Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Βαγγέλη Βενιζέλο σου βγάζω το καπέλο!

Το σχέδιο του Υπουργού Οικονομικών και Λιγότερο Χοντρού Αντιπροέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την αναθέρμανση της οικονομίας είναι σατανικό.

Ιδού το πρώτο άρθρο της ΠΟΛ.1151/13.7.2011:

1.Με το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Νόμου 3943/2011(ΦΕΚ 66 Α731.3.2011) επαναρυθμίζεται το προβλεπόμενο από το άρθρο 25 του Ν. 1882/1990 ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων στις Δ.Ο. Υ. και τα Τελωνεία χρεών προς το Δημόσιο, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου καθώς και επιχειρήσεις και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και συγκεκριμένα:
α) μειώνεται το κατώτερο ποσό της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων και των προσαυξήσεων προς τα ανωτέρω πρόσωπα, άνω του οποίου ζητείται η ποινική δίωξη των υπευθύνων, από δέκα χιλιάδες  (10.000) ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα σε πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, καθίσταται δηλαδή αξιόποινη και η μη καταβολή χρεών άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ
β) αυξάνονται οι πλημμεληματικές ποινές του ανωτέρω αδικήματος, όπως ειδικότερα ορίζονται στις κοινοποιούμενες διατάξεις
γ) το ανωτέρω αδίκημα θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο, με χρόνο τέλεσης αυτού το χρονικό διάστημα από την παρέλευση των τεσσάρων μηνών από την καθυστέρηση καταβολής του χρέους μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής του αδικήματος (η οποία λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα αυτού είναι πενταετής).
Κατά συνέπεια:
-Χρόνος τέλεσης του αδικήματος: το χρονικό διάστημα 20 μηνών που αρχίζει μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών από την καθυστέρηση καταβολής του χρέους (5 έτη x 1/3 = 20 μήνες). Επισημαίνεται ότι, για την υποβολή της αίτησης ποινικής δίωξης αρκεί η παρέλευση των τεσσάρων μηνών και δεν απαιτείται και η πάροδος του χρονικού διαστήματος των 20 μηνών
-Χρόνος παραγραφής του αδικήματος : η παραγραφή συμπληρώνεται μετά πέντε έτη από τη λήξη του χρόνου τέλεσης αυτού (ήτοι από την πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος των 20 μηνών)
Σημειώνεται ότι, τα αδικήματα που τελέστηκαν μέχρι την ημερομηνία ισχύος του νέου νόμου (31.3.2011) είναι στιγμιαία, με χρόνο τέλεσης αυτών την πάροδο τεσσάρων μηνών αφότου το χρέος κατέστη ληξιπρόθεσμο και η παραγραφή τους συμπληρώνεται μετά την πάροδο πέντε ετών από την τέλεσή τους.

Χρωστάς 5.000 ευρώ στο δημόσιο και δεν έχεις να τα πληρώσεις; Κατευθείαν στην ψειρού, όχι κατευθείαν δηλαδή, έχεις τέσσερις μήνες για να κόψεις το τσιγάρο, δεν επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους, τι το πέρασες; Αμέρικαν μπαρ;

