Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ελλάδα ΔΕΝ έχεις ταλέντο (πάγε τγία και δγόμο)

Όπως μας ενημερώνει ο ΣΚΑΕΙ, οι έλληνες δεν είναι μόνο χαραμοφάηδες, οκνηροί και διεφθαρμένοι αλλά και ατάλαντοι.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ατάλαντοι, άχρηστοι και πλεονάζοντες είναι κατ' εξοχήν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τόσες φορές το τόνισε ο ΣΚΑΕΙ και το βρωμοσυνάφι του που εμπεδώθηκε. Κι ο πιο σακατεμένος από την κρίση νεόπτωχος γνωρίζει να κατονομάσει τους δημοσίους υπαλλήλους ως πρωταίτιους της δυστυχίας του. Μαζί βέβαια με τους αλλοδαπούς, τους εβραίους και τους "προδότες/δοσίλογους". Την ώρα όμως που η ανάπτυξη επιτέλους έφτασε και οι επενδυτές σφάζονται για το ποιος θα πρωτοεπενδύσει, αλλά η ανεργία κι η φτώχεια θα συνεχίζουν την τρελή τους κούρσα απτόητες, κάτι πρέπει να φταίει επιτέλους γι' αυτό, κι ασφαλώς να μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι μπορεί να είναι ο καπιταλισμός.


Για νά 'μαστε δίκαιοι, ο ΣΚΑΕΙ (αλλά ακόμα δεν έχει ανοίξει) δεν τό 'βγαλε από το κεφάλι του το πόρισμα περί έλλειψης ταλέντου. Το λέει η Ετήσια Έρευνα για την Έλλειψη Ταλέντου στην Ελλάδα (μα τον άγιο Υγιή Ανταγωνισμό, έτσι την ονομάζουν οι θεομπαίχτες) μιας εξίσου σιχαμένης (με το ΣΚΑΕΙ) δουλεμπορικής εταιρείας.
Η έρευνα παρουσιάζει τους πιο ατάλαντους "απασχολήσιμους" ανά ειδικότητα, στην Ελλάδα και στον κόσμο για το 2013.
Κατά σειρά αταλαντοσύνης στην Ελλάδα:

1. Πωλητές:
Κουτορνίθια όλοι τους κι ανθρωποδιώχτες. Πελάτης δεν πατάει, καθαρά εξαιτίας τους.
2. "Υψηλόβαθμα στελέχη" (που μαύρη οχιά να φάει τους εμπνευστές τέτοιων χυδαίων όρων):
Όλοι χαμηλόβαθμης νοημοσύνης.
3. Τεχνικοί:
Αδέξιοι και μαστροχαλαστές.
4. Προσωπικό εξυπηρέτησης και υποστήριξης πελατών:
Τσαπατσούληδες και αργόστροφοι. Όλοι οι πελάτες έχουν να λένε για την αταλαντοσύνη τους.
Και πάει λέγοντας...

Οι εργοδότες πάντως κάνουν ότι μπορούν. Παλεύουν να προσλάβουν εξειδικευμένο και ικανό προσωπικό αλλά παντού συναντούν άχρηστους κι ατάλαντους. Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Φιλάνθρωποι είναι, όχι φιλόπτωχα ταμεία... Πρέπει επιτέλους και οι εργαζόμενοι να υπηρετήσουν την ανάπτυξη.

Τα πιο χτυπητά στοιχεία της "έρευνας" βρίσκονται στην ερώτηση (προς εργοδότες): Γιατί αντιμετωπίζετε δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας;

Στην επιλογή-απάντηση "Έλλειψη διαθέσιμων υποψηφίων" το ελληνικό ποσοστό είναι μισό του παγκοσμίου, 17% έναντι 32%.
Στην επιλογή-απάντηση "Έλλειψη εμπειρίας" είναι υπερδιπλάσιο, 60% ένατι 24%.
Τέλος, στην επιλογή-απάντηση "Έλλειψη προσαρμοστικότητας" το ελληνικό ποσοστό είναι τετραπλάσιο του παγκοσμίου, 16% έναντι 4%.

Συμπέρασμα: αν έχεις εμπειρία (στο στοματικό;) και προσαρμοστικότητα (στο δωδεκάωρο με δυο κατοστάρικα), όλο και κάποιος εργοδότης θα αναγνωρίσει το ταλέντο σου...

1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

Κι εγω,σαν κι εσενα..Παρακολουθω ΣΚΑΕΙ για να δω..Ως που θα το πανε...!!!