Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Επαν-αποκεφαλισμοί

Μεγάλη ήταν η απογοήτευσή μου όταν διάβασα σενάρια εκκαθάρισης/ καρατόμησης / καθαίρεσης του Σπύρου Χαλβατζή. Παραθέτω απόσπασμα δημοσιεύματος εκ των βριθόντων το διαδίκτυο:

ΝΕΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ
Με την απομάκρυνση του Σπύρου Χαλβατζή και του Θόδωρου Τζιαντζή από το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ έκλεισε ο κύκλος των «εκκαθαρίσεων» στον Περισσό........................
Για όσους γνωρίζουν καλά την εσωκομματική «κουζίνα» του ΚΚΕ, η απομάκρυνση του Σπύρου Χαλβατζή και του Θοδωρή Τζιαντζή ήταν αναμενόμενη μετά και τις εκκαθαρίσεις των «παλαιοτέρων» στελεχών από τη νέα Κεντρική Επιτροπή.
Ο κ. Χαλβατζής χαρακτηρίζεται από τη μετριοπάθειά του, ενώ ουκ ολίγες φορές, μετά το 1991, έγιναν προσπάθειες να τεθεί στο περιθώριο από τους «σκληρούς» του κόμματος. Οπως όλα δείχνουν, ο κ. Χαλβατζής θα παραμείνει στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος μέχρι τις εθνικές εκλογές.......................
Το σήμα για την αντεπίθεση του ΚΚΕ έδωσε προχθές μέσα από τις στήλες του «Ριζοσπάστη» ο Δημήτρης Γόντικας -κραταιό στέλεχος του κόμματος- καθώς επεσήμανε τον κεντρικό στόχο του κόμματος, που είναι «η ήττα του οπορτουνισμού και η σταθερή γραμμή πάλης για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων και η εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας, δηλαδή της δικτατορίας του προλεταριάτου σε κάθε χώρα».
Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν τόσο το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Στέφανος Λουκάς, όσο και ο ευρωβουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργος Τούσσας, ο οποίος ασχολήθηκε με την «αντιΚΚΕ προπαγάνδα των οπορτουνιστών».
ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ: Αλέκα Παπαρήγα, γενική γραμματέας της ΚΕ.....

.................

Καλέ! Μα δεν αντικαταστάθηκε η Αλέκα από τον Κουτσούμπα;
Τι ημερομηνία έχει μωρέ το δημοσίευμα, για να δω...
3 Μαρτίου 2009 (;!)

Κοίτα κάτι συμπτώσεις! Οι απομακρυθέντες από την Αλέκα Σπύρος Χαλβατζής και Θόδωρος Τζιαντζής καρατομούνται και από τον Κουτσούμπα:
Ο Αλέκος Χαλβατζής μάλιστα (ο υιός δηλαδή), σημείωσε με έμφαση για πολλών ετών «λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ που σήμερα με δόλια μέσα μετατράπηκαν σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους». Αυτό πιθανότατα αποτέλεσε και το τέλος του πατέρα του από τον Περισσό, μιας και η σημερινή ηγετική του ομάδα βρήκε αφορμή να τον απομακρύνει μαζί με μία σειρά στελεχών όπως οι κ. Μεντρέκας, Μπογιόπουλος, Τσίγκας και Τσιαντζής.

Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει η παραμικρή βάση στα περί εκκαθαρίσεων. Να δεχτώ ότι θα μπορούσε να υπάρχει. Όταν όμως κάποιοι "εκκαθαρίστηκαν" ήδη προ τετραετίας κι ακόμα εδώ είναι και ξαναεκκαθαρίζονται, κάτι δεν πάει καλά με τη σχετική φιλολογία. Ενδεικτική εξάλλου ήταν και η πρόσφατη Μπογιοπουλολογία, η οποία μαράθηκε μεν νωρίς, αλλά τα μαραμένα της άνθη ακόμα στολίζουν τα τεθλιμμένα κοράκια.


Ο Σπύρος Χαλβατζής μου ήταν ανέκαθεν συμπαθής και θα συνεχίσει να μου είναι ανεξάρτητα από το μέλλον του στο κόμμα. Όπως ακόμα συμπαθώ τον Κωστόπουλο και το Θεωνά. Αντίθετα, π.χ., ο Κοψίδης μου ήταν ανέκαθεν αντιπαθής, ακόμα και όταν ήταν στο κόμμα.
Είναι καθαρά ζήτημα ανθρώπινης αύρας.

Ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Μάκης Κοψίδης, όσο δεν περιφερόταν  ζητήματα καρατόμησής τους από το κόμμα ήταν για πολλούς αντιπαθείς γραφειοκράτες. Μόλις ανέκυψαν υπαρκτά και ανύπαρκτα ζητήματα "εκκαθαρίσεων" έγιναν αυτομάτως συμπαθείς ως Μάρτυρες.
Είναι καθαρά ζήτημα εγκεφαλικής φαγούρας.

3 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Αχ βρε φιλε Στρατολατη...
ΠΟΛΛΕΣ φορες θα σε εκπληξει ακομα...Η κατασταση;;

Αλλα αλο ειναι το προβλημα...

akrat είπε...

εγώ δεν έχω ζόρι...

όταν καταλαμβάνεις ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ θέσεις ξέρεις ότι όλα κάποτε ΤΕΛΕΥΟΥΝ...

κάθε αγωνιστής του κινήματος πρέπει να γνωρίζει να δέχεται την επιτυχία και να μονάζει σαν ηττάται πολιτικά...

ένας στρατολάτης είπε...

Βρε Μαχαίρη μισά μου τα αφήνεις! Λέγε ντε, ποιο είναι το πρόβλημα εν τέλει;


Ακράτ, θα συμφωνήσω και θα επαυξήσω. Διότι έχουμε πάντα την τάση να δίνουμε στο "εγώ" πολύ μεγαλύτερη σημασία από το "εμείς".