Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δημόσια δωρεάν υγεία και άλλα κρύα κυβερνητικά ανέκδοτα

Το μόνο δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα είναι αυτό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Γύρω από το κέντρο αυτό παίχτηκε πριν από ακριβώς ένα μήνα ένα άθλιο παιχνίδι εντυπώσεων από τον υπουργό Υγείας και Λυματολάσπης Λοβέρδο.
Ο υπουργός είχε αξιοποιήσει "πληροφορίες" για "πρόκληση δυσλειτουργιών" από τους  παιδοκαρδιοχειρουργούς του κέντρου και τους έθεσε σε αργία. Έχοντας μάλιστα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα και πλήθος ανελλειμένων υποχρεώσεων λασποδιάρρειας, ξέχασε να τους αντικαταστήσει και το Κέντρο παραμένει κλειστό.
Αμέσως μετά τη ροή του ποταμού λάσπης που με ιδιαίτερη προθυμία αναπαρήγαγαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ τηλεόρασης και διαδικτύου και αναμάσησαν οι στρατιές των εθισμένων στην ταγματασφαλητεία followers τους, γονείς 130 παιδιών με καρδιοπάθειες είχαν στείλει επιστολή στήριξης των διωκόμενων γιατρών και καταγγελίας της μεθόδευσης κλεισίματος του κέντρου.

Σήμερα, 234 γονείς παιδιών με καρδιοπάθειες επανέρχονται καταγγέλοντας τις ανακρίβειες Λοβέρδου στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και αποκαλύπτοντας πως οι υποσχέσεις περί δωρεάν νοσηλίας των παιδιών στο Ωνάσειο αποδεικνύονται κούφιες αφού τους ζητήθηκαν από 7 έως και 40 χιλιάδες ευρώ για να γίνουν τα χειρουργεία. Ταυτόχρονα απαιτούν την άμεση επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης έχει σε πρώτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη των κερδών των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων. Στο πλαίσιο αυτό αφήνει τα άρρωστα παιδιά στην τύχη τους ή στη "στοργική" αγκαλιά της διαφημιστικής φιλανθρωπίας, όπως εξάλλου στερεί από ευρείες κατηγορίες ασθενών τη δυνατότητα να λαμβάνουν δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη. Φάρμακα απαραίτητα για την επιβίωση καρκινοπαθών βγαίνουν από τις λίστες κι ακόμα και για τις κορτιζόνες πρέπει ο ασθενής να τα σκάει λιανικώς.

Χτες προστέθηκε και η απαραίτητη φορολογική σαντιγύ με την επικείμενη κατάργηση των εκπτώσεων για τις ιατρικές και νοσοκομειακές δαπάνες. Μαζί με ένα πλήθος ακόμα φοροκαρπαζιών.

Η κυβερνητική αλητεία δεν γνωρίζει όρια. Το μαύρο μέτωπο δεν χρειάζεται καλλωπισμό αλλά ανατροπή.

Update 30/11/11
Ο Λοβέρδος σήμερα απάντησε πως η καταγγελία των 234 γονέων είναι "χυδαία" και πως "παίζουν το παιχνίδι ανθρώπων που έχουν παραβιάσει τον όρκο στον Ιπποκράτη και δεν σέβονται αυτό που το ΕΣΥ τους προσφέρει".
Συγχαρητήρια στις εκατόν τόσες χιλιάδες θαυμαστών του που τον σταύρωσαν.

4 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Και μη χειροτερα φιλε μου...!!
Απο κοντα και η υιοθετηση των προγραμματων Μεθαδονης...Για τους χρηστες...Που απλως πλουτιζει τις εταιρειες παραγωγης...
Η καταργηση της "βοηθειας στο σπιτι" και η ...Ιδιωτικοποιηση της...
Και...
Η παρακρατηση των συνταξεων και των βοηθηματων ..Σε οσους.."φιλοξενουνται σε υδρυματα...!!!

Θυμησου το...Οτι σε λιγα χρονια...Θα πληρωνουν τους συγκενεις...Για να κανουν ευθανασια, στους αρρωστους τους...!!!

Εμενα τουλαχιστον..Μου φαινεται τελειως φυσικο επακολουθο...!!!

ένας στρατολάτης είπε...

Μαχαίρη, νιώθω τεράστια οργή για τα κυβερνητικά καθάρματα που αφήνουν ακόμα και μικρά παιδιά στην μοίρα τους.
Η οργή μου φουντώνει καθώς βλέπω το τι αντιμετωπίζει ο πατέρας μου που περνά μια σοβαρή περιπέτεια υγείας. Μέσα σ'ένα χώρο όπως η αιματολογική κλινική του Λαϊκού, με χιλιάδες ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που στενάζει από υποστελέχωση και έλλειψη πόρων αλλά παρ'όλα αυτά δίνει ότι έχει και δεν έχει στο καθήκον του. Και λοιδωρείται από τα σιχαμένα κομματόσκυλα που νοιάζονται μόνο για τις μίζες των ιδιωτών. Και μέσα σ'όλα βγάζουν τα αντικαρκινικά φάρμακα από τις λίστες και οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώσουν ή να πεθάνουν.
Δεν είναι ήδη κρατική ευθανασία στους αρρώστους αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ποιά τα όρια?ποιά η τελευταία κίνηση του απελπισμένου?τι θα κάνουμε για άμεση αντίσταση?

Ανώνυμος είπε...

συγκλονιστικό!!
ο όρος που ταιριάζει όχι ευθανασία,αλλά εκτέλεση φασιστική.
αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εκτός από κάποιες παρελάσεις?Να ένα σημείο που η ενωμένη αριστερά θα μπορούσε να δράσει
χ