Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Το παρασκήνιο της συνάντησης Παπανδρέου-Κλίντον

Ο πρωθυπουργός μας κύριος Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε προχτές σε θερμό κλίμα με την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ κυρία Χίλαρι Κλίντον. Το θέμα μπαγιάτεψε αλλά το αρχικό μου ποστ το διέγραψα κατά λάθος, τι κατά λάθος δηλαδή, είναι βέβαιη η εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών στη διαγραφή, με τηλεϋπνωτισμό ή κάποια σχετική τηλεμαλακία.
Η κυρία Χίλαρι Κλίντον εξήρε τη "χώρα που γέννησε τη δημοκρατία". Από τον "υψηλότερο" επίσημο προσκεκλημένο μέχρι τον τουρίστα που καταφτάνει με ωτοστόπ, όλοι αναφέρονται περιδεείς στην κοιτίδα της δημοκρατίας. Το ότι η δημοκρατία μετανάστευσε προ πολλού δεν ενοχλεί τους επισκέπτες και δεν δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Ευτυχώς πάντως που δεν πήρε μαζί της τη συνταγή του mousakas και του souvlaki, στην Ατλαντίδα που εικάζεται πως έχει καταφύγει.


Ο κύριος Παπανδρέου δώρισε στην κυρία Κλίντον ένα τσολιαδάκι, όχι σουβενίρ απ' το Μοναστηράκι αλλά κανονικό και μακρυτσούτσουνο, από αυτά που φυλάνε σκοπιά στο Σύνταγμα βρέξει χιονίσει ή ραντίσει. Η κυρία Κλίντον αντιδώρισε στον κύριο Παπανδρέου ένα κλαδευτήρι, δώρο συμβολικό αλλά και πρακτικό εν'όψει κουρέματος του χρέους. Η κυρία Κλίντον, όπως φαίνεται στο φωτογραφικό στιγμιότυπο, επέδειξε τη χρήση του κλαδευτηριού στον πρωθυπουργό. Είναι προφανές στον έχοντα μακροοικονομικές και κηπουρικές γνώσεις αναγνώστη πως η κυρία Κλίντον κράτησε λανθασμένα το κλαδευτήρι. Το σωστό debt haircut γίνεται, ως γνωστόν, με τη λεπίδα σε οριζόντια θέση. Η κάθετη λαβή απασχόλησε τους επιστημονικούς οικονομικοκηπουρικούς κύκλους οι οποίοι κατέληξαν πως αυτή αφορά σε υφέρπουσα καταπιεσμένη επιθυμία της Κλίνταινας να αποκόψει το όργανο του καυλιάρη συζύγου της και να το κρεμάσει στο λαιμό ως τρόπαιο.
Στο ίδιο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται καθαρά να ανταλλάσει πανευτυχής χειραψία με τον εαυτό του, αν και πολλοί ισχυρίζονται πως απλά προστατεύει το βαρύτιμο όργανό του.

4 σχόλια:

palvosk είπε...

Χα,χα γαμάτο!

Τα φαλοκρατικά μάλλον τα εμπνεύστηκες από το αντίστοιχο ποστ του πιτσιρίκου. Κρεσέντο σεξισμού απέναντι στην Ιλαρή Κλίντον...

ένας στρατολάτης είπε...

Ωραίο το ποστ του πιτσιρίκου. Αλλά "κρεσέντο σεξισμού" για το λερωμένο φουστάνι της Λεβίνσκι ή την αποκοπή της τσουτσούς του Κλίντον; Πολύ αυστηρός είσαι βρε Παύλο.

pavlosk είπε...

Στρατολάτη,

γουστάρω το κράξιμο και το χαβαλέ γύρω από τα αδύνατα σημεία της Ιλαρής Κλίντον αλλά αισθάνομαι αμηχανία απέναντι στις κυρίες που μας διαβαζουν δεν σου κρύβω...

Κατα τα άλλα εγώ δεν είμαι αυστηρός. Η βάση των Δημοκρατικών στην κούρσα ανάδειξης ηγέτη του "κόμματος" είπε και ελάλησε με "προεκλογικά" πλακάτ: "Δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τον άντρα της, θα ικανοποιήσει εμάς;

ένας στρατολάτης είπε...

Τα προαιώνια ερωτήματα δηλαδή Παύλο:
Πως πρέπει να εκφράζεται κανείς σ'ένα μπλογκ; Πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ενδεχόμενες αναστολές και ενστάσεις των αναγνωστών/αναγνωστριών (οπότε μοιραία θα αυτολογοκρίνεται ή έστω θα αποκρύπτει τον παλιοχαρακτήρα του!) ή όχι; Εγώ λέω όχι. Κατανοώ τις ενστάσεις σου αλλά θεωρώ πως οι κυρίες που μας διαβάζουν θα ενοχλούνταν από μια δυο σκωπτικές εκφράσεις μόνο αν ήταν ιδιαίτερα σεμνότυφες. Τι είναι στο κάτω κάτω αυτό που κάνει π.χ. τον πιτσιρίκο να βρίσκεται στην άλλη όχθη από το τρωκτικό; Όχι μάλλον οι λέξεις αλλά η αισθητική. Η χυδαιότητα είναι περισσότερο πρόβλημα αισθητικής παρά γραμματικής. Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψή μου.