Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τι τίς θες τις εκλογές αφού λες μονάχα γιες;

Η κοινή γνώμη ενθουσιάστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από τον καλλίγραμμο σκελετό των γυαλιών του διορισμένου πρωθυπουργού με το χαμόγελο της Τζοκόντα. Οι δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν είναι κατά πολλούς κατασκευασμένες και επιχειρούν να διαμορφώσουν παρά να καταγράψουν τις τάσεις της κοινής γνώμης. Ασφαλώς έτσι είναι, παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε πως η κοινή γνώμη περιμένει με ιδιαίτερη προθυμία την καταγραφή των τάσεών της προκειμένου να τις υιοθετήσει. Έτσι λοιπόν τρεις στους τέσσερις καταχάρηκαν με τον διορισμό Παπαδήμου και τη συναίνεση των δικομματικών κοκοριών. Ταυτόχρονα το 60% θεωρεί πως η νέα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας (τα δικά τους νομίζουν αλλά η ερώτηση αφορά στις τράπεζες). Αν το απλώσουμε λιγάκι και υποθέσουμε πως αυτό το 60% περιλαμβάνει και τον έναν στους τέσσερις που δεν πανηγυρίζει από τη συναίνεση καταλήγουμε πως ένα 30% του ερωτώμενου δείγματος χαίρεται για τη συναίνεση χωρίς να ελπίζει σε οποιαδήποτε βελτίωση της ζωής του. Δε μιλάμε βέβαια για νέα ήθη και πολιτικό πολιτισμό αλλά για μαλάκες με περικεφαλαία και κοκκορόφτερα. Αν τα φορούσαν κιόλας, η πιλοποιία θα ανθούσε.
Αντίστοιχα, η πλειοψηφία των ερωτώμενων αποδέχονται με ανακούφιση το νέο σύστημα διορισμού των κυβερνητών με τη διαδικασία της μεταξύ τους διαβούλευσης και επιθυμούν να μη γίνουν τώρα εκλογές. Η τάση αυτή τεκμηριώνει την ωρίμανση της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας καθώς οι περισσότεροι ψηφοφόροι έχουν καταλάβει πως είναι ταγάρια και αντί να παίρνουν έτοιμο και σταυρωμένο ψηφοδέλτιο και να τρέχουν σε σκοτεινά παραβάν με κίνδυνο να τους βιάσει κανας νταρβαντωμένος δικαστικός αντιπρόσωπος, είναι προτιμότερο να ψηφίζουν καταλληλότερους στην Φάπα Ρισέρτς.

Και μια και μερακλώσαμε με τόσες χαρές

3 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Kατσε να..Ωριμασει λιγακι κι αυτη η κυβερνηση...
Να βαλει τις υπογραφες, για τις εγγυησεις..Να δωσει τα ΔΙΣ στις τραπεζες...Να "κοψει" τα μεροκαματα, και τους μισθου..Να βγαλει την εφεδρεια...
Και μετα σου λεω εγω τις δημοσκοπησεις αυτες του...Κωλου...!!
Που θα τις βαλουν...!!

Βεβαια, ουτε οι ευρωπαιοι...Δεν τις πιστευουν...!!

Ποσο μαλλον οι..Ντοπιοι εδω...υπηρετες...

Οσο για τις...Εκλογες;;;
Φαινεται οτι το δικαιωμα αυτο...
Ειναι.."δωρο"...
Για να παρουνε, την δοση...!!

ένας στρατολάτης είπε...

Το πρόβλημα είναι πως χρειάζεται να ωριμάζει η κάθε κυβέρνηση, δείγμα του ότι ο λαός είναι τελείως ανώριμος και εύπιστος.
Εγώ Μαχαίρη πιστεύω πως οι δημοσκοπήσεις αυτές, όσο κι αν είναι του κώλου, απεικονίζουν ξεκάθαρα τη σύγχυση του λαού. Σ'αυτό είναι έγκυρες!

Οικοδόμος είπε...

Στρατολάτη και Μαχαίρη, καλησπέρα.

Συμφωνώ με το Στρατολάτη. Η σύγχυση του λαού είναι εμφανής παντού. Από το σουπερμάρκετ, τις στάσεις των λεωφορείων μέχρι και τις δημοσκοπήσεις.
Πότε θα ξεκαθαρίσει είναι το θέμα...
Καλή δύναμη!