Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

SYRIZA+KKE=LOVE...or....

Επιτέλους.Πραγματικά μια ευχάριστη είδηση για την αριστερά.Διαβάζω στο iskra ότι:

  "Συζητήθηκε την Τετάρτη (31/10) στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων -καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».
........
Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει ολόθερμα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ όχι κατ’ οικονομία ή κατά παραχώρηση και συμβατικά.
........
Η πρόταση του ΚΚΕ απερρίφθη, όπως αναμένετο στην Επιτροπή, από την κυβερνητική πλειοψηφία, η συζήτησή της, όμως, θα συνεχισθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ολομέλεια της Βουλής!"

Άντε ρε παιδιά,εδώ καίγεται ο κώλος μας,λίγο νερό στο κρασί-ξύδι του μίσους....να φύγουν οι δοσίλογοι και τα γραβατοφόρα στρατά κατοχής,οι φασίστες και μετά ξαναγινόμαστε μαλλιά-κουβάρια
Άντε και βαρέθηκα τα ψευτοδιλήμματα τη Κοκό ή τη Κική μες τη κατοχή
Άντε,αδέλφια μου, αλήτες,πουλιά..

Όμως να ,τα σύννεφα.Ενώ για ψύλλου πήδημα,γράφονται σεντόνια πολεμικής,αυτό αγνοήθηκε ή πήγε στα ψιλά,ενώ θα έπρεπε να εορταστεί με έξαλλους πανηγυρισμούς.Γιατί?
or
Το βλέπω.Μετά τη τρελή  ερωτική βραδιά,θα βγουν πάλι τα μαχαίρια και.....κομμάτια και θρύψαλα.
Τ' είχες Γιάννη,τ'ειχα πάντα.

21 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

ΟΧΙ φιλε...
Ειναι πλεον ισχυροτατο και πιεστικοτατο το ρευμα και απο τις δυο πλευρες...Του "ατλαντικου"
Δεν ειμαι μονος μου...!!

Και στο ΚΚΕ ξερουνε καλα..Οτι αν δικοπει η σχεση με τον κοσμο..Το Κομμα θα ξεπεραστει...

Ανώνυμος είπε...

Μη παρερμηνευτεί η σιωπή ιχθύος από τα μπλογκ του κκε.Δε βγήκε ο ριζοπάστης λόγω απεργιας και δεν έχουν πάρει γραμμή ακόμη,και δε τους επιτρέπουν να έχουν δική τους γνώμη,γιαυτό αναμονή και θα δείξει,αλλά μη περιμένεις και καλό

ένας στρατολάτης είπε...

Ανώνυμε χιουμορίστα τη δικιά σου τη γραμμή να πας να τη φιλοτεχνήσεις στα μπλογκ των ομοίων σου.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Το ζήτημα είναι να υπάρξει ενότητα στη ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μέσω της κοινής μα και δυναμικής αγωνιστικής δράσης στα σωματεία, στις γειτονιές κλπ, ώστε να αποκρουστεί αυτή η ανελέητη επίθεση με πιο μαζικούς όρους. Εκεί θεωρώ πιο ΧΡΗΣΙΜΗ και αποδοτική για το κίνημα μια συνεργασία αριστερών ανθρώπων, παρά συνδιαλλαγές στις ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ που μάλλον δεν οδηγούν πουθενά ή και που οδηγούν, καμιά φορά, στον αδιέξοδο δρόμο της κυβερνητικής διαχείρισης που κατά τη γνώμη μου αποτελεί ταφόπλακα για το λαό.

ο Ικτίνος είπε...

@μαχαίρη
το "ΟΧΙ" και το "μόνος μου"δε ξέρω αν το κατανοώ σωστά.Έχω αμφιβολίες πόσο πιεστικότατο είναι το ρεύμα εκατέρωθεν

@άνώνυμος 5.43
Δε ξέρω αν είναι έτσι,πάντως αυτή η σιωπή δεν είναι ελπιδοφόρα

@Στρατολάτη
Γιατι προγκάς τους φίλους αναγνώστες?Δώσε μας τη δική σου εξήγηση για τη σιωπή

@ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ
συμφωνώ περί ηγεσιών και βάσης.
Αν όχι κυβερνητική,τότε τί?και πως?Ποιός θα αποφασίζει και θα εκτελεί?
Βεβαίως είμαστε επιφυλακτικοί με κάθε εξουσία,αλλά έχουμε άλλους δρόμους?

