι,δε βλέπω που διαφωνούμε.
χ

ένας στρατολάτης είπε...

Φαίνεται άλλος χ θα μίλησε για "φωτισμένους ηγέτες" και ψεύτες μπαρμπάδες.
Δεν αμφιβάλλω βέβαια ότι οι καταδικασθέντες έχουν την αλληλεγγύη σου. Πολύ φοβάμαι όμως ότι η αλληλεγγύη αυτή περιορίζεται στην ιδιότητά τους ως εργαζόμενοι και όχι στην διωκόμενη ιδιότητά τους, αυτή των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σαφώς δεν κρίνω ανάλογα με τη ταμπέλα αλλά με τις πράξεις και την ιδιότητα του κάθε ανθρώπου.Αν οι διωκόμενοι είναι εργαζόμενοι κάθε άλλος προσδιορισμός είναι ύποπτος.
Εσύ όμως δε μου λες αν είσαι με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους ή κατά περίπτωση ανάλογα με το αφεντικό.
Δηλ.δε μου λες ΑΝ διαφωνούμε σ'αυτό το σημείο
χ

Ανώνυμος είπε...

το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δίνουν τεράστιους αγώνες στις επιχειρήσεις του Κόκκαλη

Λύσιππος είπε...

Ρε φίλε
Πραγματικά αναρωτιέμαι τι βρίσκεις σ'αυτό το άθλιο "Ροίδη εμ..."
Δεν έχεις καταλάβει ακόμη τι ρόλο παίζει?
Δες σήμερα τη προβολή της μαϊμούς φυλλάδας ΑRB με γραφές του Μάνου και της Ξαφά που θυμήθηκαν την υπερφορολόγηση...
Αν το κριτήριο σου είναι μόνο η ρουφιανιά τους και το ψέμα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ(πχ τότε με τη συνωνυμία κάποιου λατίνου επίσκοπου)υπάρχουν ανώτεροι που δεν λασπώνουν τουλάχιστον το όνομα του Ροίδη και του Λασκαράτου

ένας στρατολάτης είπε...

Μήπως υπερβάλλεις; Πιθανόν να εργάζεται ο άνθρωπος εκεί και γι΄αυτό να προωθεί το έντυπο.
Τώρα, κατανοώ ότι δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις περί ρουφιανιάς και ψέματος ως κριτήριο, γι αυτό σε συγχωρώ. Προσωπικώς χέστηκα και για το ΣΥΡΙΖΑ και για τις πομπές του και γι' αυτό και ελάχιστα ασχολούμαι μαζί του.

Λύσιππος είπε...

Aν ΔΕΝ εργάζεται εκεί γιατί νομίζεις ό,τι το κάνει?
ή
Αν εργάζονται στην athens voice,στα παραπολιτικά,στο Λοιπόν ή σε οποιοδήποτε ρυπαρό έντυπο και το προβάλουν,ΕΣΥ δεν έχεις πρόβλημα

ένας στρατολάτης είπε...

Είναι συζήτηση για να γίνεται στα σχόλια και μάλιστα άσχετου θέματος; Μήπως πρέπει να κάνω τον ινσπεκτέρ Κλουζώ για να βρίσκω που εργάζεται ο καθείς της sidebar?
Αυτοί, ας πούμε, του αγαπημένου σου "Νευροσπάστη" από που μισθοδοτούνται;

Λύσιππος είπε...

Εγώ δε το έθεσα ως προς τη σχέση ενός μπλογκ με τις θέσεις-πράξεις οποιουδήποτε κόμματος,ή ιδέες που είναι όμως ξεκάθαρες,φανερές και συνεπείς ακόμη κι αν διαφωνώ. Γι'αυτό δεν έχω αναφερθεί σε άλλους.
Η απέχθεια μου αφορά,το ύπουλο,το δήθεν,το θολό,το υπόγειο δόλωμα,το ψέμα και το ψευδεπίγραφο,τη καπηλεία...δηλ.αυτό που ονομάζουμε σκουλήκια (και είναι πολλά)

Ο Νευροσπάστης που λες,είναι σχετικά πολύ νέος και φτιάχτηκε από τους πρώτους απολυμένους στις επιχ/σεις του ΚΚΕ(ΤΥΠ/ΚΉ 902,Ρ).
Έχει άξονα θέματα ΜΜΕ,σαφή θέση που ο αναγνώστης γνωρίζει και δεν θυμάμαι ψέμα ή διαστρέβλωση είδησης,

Σωστά,είναι εκτός θέματος ανάρτησης,αλλά δεν υπάρχει άλλος ΑΜΕΣΟΣ τρόπος,να εκφράσω την απορία μου σε σένα και την οργή μου γι'αυτούς.
Ζητάω συγνώμη,και σταματάω εδώ.