Που θα χωρέσουν όμως όλοι οι υποψήφιοι για μη εθελοντική μετακόμιση;
Εννιακόσιες χιλιάδες έλληνες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 41 δισ.ευρώ, βγάλε καμιά χιλιάδα από δαύτους που χρωστούν τα 40 αλλά είναι υπεράνω μη εθελοντικών δραστηριοτήτων, μένουν οκτακόσιες ενενήντα εννιά χιλιάδες υποψήφιοι. Οι ελληνικές φυλακές χωρούν περί τις επτά χιλιάδες κρατούμενους και ήδη "φιλοξενούν" πάνω από έντεκα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φτιάχνοντας το δικό του "ιδιώνυμο" (ή έχεις όνομα σ'αυτή τη χώρα ή δεν έχεις) βγάζει ταυτόχρονα με περίτεχνη πιρουέττα τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μας εμπιστεύτηκε καλά πληροφορημένη μη κατονομαζόμενη καμαριέρα, θα ενταχθεί στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ (με μειωμένη μάλιστα εθνική συμμετοχή μετά από τιτάνιες προσπάθειες της κυβέρνησης) η ανέγερση νέων υπερσύγχρονων φυλακών που θα καταστήσουν τη χώρα επίγειο σωφρονιστικό παράδεισο. Το γιγάντιο αυτό έργο θα αναθερμάνει τον δοκιμαζόμενο κατασκευαστικό κλάδο, θα απασχοληθούν δε σ' αυτό οι ίδιοι οι προφυλακιστέοι οφειλέτες με μη εθελοντική μη ασφαλιζόμενη και μη αμοιβόμενη εργασία, συμμετέχοντας έτσι στην αναθέρμανση της οικονομίας. Σχετική κοινή υπουργική απόφαση πρόκειται να εκδόσει σύντομα το υπουργείο δικαιοσύνης. Με το πέρας της ανέγερσης θα ακολουθεί μη εθελοντικός εγκλεισμός των κατάδικων. Κατά την έκτιση της ποινής τους και μέχρι να καταβάλουν οι οικείοι τους τα λύτρα τους οφειλόμενους φόρους μετά των νομίμων (άρα ηθικών) προσαυξήσεων οι άνδρες κατάδικοι θα σκάβουν τρύπες στα προαύλια μήπως βρουν πετρέλαιο και ξελασπώσει η χώρα. Οι τρύπες που δεν θα αναβλύζουν πετρέλαιο θα σκεπάζονται με πάνελ συλλογής ηλιακής ενέργειας για να εκμεταλλευτούμε την ηλιοφάνεια της χώρας εξάγοντάς την στη Γερμανία και για να μην πέσει μέσα ο Πεταλωτής σε καμιά αιφνιδιαστική του επίσκεψη. Όσον αφορά στις φυλακισμένες γυναίκες, οι νεότερες θα προσφέρονται για μη εθελοντικό κουτούπωμα σε καυλωμένους τουρίστες στα πλαίσια του προγράμματος τουρισμού "Spank your Venus in Greece". Οι πιο τσαπερδόνες θα περιοδεύουν στο εξωτερικό ως ημίγυμνο μπαλέτο στην επιθεώρηση των Πρετεντέρη-Μανδραβέλη "Πλέρωνε και μη ερεύνα". Οι δε γηραιότερες θα πλέκουν στρινγκ και ζαρτιέρες για το βεστιάριο.

Αν το σχέδιο αυτό δεν πετύχει, πράγμα αδύνατο λόγω της περιώνυμης εξυπνάδας του στρουμπουλού συνταγματολόγου, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να φορολογήσει αναδρομικά με 90% τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων των τελευταίων 20 ετών. Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν θα πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα του Αλτζεριού, ολόκληροι ή σε σπλήνες, σηκώτια, καρδιές και λοιπά εξαγώγιμα είδη.

7 σχόλια:

Θανασης Ξ. είπε...

Έγραψες !! Σπαρταριστό....

μαχαιρης είπε...

Παντως..Αφου εχουμε ακομα τους χοντρους αντιπροεδρους...
Και τους κοιταμε...
Αντι να τους κανουμε στο φουρνο με μπαμιες..!!

Ακομα αντεχουμε και αλλο γδαρσιμο..!!

Tasoula είπε...

Εγω μπορω να ζητησω την αυτοφορη συλληψη του ΥΠ.ΟΙΚ. μου χρωστανε εδω και τρια χρονια 60.000Ευρα με πληρωμενο ΦΟΥ ΠΟΥ.....
Πολυ καλη η θεση να χρησιμοποιηθουν πιστωσεις ΕΣΠΑ, τι δηλ;;; μονο μουσειο αφιερωμενο στον ΤΣΟΚΛΗ θα χτιζουμε με πιστωσεις ΕΣΠΑ;;;;
[ ΤΗΝΟΣ ] μεγαλη η χαρη της!!!

ένας στρατολάτης είπε...

Μερσί Θανάση


Μαχαίρη μου ήμαρτον! Μόλις έφαγα σπανακόπιτα. Άσε που μ'αρέσουν κι οι μπάμιες, όχι όμως με πατσά.


Τασούλα όπως ξέρεις οι μπάτσοι υπάρχουν για να μπαγλαρώνουν το πόπολο κι όχι το υπηρετικό προσωπικό της πλουτοκρατίας. Σου εύχομαι πάντως να τα πάρεις έστω και χωρίς τόκους.

Tasoula είπε...

''Στην αλλη ζωη......στην αλλη ζωη..'

blackbedlam είπε...

Στρατολάτη πραγματικά ζωγράφισες
Το τι γέλια έχουμε κάνει δεν λέγεται διάσημότητα έγινες στην παρέα.
Όποιος φίλος έρχεται του το διαβάζω να γελάμε>
Το κακό είναι ότι μετά πιάνουμε την συζήτηση και τις αναλύσεις και μας πιάνουν τα κλάματα.

ένας στρατολάτης είπε...

Αχ ΒΒ, όταν με κλείσουν στο κελί 33 θα θυμάμαι το σχόλιό σου και θα παρηγοριέμαι!