Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Λίρες κι ευρά με επιθυμητή τη γονεϊκή συναίνεση

Όπως γράφει το έγκριτο Έθνος, η Βρετανία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέο πεντόλιρο στο οποίο θα απεικονίζεται ο ιστορικός ηγέτης του Ελεύθερου Κόσμου Ουίνστον Τσώρτσιλ. Η εφημερίδα γράφει ότι, όπως συνηθίζεται στη Βρετανία, η μουτσούνα του Τσώρτσιλ θα υποτιτλίζεται επί του νομίσματος με κάποιο από τα πάμπολλα quotes που ο λεγάμενος άφησε παρακαταθήκη στην Ιστορία. Υποθέτω ότι κατά τη διαδικασία επιλογής τους θα υπήρχε μεγάλη δυσκολία. Αντίθετα στην επιλογή φωτογραφίας δεν φαντάζομαι να υπήρξε πρόβλημα, αφού απ' όποια γωνία κι αν τον τράβαγες την ίδια σκατόφατσα έβλεπες. Ίσως πάντως μεταξύ των υποψηφίων ρητών να ήταν το "Μη διστάσεις να ενεργήσεις σαν σε κατακτημένη πόλη" που απήυθυνε στο Σκόμπι προΔεκεμβριανώς. Τελικά όμως επικράτησε το "Δεν έχω τίποτα να προσφέρω παρά αίμα, μόχθο, δάκρυα κι ιδρώτα".


Κάτι όμως μου θυμίζει αυτή η φράση ρε γαμώτο.
Πήρα τηλέφωνο το φίλο μου το Λουκά που ήταν παλιότερα υψηλόβαθμο στέλεχος στην ΕΚΤ και τον ρώτησα. Ο Λουκάς έχει ακόμα άκρες στην ΕΚΤ και μου σφύριξε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σκοπεύει να ενεργήσει αναλόγως. Το Ευρώ εξάλλου χρειάζεται ενίσχυση.
"Όλο πύργους, αψίδες και μαλακίες, καιρός να το ζωντανέψουμε λίγο το Ευρώ" μου είπε κατά λέξη ο Λουκάς. "Εμείς εξάλλου θα κοτσάρουμε τεκνό, όχι σφουγγαρίστρα" συμπλήρωσε. Και μου έστειλε με mail το παρακάτω δείγμα, το οποίο ετοιμάζεται να βγει στην κυκλοφορία αμέσως μετά τον τελικό της Γιουροβίζιον:


Άντε, σε καλή μεριά.

8 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

νομίζω ότι ιδανική ρήση Τσώρτσιλ για να τυπωθεί στο νόμισμα είναι αυτή:
"πληρώσαμε πολύ ακριβά για να έχουμε λυμένα τα χέρια μας στην Ελλάδα."
Ξέρεις που αναφέρεται;

ένας στρατολάτης είπε...

Φαντάζομαι στο υποτιθέμενο χαρτάκι της Γιάλτας.
Ή μήπως στο 12άρι που μας έδωσαν στη Γιουροβίζιον;

Λύσιππος είπε...

Mε χαρτάκι ή χωρίς δεν αφορά στη Γιάλτα αλλά στη συνάντηση της Μόσχας 9-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944.Η Γιάλτα Φεβρουάριος 1945 όπως και η Βάρκιζα.
Άρα 1 μήνα πριν το Δεκέμβρη'44,η μουτσούνα είχε πληρώσει και ΕΙΧΕ λυμένα τα χέρια για το μακελειό-ξεκαθάρισμα του οικοπέδου που είχε αγοράσει πολύ ακριβά από ποιόν?

ένας στρατολάτης είπε...

Αν το είπε τον Οκτώβρη θα μιλούσε για τη Γιουγκοσλαβία και την εγκατάλειψη του Πέτρου.
Αλλά προφανώς κάπου αλλού το πας.

Λύσιππος είπε...

...το πάω..
πριν,τότε,τώρα,το κρεμασμένο στο τσιγκέλι τομάρι μας...
Πάντως ο κόκκινος στρατός αφού μπήκε σε Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, εντελώς ΤΥΧΑΙΑ,σταμάτησε στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα...

akrat είπε...

καλησπέρα

παρακαλώ άμα μπουν στην αγορά στείλτε να τα φυλάξω... χαχα

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα εγώ είδα φως και μπήκα και σιγά που θα εμπλακώ στην «διένεξη» (σε εισαγωγικά) μεταξύ Στρατολάτη και Λύσιππου.
Εγώ άλλωστε πέρασα για ευχές!
Ευχές;
Μάλιστα ευχές!
Τις καλύτερες, προσαρμοσμένες στα ζόρια των καιρών.
Είναι πάντως από καρδιάς.
Άντε και καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ένας στρατολάτης είπε...

ΒΒ σου στέλνω τις θερμότερες των ευχών μου.