Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Τα φιρμάνια συνεχίζονται

Ο Λοβέρδος συνεχάρη τους "κοινωνικούς εταίρους" για τη συμφωνία τους στην υπογραφή της νέας πλουσιοπάροχης εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και σαν μποναμά για την συμφωνία αυτή, που προέκυψε μέσα από επίπονες διαδικασίες, τους τράταρε μια νομοθετική διάταξη με την οποία θα καταργούνται οι αποφάσεις διαιτησίας με τις οποίες θα γίνονται αυξήσεις πάνω από αυτές τις ΕΓΣΣΕ, δηλαδή πάνω από 0. Ο ψηφισθείς και ως πιο σέξυ υπουργός καταργεί τον ΟΜΕΔ και ορίζει την ΓΣΕΕ και το ΣΕΒ μόνους αρμόδιους για να αποφασίζουν περί Συλλογικών Συμβάσεων. Καταργεί το δικαίωμα των σωματείων να προσφεύγουν στον "προκατελειμμένο υπέρ των εργαζομένων" Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (όπως λέγαν σήμερα το πρωί οι αδελφοί Κατσάμπα του ΣΚΑΙ). Φυσικά για όλα φταίει το "κακό αλλά αναγκαίο" μνημόνιο.
Αλλά να μην ξεχνάμε ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα της επικαιρότητας, όπως ανακύπτει μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Την ανωνυμία των blogs. Δεν θέλουν μόνο να διαλύσουν τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Θέλουν να βουλώσουν όλα τα στόματα, πλην βέβαια των εγκαθέτων των ΜΜΕ.

4 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα Στρατολάτη,χαίρομαι που σε βρίσκω.Θα με βρείς να συμφωνώ με τις απόψεις σου.Έριξα και μια ματιά σε προηγούμενες αναρτήσεις.Συμφωνώ και σκέφτομαι μήπως πια καιρός είναι να αφήσουμε το κλικάρισμα και να πάρουμε τους δρόμους και τις γειτονιές.Να μιλήσουμε στον κόσμο να τον ακουσουμε να δούμε που και πώς μπορούμε να συμφωνήσουμε.
Έχω πει πολλές φορές δεν έχω να τους καταλογήσω τίποτα για τα μέτρα που παίρνουν σε βάρος μας.Υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα τα δικά τους και των αφεντάδων τους.
Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς και πως αντιδρούμε.
Σε χαιρετώ και θα τα λέμε.

ένας στρατολάτης είπε...

Καλώς σε βρήκα Black Bedlam. Πες μου όμως, με ποια ακριβώς ιδιότητα να μιλήσουμε στον κόσμο; Του μπλόγκερ; Πιστεύω ότι ο μπλόγκερ απευθύνεται από άλλο μετερίζι, το μήνυμα που ο καθένας μας θέλει να περάσει το περνάει με το πληκτρολόγιό του. Μην υποτιμάς το μετερίζι μας. Εμείς παλεύουμε, με τα πενιχρά μας μέσα, ενάντια στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Αυτό δεν σημαίνει οτι ο καθένας μας δεν μπορεί να κατέβει στους δρόμους, στους μαζικούς αγώνες. Μπορούμε και πολλοί το κάνουμε. Με τα blog ενημερώνουμε όσους ο καθένας μας μπορεί για τη θερμοκρασία των αγώνων. Αλλά οι ίδιοι δεν είμαστε κίνημα πολιτικό. Μπορεί πολλοί να συμφωνούμε μεταξύ μας αλλά τι ακριβώς να κάνουμε; Να συγκροτήσουμε επιτροπές και να πάρουμε σβάρνα τις γειτονιές; Ο απλός κόσμος, αυτός που δεν έχει επαφή με το internet θα μας κοιτά σαν εξωγήινους. Κακό θα κάναμε παρά καλό. Ας προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την επιρροή μας, όση ο καθένας έχει, στο δικό μας πεδίο μάχης. Αυτή είναι η άποψή μου.
Ευχαρίστως θα επισκευτώ το blog σου για να διαβάσω και τις δικές σου απόψεις.

Ανώνυμος είπε...

-ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΛΟΒΕΡΔΟ,ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ και σία??

-περι ΜΠΛΟΚΕΡ ΕΜΠΛΟΚΩΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ κλπ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

-ΠΟΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ? ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ?

ένας στρατολάτης είπε...

Όταν τους λιβανίζουν τα ΜΜΕ κάποιοι πρέπει να τους ξεμπροστιάζουν.
Όντως πολύ καλό το post του πιτσιρίκου. Οι υπόλοιποι που δεν είμαστε πιτσιρίκοι τι να κάνουμε; Να μη γράψουμε τίποτα;