Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ανάλυση ι-μεϊλικών κοπράνων και άλλες ιστορίες για αγρίους

Γιατί το 85-90% των εκλογέων ψήφισε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή ένωση;
Γιατί τέτοιος τρόμος στο ενδεχόμενο εξόδου απ' την ΕΕ;
Γιατί εν τέλει ο λαός γουστάρει 'αριστερά' αρκεί αυτή να υπόσχεται την πίτα γεμάτη και το σκύλο χορτάτο;
Η απάντηση καμιά φορά κρύβεται στις λεπτομέρειες. Παράδειγμα, ένα αηδιαστικής αισθητικής και περιεχομένου "ανέκδοτο" που βολτάρει εσχάτως στα mail σέρνοντας πίσω του κατεβατά διευθύνσεων και αρκετούς πρόθυμους αναμεταδότες. Το καταθέτω εδώ αποκειστικά και μόνο ως τεκμήριο:

Θέμα: Κουβανέζικη κηδεία (Θ Ε Ϊ Κ Ο)
Όλη η οικογένεια στην Κούβα έμεινε έκπληκτη όταν έφτασε από το Μαϊάμι ένα φέρετρο με το πτώμα μίας πολύ αγαπημένης θείας τους. Το πτώμα ήταν μέσα στο φέρετρο με το πρόσωπο κολλημένο πάνω στο κρύσταλλο. Ανοίγοντας το φέρετρο, η οικογένεια βρήκε ένα γράμμα, που ήταν καρφιτσωμένο πάνω στα ρούχα της θείας με μία παραμάνα. Το γράμμα έγραφε :
«Αγαπητοί Πατέρα και Μητέρα,
Σας στέλνω το πτώμα της θείας Χυμένα για να τελέσετε την κηδεία στην Κούβα, όπως ακριβώς επιθυμούσε και η ίδια. Συγχωρήστε με που δεν μπόρεσα να τη συνοδέψω, αλλά γνωρίζετε ότι τα έξοδα ήταν πάρα πολλά μαζί με όλα αυτά, που
εκμεταλλευόμενη την περίσταση, σας στέλνω. Στο πάτωμα του φέρετρου, κάτω από τη θεία : 12 κονσέρβες τόνου Χ, 12 μπουκάλια conditioner και 12 μπουκάλια σαμπουάν Χ, 12 βαζάκια βαζελίνης Χ (Πολύ καλή για το δέρμα. Δεν κάνει για μαγείρεμα!), 12 σωληνάρια οδοντόκρεμας Χ, 12 οδοντόβουρτσες, 12 κονσέρβες μαρμελάδας Χ (από τις καλύτερες, είναι Ισπανικές), 4 κονσέρβες λουκάνικα Χ. Παρακαλώ μοιραστείτε τα μέσα στην οικογένεια (Χωρίς τσακωμούς !!!) Στα πόδια της θείας Χιμένα είναι ένα ζευγάρι Χ, καινούργια, νούμερο 9 για τον Χουάν (είναι για εκείνον, αφού με το πτώμα του θείου Χοσέ δεν στείλαμε τίποτα για τον Χουάν και εκείνος στεναχωρέθηκε!). Στο κεφάλι της είναι 4 ζευγάρια καινούργιες κάλτσες για τα παιδιά του Αντώνιο, και είναι όλες διαφορετικά χρώματα. (Παρακαλώ, επαναλαμβάνω, να μην τσακωθούν !). Η θεία Χιμένα είναι ντυμένη με 15 αντιανεμικά Χ. Το ένα είναι για τον Ρομπερτίτο και τα άλλα για τα παιδιά του και τα ανίψια του. Η θεία επίσης φοράει μία ντουζίνα σουτιέν Χ. Μοιράστε τα στις γυναίκες και επίσης 20 μπουκαλάκια μανό Χ, τα οποία βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες του φέρετρου. Η θεία επίσης φοράει 9 παντελόνια Χ και 3 παντελόνια Χ. (Μπαμπά, παρακαλώ κράτησε τα 3 και δώρισε τα υπόλοιπα στα αδέλφια μου). Το ρολόι Χ, που μου ζήτησε ο μπαμπάς είναι στο αριστερό χέρι της θείας. Επίσης φοράει αυτά που ζήτησε η μαμά (δακτυλίδια, σκουλαρίκια, κ.