Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μπάτσοι-γουρούνια-φοροεισπράκτορες

Είδα πριν από λίγο στις ειδήσεις τον τεράστιο αυτό πολιτικό άνδρα, τον αναπληρωτή Βενιζέλου Φίλιππο Σαχινίδη, να διευκρινίζει με ύφος κατηγορηματικό πως οι οφειλέτες των 5.000,00 ευρώ δεν θα πάνε στη στενή. Προσέθεσε μάλιστα, μοιράζοντας απλόχερα τις σπινθηροβόλες ματιές του, πως το όριο των πέντε χιλιάδων ευρώ δεν είναι για να πιάνουν αυτούς που χρωστούν πέντε χιλιάδες αλλά τους μεγαλοοφειλέτες. Προφανώς η λογική των κυβερνητών μας δεν αντέχει κριτικής, εξάλλου κατά καιρούς έχουν ξεστομίσει ακόμα μεγαλύτερες ανοησίες και ψευτιές.
Φυσικά δεν θα αφιέρωνα ολόκληρο ποστ στο Σαχινίδη, μεγάλη η χάρη του. Στο ίδιο θέμα του ίδιου δελτίου διατυπώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να εμπλακούν ιδιώτες στη διαδικασία είσπραξης των χρεών. Στους υποψήφιους περιλαμβάνονται κατ΄αρχήν ελεγκτικές και νομικές εταιρείες για τις οποίες ανοίγεται νέο λαμπρό πεδίο ανάπτυξης των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Την παρέλαση έκλεισε γνωστός σεμιναριολογιστής-τηλεφοροτέχνης που διαμαρτυρήθηκε για την απουσία των λογιστών από τη λίστα των υποψήφιων εισπρακτόρων.
Το ποιοι χρωστούν τη μερίδα του λέοντος των οφειλόμενων φόρων είναι λίγο-πολύ γνωστό. Είναι οι ίδιοι που χρωστούν την αντίστοιχη μερίδα των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Αυτούς όμως, όσους χρεωμπάτσους κι αν θεσμοθετήσουν τα κυβερνητικά σαΐνια δεν πρόκειται να τους αγγίξουν ποτέ. Οι υπόλοιποι οφειλέτες ανοίγουν ερήμην τους νέο πεδίο δράσης της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας". Καμία έκπληξη φυσικά, η ιδιωτική πρωτοβουλία χωράει παντού. Στις φοροεισπράξεις σήμερα, στις εισφοροεισπράξεις αύριο, κάτι θα βρεθεί και για μεθαύριο. Μόνο που δεν είμαστε όλοι οι λογιστές διατεθειμένοι να μετατραπούμε σε μπάτσους όπως απαίτησε ο εκλεκτός "συνάδελφος".

7 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

ΤΕΛΩΝΕΣ λοιπον...
Απο την γνωστη παραβολη...
Θα προσπαθουν για το...γενικωτερο καλο..!!Με το αζημιωτο...

Ηθελα να ηξερα...
ΠΟΤΕ αραγε η ανθρωποτητα θα αιστανθει ετοιμη να κανει...ΕΝΑ βηματακι,παραπερα...
Απο το Αστικο Δικαιο, των Ρωμαιων..;;;

Θανασης Ξ. είπε...

Κάποια γραφεία (λογιστικά και δικηγορικά ή και 'συμβούλων') θα κάνουν χοντρό πάρτι Στρατολάτη μου. Φαντάζομαι πως θα πληρώνονται βάσει ...απόδοσης...

Εν πάσει περιπτώσει, η βλακεία τους δεν έχει όρια ευτυχώς. Και φυσικά, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.....

ένας στρατολάτης είπε...

Νομίζω πάντως Μαχαίρη πως το "λειτούργημα" του τελώνη παραέγινε δημοφιλές. Όπως άλλωστε και του μπάτσου, που τροφοδοτείται από στρατιές νέων που το προτιμούν από την ανεργία ή μάλλον τον αγώνα για εύρεση άλλης δουλειάς. Δε φανταζόμουν όμως πως θ'αρχίσαμε να διαγκωνιζόμαστε για το ποιος θα συμμετέχει στο κυνήγι του νέου "ιδιώνυμου" αδικήματος.


Κάτι θα ξέρουν αυτοί Θανάση για να στριμώχνονται για τις προσκλήσεις του πάρτι. Έτσι κι αλλιώς έχω ζωηρές αμφιβολίες αν η τυχόν "αστοχία" στην απόδοση (έλα ντε, πως θα λάβεις από τον μη έχοντα;) θα τους στερήσει από τη μερίδα τους στην πίτα. Αλλά αυτός που με εξόργισε περισσότερο ήταν ο Καλαμαράς με το "παράπονό" του.

blackbedlam είπε...

Δε μου λες αρχηγέ εδώ είσαι ή μήπως κάτω από κανέναν κοκοφοίνικά;
Απάντηση παρακαλώ άμεση!!!!

ένας στρατολάτης είπε...

Κάτω από αρμυρίκια για να είμαι ακριβής ΒΒ!
Τι έγινε, πάλι ξεκίνησε η επανάσταση χωρίς εμένα;

blackbedlam είπε...

Στρατολάτη να το ξέρεις, στην τρίτη απουσία α.μένεις ανεξεταστέος και στη αμέσως επόμενη και θα είναι Τετάρτη, αν απουσιάζεις να ξέρεις η επανάσταση θα ξεκινήσει, έτσι ακριβώς όπως το λες. Θα γίνει χωρίς εσένα
Κοίτα τι ώρα είναι, μόλις το διαλύσαμε έχοντας πάρει σοβαρές αποφάσεις και,όχι δεν θα σου τις πω για να μάθεις.

ένας στρατολάτης είπε...

Αμαν βρε ΒΒ. Ας κάνει λίγη υπομονή μέχρι τις 22 του μηνού που επιστρέφω!
Περιμένω πάντως τις αποφάσεις σε mail!