Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ενοτική Ενώτητα

Οι εκλογές ήταν μια καλή ευκαιρία για να σκοτώνει κανείς το χρόνο του με βαθυστόχαστες μπλογκοαναλύσεις. Τώρα όμως πέρασαν και οι επόμενες αργούν.
Αλίμονο, τι θ' απογίνουμε τώρα χωρίς βαρβάρους που πήραν τους δρόμους κι έφυγαν;
Που άλλος γι' Αμέρικα τράβηξε κι άλλος για Σαλαμίνα;

Ευτυχώς εμφανίστηκε ο πρώην φερόμενος για πρόεδρος της δημοκρατίας, ο Φώτης ο Κουβέλης και η νέα του πολιτική κίνηση για να δώσει τη λύση.
Η "Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς" είναι το νέο σοσιαλδημοκρατικό κωλοφούσκι* και καλώς το δεχτήκαμε.
Έρχεται για να φουντώσει τις φαβορίτες του ΣΥΡΙΖΑ και, αντάμα, να εμπλουτίσει τα ψευδώνυμα που τεκμηριώσαμε προσφάτως στο σχετικό αφιέρωμα. Με απλοχεριά ο Φώτης ο Κουβέλης μας προσφέρει δύο νέα κοσμητικά επίθετα: το "Ενωτική" και το "Ευρωπαϊκή". Ευχαριστούμε Φώτη.

Περισσότερο από τα δύο με συγκίνησε (ως συλλέκτη) το "Ενωτική". Για δύο λόγους:

Πρώτον διότι είναι πραγματικά συγκινητικό ότι όλα τα προϊόντα αλλεπάληλων διασπάσεων του χώρου της "ανανεωτικής αριστεράς" διακυρήσσουν την αφοσίωσή τους στην ενότητα.
Ιδέ "Λαϊκή Ενότητα", "Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο" (αυτός κι αν το ξεκώλιασε στην ενότητα), "Συνασπισμός πολλαπλών διασπάσεων", και τώρα "Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς".

Δεύτερον διότι με τον κατάλληλο τύπο της λέξης επιτυγχάνεται η διαφοροποίηση μεταξύ τους. Η Ενότητα γράφεται με όμικρον, ενώ η Ενωτική με ωμέγα. Κρίμα που δεν υπάρχει άλλο ο.


*Κωλοφούσκια: μακροί άκαρποι βλαστοί που αναπτύσσονται ταχύτατα πάνω στους ρόζους που σχηματίζουν οι ρίζες, ακριβώς στη βάση του κορμού της ελιάς. Κλαδεύονται όπως και τα λαίμαργα για να μην απομυζούν το δέντρο.

5 σχόλια:

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Να κατι τετοια κανει ο μπαρμπα Φωτης και θα επισκιασει το θεμα του τωρα τις εκλογες Προεδρου στη ΝΔ ...

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

...'όλα τα προϊόντα αλλεπάληλων διασπάσεων του χώρου της "ανανεωτικής αριστεράς" διακυρήσσουν την αφοσίωσή τους στην ενότητα'...

Χα, χα, χα! Μια μεγάλη αδιαμφισβήτητη αλήθεια δοσμένη με ζηλευτό χιούμορ!

faros είπε...

Το σύνθημά τους είναι, "ενωτικοί όλης της χώρας ... ενωθείτε" !!!

Δεν λένε να πάνε και ... σπίτι τους μερικοί, να μας αδειάσουν την γωνιά, δηλαδής !

ένας στρατολάτης είπε...

Νά 'χουμε βρε αδερφέ ν' ασχολούμαστε και με κάτι πιο κοντά από τα ρυάκια του Άρη.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Προκειμένου να έλεγαν οι... κουβέληδες "προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε", παραχαράσοντας ακόμη και αυτό (μετά την πλαστογραφία της έννοιας αριστερά), ε, καλύτερα ο "τίτλος"....