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Εννοώ τη λογική διαχείρισης της αστικής εξουσίας που διέπει αρκετούς ποικοιλώνυμους (εμφανείς και αφανείς) φορείς της αριστεράς.
Κυβερνητισμός κι επάνω τούρλα που λένε στο χωριό μου, είναι το παν για πολλούς εξ' αυτών!
Κατά τη γνώμη μου, φίλε Ικτίνε, ο ίδιος ο λαός μέσα από την εμπειρία της μαζικής και επαναστατικής του πάλης, όταν φυσικά ο ίδιος το αποφασίσει, θα οικοδομήσει και τη δική του πρόταση για τη νέα κοινωνία, τους θεσμούς της και τους τρόπους διακυβέρνησης με ενεργό (αποφασιστικό) συμμέτοχο τον ίδιο το λαό.
Μέχρι τότε όμως, προέχει να αγωνιστούμε για την ανατροπή των επώδυνων μέτρων σήμερα, εδώ και τώρα.
Και η κοινή συνεργασία των εργαζομένων στη βάση και στις άμεσες διεκδικήσεις του είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Παρεμπιπτόντως, τi στο διάτανο είναι αυτές οι μπλε διαφημιστικές υπογραμμίσεις που βγαίνουν σε σχόλια και κείμενα.
Πως εξαλείφονται; ξέρει κανείς ωρέ;

blackbedlam είπε...

Είναι αλήθεια ότι συνεργασία με τον Σύριζα δεν μπορεί να προκύψει.
Οι διαφορές είναι χαοτικές .
Το βασικό είναι ότι ο μεν Σύριζα επιδιώκει την πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ και από την άλλη το ΚΚΕ και πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, εκτιμά ότι η παραμονή μας στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ και μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που πια έχει εξαντλήσει τα ιστορικά του όρια, δεν μπορεί να ακολουθηθεί φιλολαϊκή πολιτική,σε αντίθεση με τον Σύριζα που ουσιαστικά μιλά για ορθότερη διαχείριση της λειτουργίας του συστήματος.

Υπάρχουν δεκάδες αναλύσεις και ερμηνείες που αιτιολογούν αυτήν την θέση του ΚΚΕ και τους λόγους μη συνεργασίας με τον Σύριζα.
Από αυτό το σημείο, έως το δεν συμπορευόμαστε στους δρόμους αγώνα ,δεν προσεγγίζουμε τον κόσμο του Σύριζα,της Ανταρσύα, των συνεργασιών των ΚΚΕ μλ, κόσμο που ανήκει στις λαϊκές μάζες, άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς,υπάρχει μεγάλη διαφορά που δεν συνάδει ούτε με το πρόγραμμά μας,κυρίως όμως με τις ανάγκες των καιρών.
Με την στάση και την πρακτική μας πολλές φορές αυτός ο κόσμος περνά απέναντι αντί να καταφέρουμε να τον φέρουμε δίπλα μας.
Είναι, που πολλές φορές ταυτίζουμε το όποιο κόμμα με τον κόσμο που το ακολουθεί.
Έναν κόσμο σε απόγνωση, με άγνοια των νομοτελειών που διέπουν το καπιταλιστικό σύστημα, με ανάγκη να απεμπλακεί από το αδιέξοδο της βαρβαρότητας,
Το όποιο κόμμα μπορεί και είναι οπορτουνιστικό,φασιστικό,νεοφιλελεύθερο ή ότι άλλο, με θέσεις προγράμματα και πολιτική που πιστεύω και εγώ ότι όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει διεξόδους στην κρίση, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια την δημοκρατία έστω αυτήν την δική τους κουτσουρεμένη δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

H σιωπή των αμνών του ΚΚΕ
Αφελής είσαι
Ακόμη δε κατάλαβες πως δουλεύουν

Ανώνυμος είπε...

Το είπα και με έβρισε ο άλλος.
Μη περιμένεις καλό
Να γιατί η σιωπή

Διαβάζω την ανακοίνωση του ΚΚΕ και τα ευχαριστήρια

" χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη διγλωσσία και τον καιροσκοπισμό.....η τοποθέτησή του στη Βουλή υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ αποτελεί υποκρισία. "

Μη δώσεις το χέρι σου,θα στο δαγκάσουν.Είναι η ηθική τους χρόνια τώρα.