α.). Η καδένα που έχει στο λαιμό είναι για την πρώτη μου εξαδέλφη Καρλότα καθώς επίσης και τα δακτυλίδια που έχει η θεία στα πόδια. Τα 8 ζευγάρια καλσόν Χ που φοράει είναι για να τα μοιραστούν φίλες και γειτόνισσες, ή, αν θέλουν, μπορούν να τα πουλήσουν (αλλά παρακαλώ να μην τσακωθούν!). Η οδοντοστοιχία που έχουμε βάλει στη θεία είναι για τη γιαγιά, που είναι χρόνια χωρίς δόντια και δεν μπορεί να μασήσει. Με αυτά τα δόντια θα μπορεί να μασήσει χωρίς να πρέπει να μουλιάζει τα πάντα στον καφέ. Οι διεστιακοί φακοί στα γυαλιά είναι για τον Αλφρεδίτο, αν και είναι στους βαθμούς που φορούσε η ίδια. Για εκείνον είναι επίσης και ο σκούφος που φοράει η θεία. Το ζευγάρι ακουστικά βαρηκοΐας που φοράει στα αυτιά είναι για τη θεία Καρόλα. Δεν βέβαια ακριβώς αυτά που χρειάζεται η θεία, γιατί τα αγόρασα από δεύτερο χέρι μιας και τα ολοκαίνουργια ήταν πολύ ακριβά. Τα μάτια της θείας δεν είναι αληθινά, είναι από κρύσταλλο. Βγάλτε τα και από πίσω θα βρείτε τις χρυσές βέρες για το γάμο της Ζοζεφίνας. Η περούκα που φοράει η θεία είναι επίσης για τη Ζοζεφίνα, για να είναι πολύ όμορφη στο γάμο της. Ελπίζω κανείς να μην πάρει είδηση πριν φτάσει το πτώμα στην Κούβα.
Υ.Γ.
Παρακαλώ, βρείτε ένα παλιό ρούχο να ντύσετε τη θεία για την κηδεία και παρακαλώ τελέστε μία λειτουργία για την ανάπαυση της ψυχής της, μιας και εκείνη σας βοήθησε μέχρι και μετά το θάνατό της. Όπως θα δείτε, το φέρετρο είναι από πολύ καλό ξύλο (δεν πιάνει τερμίτες), διαλύστε το και μ'αυτό φτιάχτε τα πόδια του κρεβατιού της μαμάς και ότι άλλο  χρειάζεται στο σπίτι. Το κρύσταλλο του φέρετρου βγάλτε το για να φτιάξετε την εξώπορτα της γιαγιάς, αφού το τζάμι στην πόρτα της έχει σπάσει εδώ και χρόνια. Με το πανί από το φέρετρο, που όπως θα δείτε είναι λευκό σατέν (20 δολάρια το  μέτρο), η Ζοζεφίνα μπορεί να φτιάξει το νυφικό της. Μέσα στην όλη σας χαρά μην ξεχάσετε να ντύσετε τη θεία Χιμένα για  την ταφή. Για άλλη μία φορά θα ζητήσω να μην τσακωθείτε για τα πράγματα που σας έστειλα. Με τον θάνατο της θείας  Χιμένα, η θεία Μπλάνκα στεναχωρήθηκε πολύ και τώρα είναι πολύ άρρωστη. Οπότε πολύ σύντομα θα σας στείλω κι άλλα πράγματα.
Φιλιά σε όλους.
Με πολλή αγάπη Μαρία Ντολόρες»