Φατάζεσαι να μη τη ψήφιζε

Ανώνυμος είπε...

Είδα κι εγώ την ανακοίνωση του ΚΚΕ που βρίζει το ΣΥΡΙΖΑ διότι ψήφισε τη πρόταση του ΚΚΕ.
Δεν εξηγείται διαφορετικά,Στο ΚΚΕ ή σχιζοφρενείς είναι ή βαθιά ανήθικοι
ΑΧ-ΒΑΧ

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Περάσαμε ένα 1981 με το παΣΟΚ, γιατί πρέπει να περάσουμε και ένα με τον Τσιριζα?
Δεν μάθαμε από τα ψιλά γράμματα των τραπεζών?
Που το νέο Πασοκ αμφισβητεί την ΕΟΚ που μας καταλήστεψε?
Η σωτηρία του λαού δεν χωράει μεσοβέζικες λύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ε.Ε. ή Σταλινισμός
Τώρα,φέτος τι γίνεται ;

ένας στρατολάτης είπε...

Σέβομαι απόλυτα την θέση του Ικτίνου για την ελευθερία της διατύπωσης των σχολίων χωρίς λογοκρισία. Η δική μου θέση διαφέρει μόνο στο ότι η έλλειψη λογοκρισίας πρέπει να γίνεται σεβαστή εκατέρωθεν. Τουτέστιν, ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε, όσο κι αν αυτό μ'ενοχλεί αρκεί να συνοδεύει το σχόλιό του με τεκμηρίωση, έστω και στοιχειώδη. Όχι απαραίτητα σεβασμό για το ιστολόγιο. Δε μ'ενοχλεί να μου γράψει κανείς "Στρατολάτη είσαι μαλάκας" αρκεί να προσθέσει "διότι τον παίζεις πέντε φορές τη μέρα".
Αι χαντ ινάφ από σχόλια ανωνύμων που γράφουν ότι τους καυλώσει, εντός ή εκτός θέματος. Είναι ίσως και τα πέντε χρόνια στη μπλογκόσφαιρα. Μετά από τέσσερα χρόνια μπορεί και ο Ικτίνος να χαβ ινάφ.
Όπως καλά γνωρίζει ο Ικτίνος, δεν είναι "επισκέπτης-φιλοξενούμενος", που έλεγε σε κάποιο σχόλιό του. Το μπλογκ αυτό είναι δικό του όσο και δικό μου.
Απλά εγώ, εκτός από πολύ περιορισμένο χρόνο, έχω πια περιορισμένη διάθεση για ανταλλαγές τσιτάτων με ανώνυμους.
Με τους φίλους κι "εχθρούς" που προτιμούν το διάλογο τα ξαναλέμε στο μέλλον.
Για την ώρα εμπιστεύομαι αυτό το σημαντικό κομμάτι της ζωής μου στα χέρια του Ικτίνου.

ο Ικτίνος είπε...

@ΕΥΡΥΤΑΝΑ
1.Καλά όλα αυτά αλλάτ τα βλέπεις γίνονται μέσα στα επόμενα 50 χρόνια-στα προηγούμενα 90 δεν έγιναν- ή μιλάμε για ουτοπία?

2.Για το τεχικό ερώτημα το μόνο που μπορω να φανταστώ είναι να ελέξεις κάποιες παραμέτρους στο λογ/μό σου στη google ή κανένα δεξί κλίκ ποντικιού όταν είσαι πάνω.

3.Το βιβλίο περι δοσιλόγων της Σ.Ε.που αναζητούσα το βρήκα

ο Ικτίνος είπε...

@blacbedlam
Kάποτε σε κρίσιμες εποχές σε όλη την ευρώπη-και στην Ελλάδα-επαιξαν τα Λαίκά μέτωπα με κομμουνιστές και αστούς δημοκράτες.Όπου έγινε(πχ Γαλλία)υπήρχαν σημαντκά θετικά αποτελέσματα για το λαό.Αναχαίτηση φασισμού,φιλολαικά εργασιακά μέτρα κλπ.Οπου δεν έγιναν πχ Γερμανία,τα γνωστά τραγικά.
Πέραν αυτού γιατίτο ΚΚΕ δεν είχε πρόβλημα να συνεργάζεται με το ΔΗ.ΚΙ του Τσοβόλα σε light εποχές,και τώρα στη κατοχή,με το φασισμό σε επέλαση,έχει προβλημα με τις άλλες εκφράσεις αριστερών?
Τέλος θα ήθελα τη γνώμη σου για τη σιωπή και την ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με την υπερψήφιση από το ΣΥΡΙΖΑ της προτάσεως του,αφού αυτό ήταν το θέμα της ανάρτησης.