Θα μπορούσε ίσως κάποιος να ισχυριστεί πως το παραπάνω είναι ένα ακόμα κακόγουστο ανέκδοτο αμερικάνικης προέλευσης (κρίνοντας από το νούμερο των παπουτσιών) το οποίο κάποιος ανόητος αργόσχολος θεώρησε αξιομετάφραστο. Όπως όμως μέσα στα κόπρανα μπορεί κανείς να ανακαλύψει με τι τρέφεται κάθε ζώο, έτσι μέσα στα ιντερνετικά κόπρανα -όπως αυτό- μπορεί κανείς να εντοπίσει τις ιδέες ταχυφαγείου που θρέφουν τον σύγχρονο homo internetus. Αυτός που παραλαμβάνει, διαβάζει και προωθεί ως αξιόλογο ή ακόμα και "θεϊκό" (ήμαρτον Παναγία μου!) ένα τέτοιο mail ανήκει σ'αυτή ακριβώς τη γενιά κατανάλωσης ιδεών Μακντόναλντς. Είναι η γενιά για την οποία η δυνατότητα κατοχής ενός επώνυμου καταναλωτικού είδους αποτελεί την ολοκλήρωση της ανθρώπινης υπόστασης και της δημοκρατίας. Η γενιά για την οποία το ενδεχόμενο απώλειας της δυνατότητας κατοχής ή κατανάλωσης επωνύμων ειδών είναι ότι πιο επάρατο. Και πάντως σαφώς πιο δυσάρεστο από τυχόν μειώσεις μισθών, καταστροφές εργατικών δικαιωμάτων και άλλα μπαναλικά που "συμβαίνουν προσωρινά" έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μελλοντική πρόσβαση στο καταναλωτικό όνειρο. Η δύναμη του διαδικτύου είναι αδιαμφισβήτητη και δεν είναι τυχαίο το ότι ένας υστερικός νεοφιλελεύθερος σαν το Τζήμερο παρ' ολίγο να μπει στη βουλή στηριζόμενος κυρίως στους ιντερνετικούς του φίλους.
Για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα, το 85-90% των εκλογέων που ψήφισε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή ένωση τι φοβάται περισσότερο; Μήπως πεινάσει; Αυτό, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα συμβεί έτσι κι αλλιώς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή στις ευρωενωσιακές δομές. Ή μήπως ο φόβος του είναι το ασφαλέστερο μέσο για να μένει ευχαριστημένος με τα όλο και λιγότερα που έχει, αρκεί να μην αναγκαστεί να παλέψει για τη χειραφέτησή του;
Αυτοί που τάζουν την παραμονή της χώρας σε μια ΕΕ χωρίς μνημόνια παίρνουν τη δύναμή τους από τον ίδιο αυτό φόβο. Σηκώνοντας το λάβαρο για τον αγώνα του τερπνού συσπειρώνουν γύρω τους τους φοβισμένους. Δεν κάνουν όμως τίποτα για να παλέψουν το φόβο. Τίποτα στην κατεύθυνση της λαϊκής χειραφέτησης. Ο φόβος, σε συνδυασμό με την προοπτική της άκοπης νίκης γεννούν την αντιπάθεια για όσους πιστεύουν πως η νίκη δεν δωρίζεται αλλά κατακτιέται.
Είναι η αντιπάθεια που αντιμετωπίζουν πάντα όσοι επιλέγουν τη σύγκρουση αντί της σύμπλευσης με τις αυταπάτες.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σου έκανα τηΝ ερωτηση και πριν λιγες μερες.
"Α/Ο Διεθνισμος που πήγε?.Β/Στα 450 εκατομ.πληθυσμό ,ποιοι ειναι οι ομοιδεατες σας καιΓ/ γιατί μαζί τους δεν αλλάζετε την ευρώπη?"
ΔΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ
Ζ1977

Ανώνυμος είπε...

Φίλε στρατολάτη, μην φορτώνουμε το Λαό με ευθύνες που δεν του αναλογούν... ειδικά τα τελευταία δυο χρόνια... Δεν έχουμε να κάνουμε με φόβο, αλλά πολύ περισσότερο με απελπισία θαρρώ!
Εξαιρετική ωστόσο η ανάρτησή σου!

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνω και δεν είναι ιστορικά άτοπο.Η Σάμος πριν 100 περίπου χρόνια υπήρξε αυτόνομη Ηγεμονία με δική της βουλή.
Κατ'αναλογία λοιπόν Ε.Ε.-ΕΛΛΑΔΑ προσωρινά και αφου πλειοψηφεί εκεί το ΚΚΕ,να ζητήσει αποδέσμευση της Σάμου απο το άθλιο και ερμαιο των καπιταλιστών Ελλαδικό κράτος,να εφαρμόσει το προγραμμα του και οι υπόλοιποι Έλληνες θα Ζηλέψουν απο τα επιτευγματα και θα ψηφίσουν και αυτοί ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

γιατί δε γράφεις πάνω σε επίκαιρα και φλέγοντα θέματα?
εντάξει το εμπεδώσαμε,πρέπει να φυγουμε απο την Ε.Ε.
F-16

Ανώνυμος είπε...