ο Ικτίνος είπε...

@Ανωνύμους
Είδα και γω την ανακοίνωση.Δυτυχώς επικράτησε το or και όχι το love.

ο Ικτίνος είπε...

@ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ
το σχόλιο σου νομίζω λίγο γενικό και μακριά από το θέμα της ανάρτησης.Κατά τ'άλλα ισχύουν και εδώ τα λεγόμενα σε ΕΥΡΥΤΑΝΑ και Blackbdlam

ο Ικτίνος είπε...

@Στρατολάτη
Να σε ευχαριστήσω και να σου πω ότι θέλω και πρέπει να γράφεις.Μου λείπει όπως και πολλά άλλα...
Για τα "περί λογοκρισίας" επιμένω απόλυτα στις απόψεις μου για απόλυτη ελευθερία λόγου,και ίσως το θέμα να πρέπει να συζητηθεί σε μελλοντική ιδιαίτερη ανάρτηση.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Φίλε Ικτίνε,
όσον με αφορά ποτέ δεν πίστεψα ότι η ποθούμενη ανατροπή μπορεί να επιτευχθεί μέσω οποιονδήποτε "σωτήρων" δηλ. μέσω μιας λογικής "ανάθεσης" σε πεφωτισμένους εκπροσώπους/ηγέτες κλπ.
Αντίθετα φρονώ ότι είναι υπόθεση του ίδιου του λαού, της δικής του δράσης και των δικών του αποφάσεων (εάν και όταν!).

Βάσει αυτών λοιπόν, με αφήνει παγερά αδιάφορο ή μάλλον μου προκαλεί ανησυχία μια κυρίαρχη αντίληψη (δεν πιστεύω ότι διέπει εσένα, αλλά σίγουρα διακατέχει πολύ κόσμο) που λέει περίπου το εξής: μπροστά στα δύσκολα ας εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην "ενορία" του κάθε σύριζα για να σωθούμε προσωρινά και κατόπιν βλέπουμε!
Αν ο κόσμος μπει σε αυτού του είδους τη διαδικασία, αρνούμενος έτσι ουσιαστικά τη δική του ενεργό δράση, σίγουρα θα θερίσει νέες απογοητεύσεις και καινούργιες ήττες, για να μην σου πω ότι το φάντασμα του "πασοκ'81" όχι μόνο δεν αναλήφθηκε στους ουρανούς αλλά αντίθετα μετουσιώνεται και καιροφυλακτεί μέσω τμημάτων της συμβιβασμένης/καθεστωτικής αριστεράς.

Εξακολουθώ να φρονώ ότι αυτό το σύστημα δεν μετασχηματίζεται ούτε φτιασιδώνεται και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης όπου η αγριότητά του αποτελεί τη μόνη του διέξοδο. Ναι, πιστεύω ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη να "γκρεμίσουν συθέμελα παλάτια και θρόνους" με τη μαζική εξεγερσιακή τους δράση και όχι να μετατραπούν σε όχημα οποιουδήποτε εποφθαλμιά να κυβερνήσει και να διαχειριστεί το γνωστό καπιταλιστικό στάτους κβο.

Προφήτες για τους χρόνους που μπορεί να συμβούν ή να μη συμβούν όλα όσα ανέφερα δεν μπορεί να γίνουμε. Αλλά, σκέψου ότι πριν τρία χρόνια επίσης δεν φανταζόμασταν το εύρος της επίθεσης που θα δεχόταν ο λαός.
Συνεπώς, τίποτε δεν είναι ουτοπία, οι συνθήκες αλλάζουν μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα οπότε κανείς μας ας μην προδικάσει αν ο λαός θα πραγματοποιήσει ή όχι άλματα που πιθανόν να μην τόλμησε για πολλά προηγούμενα χρόνια...

Σε χαιρετώ φίλε Ικτίνε, τα ξαναλέμε.