O κόσμος μίκρυνε δεν το έχεις καταλάβει?Οτι ειναι να γίνει δεν μπορεί να είναι "εθνικό" μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Το "έξω από την Ε.Ε." είναι το ίδιο με το "ξεχωριστά και μακριά απο τους υπόλοιπους διαδηλωτές"
κλασσικο ψυχωτικό σύνδρομο αλλά με (πολιτικό)καμουφλάζ όπως όλες οι ψυχώσεις.
caps

Ανώνυμος είπε...

One of the slogans of his supporters on the internet rhymes: "Come on Alexi - for a Greece that's sexy!"
(ξενα ΜΜΕ)
Γιαυτό λυσσάνε οι αντι-ερωτικοί Κνιτες

Ανώνυμος είπε...

Αφησέ τους να ζήσουν το European Dream!Έιναι τόσο γλυκό!Στο κάτω -κάτω τι είναι η Ε.Ε.και το υπέροχα σκληρό νόμισμά της, για τις νεώτερες γενιές; "The staff that dreams are made off".Ας με συγχωρήσει ο Ντ.Χάμμετ.

Μαζεστίξ είπε...

Στρατολάτη έχεις δίκιο για τα φοβικά σύνδρομα που καλλιεργεί όλο το σύστημα ανεξαιρέτως.
Επειδή έχω διατυπώσει σε ομηγύρεις αρκετές φορές την άποψή μου πως ίσως θα ήταν ευεργετική -συνοδεία και κατάλληλης πολιτικής- η αποδέσμευση της χώρας από την Ευρωζώνη, εισπράττω συνεχώς την αυτοματοποιημένη αάντηση πως θα ζούμε σχεδόν σε... σπηλιές.
Κι όταν καλοπροαίρετα ρωτώ "αν μέχρι το 2001 ζούσαμε σε σπηλιές", εισπράττω απαντήσεις άρες-μάρες.

Η ελληνική κοινωνία είναι ρπος το παρόν ευρω-λάγνα.
Έστω και λόγω εξαναγκασμένων ανακλαστικών.
Αυτό χρειάζεται χρόνο για να ξεριζωθεί.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία δεν είναι ε΄τοιμη να αποδεχτεί αυτό το ενδεχόμενο και ίσως αν κάποιος μιλήσει γι αυτό να δημιουργήσει τέτοιο πανικό που θα κανει και κακό στο τέλος.

Στην περίπτωση του ευρώ πρέπει πράγματι να ωριμάσουν οι συνθήκες.
Αλλά πιστεύω πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.
Πιστεύω μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Έτσι κι αλλιώς μια έξοδος απ το ευρώ στην παρουσα φάση θα έβρισκε την ελληνικη οικονομια απροετοιμαστη για αυτο το ενδεχομενο και κυρίως αν γίνει απο αυτους που κυβερνουν και σημερα, τοτε η εξοδος απο το ευρω θα εχει ειρ΄τοερα αποτελεσματα ακομα και απο την παραμονη μας σε αυτό.

ένας στρατολάτης είπε...

Φίλτατε Μαζεστίξ, εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν γίνεται να απορρίπτεις τους εκβιασμούς αλλά να υποκύπτεις επιλεκτικά σε κάποιους από αυτούς. Διότι το "η έξοδος από το ευρώ στην παρούσα φάση θα έχει χειρότερα αποτελέσματα από την παραμονή σε αυτό" είναι ένας από τους υπάρχοντες εκβιασμούς. Στις διαπιστώσεις σου για την ετοιμότητα της κοινωνίας για την απόρριψη του εκβιασμού αυτού συμφωνώ απόλυτα. Όμως θα επιτρέψεις σ'εμένα να εξακολουθώ να πιστεύω πως η ιστορία γράφεται με ριζικές ανατροπές κι όχι με ακροβασίες εντός των πλαισίων του ρεαλισμού.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζ1977

Τηλέμαχος είπε...

Ζ1977, είναι γνωστό, ότι ποιό εύκολα απαντά κανείς σε μια ερώτηση που του υποβάλουν δέκα σοφοί, παρά σε μια ερώτηση που του υποβάλει ένας ανόητος.
Και ένα από τα χαρακτηριστικά του ανόητου είναι και το ότι, τον ανόητο δεν τον ενδιαφέρει η απάντηση στην ερώτησή του, παρά μόνο η ερώτηση του. Στην καλύτερη περίπτωση στην ερώτησή του, υπάρχει πάντα μόνο μια απάντηση, η οποία υπονοείται στην ερώτηση, η δική του.

Ζ1977, τι να την κάνεις την απάντηση; Εσύ εκεί, ατάραχος στον κόσμο σου!!

Ανώνυμος είπε...

@ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ TRUSH Ή ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΑΤΗ?

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ,ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΝΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΤΟΥΣ,Ή ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ή ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥΣ
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ
Ζ1977

Ανώνυμος είπε...

ειδική και γενική συμβουλή.
(ισχύει διαχρονικά)
Άν αρχίσεις συζήτηση με έναν βλάκα θα σε κατεβάσει στο δικό του επίπεδο και θα σε κερδίσει λόγω πείρας

Taliban

ένας στρατολάτης είπε...

Ζ1977 αν και με κάλυψε απόλυτα ο Τηλέμαχος θα απαντήσω πάλι στο ερώτημά σου. Έχω ήδη απαντήσει αλλά φαίνεται πως η απάντησή μου απέχει απ' ότι θα ήθελες να ακούσεις.
Όπως συμβαίνει στη ζωή, αρκούν μερικά γερά ταρακουνήματα για να ξεχωρίσει η ήρα απ' το στάρι. Η πτώση της ΕΣΣΔ σήμανε -παραδόξως σε μια πρώτη ματιά- το θάνατο του ευρωκομμουνισμού. Τα κομμουνιστικά κόμματα που απέμειναν αναγκάστηκαν πρώτα να επαναυτοπροσδιοριστούν ως προς τη δογματική τους ακρίβεια και μετά να αναζητήσουν τη σύγχρονη Διεθνή. Το ζητούμενο για πολλά χρόνια ήταν -εν μέσω γενικής πολεμικής και ιστορικής παραχάραξης- η επιβίωση των κομμουνιστικών κομμάτων. Προφανώς οι ομοϊδεάτες μας είναι λίγοι και οι συσχετισμοί ανάξιοι σχολιασμού για να "αλλάξει η Ευρώπη", τουλάχιστον τώρα. Όλα αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με τη συχνότητα και την ένταση των καπιταλιστικών κρίσεων οι οποίες αν όχι τώρα, αύριο θα οδηγήσουν σε βίαιες ανακατατάξεις στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Και τότε οι συμμαχίες θα είναι απαραίτητες. Καμιά ιστορική τιμή δεν είναι αμετάβλητη.

Τέλος, σημειώνω πως οι προσβολές έχουν τα όριά τους και οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν πως η ip των επισκεπτών είναι μοναδική και αποτυπώνεται στα στατιστικά. Έτσι κάποιος που είναι υπομονετικός μπορεί να δει αν εγώ είμαι ο "Τηλέμαχος" (προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα πλαστοπροσωπίες λες και θα φοβηθώ τον κάθε ανώνυμο) και αν εσύ ή ο καθένας χρησιμοποιεί ένα μόνο ψευδώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

ας μου επιτραπεί ένα ακόμη απόφθεγμα.
"Τον βλάκα μπορείς να τον γνωρίζεις από τις δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι για αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει"

Taliban

Ανώνυμος είπε...

O TALIBAN -new trush ?
αν και θεωρεί τον εαυτό του εξυπνο και τον Ζ1977 κλπ βλάκες,ουτε απαντάει ουτε τι το βλακωδες έχει η ερώτηση λέει,πιθανό επειδή έχει συνηθισει να μιλάει σε βλάκες στις ΚΟΒες αλλά εδώ πιστευω δεν είναι ΚΟΒ.
οσο για την απάντηση του στρατολάτη περιέχει διαπίστωση όχι όμως επαρκή εξήγηση για τον εθνικό απομονωτισμό του ΚΚΕ.
Ζ1977-καλύτερα τελος διαλόγου.

Ανώνυμος είπε...

τι υπέροχα ΤΣΙΤΑΤΑ ρε taliban
φαντάζομαι έχεις απόθεμα
πες μας κι άλλα
ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ!!!
ΑΧ-ΒΑΧ